среда, 04. мај 2011.

СВЕТЛА БУДУЋНОСТ У ОПШТИНИ ''БУДУЋНОСТИ'' ...

ЗВАНИЧНО 4.266 ?
НЕЗВАНИЧНО, ПРЕКО 6.500 !
ПЕСИМИСТИЧКИ, ПРЕКО 7.500 ?!

Aпатин у будућности ... далекој, далекој ...

        ''Када се неки кандидат пријави на конкурс, ако којим пуким случајем конкурс буде и објављен обично се места попуњавају без икаквог конкурса, не питају га. 'Шта знаш ? Шта си радио досад ? Шта си радио када је отаџбина била у опасности ?' не, питају га: 'У којој си странци ? Који посланик те препоручује ?' Последице оваквог начина рада су погубне по земљу. Функционери су вам, по правилу, најгорег квалитета. Често нису ни способни да обављају посао који се тражи од места које заузимају.'' - Rodolphe Archibald Reiss  (1875. – 1929.)

        На територији општне ''будућности'' (за ту тврдњу постоји и плакета, и пехар плаве боје, и скоро жив човек који то све оствари и заслужи ''наш'' од милоште назван Главоња) живи, или боље рећи животари, или сасвим прецизно рећи преживљава нешто преко 32.000 становника ... то шта се последњих година дешавало, и  тренуно шта се  дешава у општини Апатин  може  се свакако назвати само не животом ... Давно је у далекој прошлости, у прошлом веку и миленијуму, некакав послодавац и упошљавао, у овом веку и миленијуму послодавци најчешће распошљавају или шаљу на Биро рада (некад било, сад је то Национална агенција за зајебанцију...) ...  
    
        Елем, по званичној евиденцији Националне куће за упошљавање, према последњим подацима, на територији наше општине има регистровано 4.266 незапослених, како је већина народа давно дигла руке од ових саветника за наћи посао и њихових сајмова запошљавања, процењује се да незванично располажемо са капацитетима и потенцијалима преко 6.500 особа које нису запослене, неки песимистички настројени тврде да је таквог света преко 7.500 особа радно способних ... Ако се узме укупан број становништва па се ту изузму старе особе, пензионери и деца испада да је стопа незапослености између 60 и 70% радно способне популације ...

        Ево шта о томе каже предпразнични Press:

Текст потписао Јован Миљуш, нема теорије па то је наша Јаца - Јасминка Миљуш.

        Дакле општина ''будућности'' са толиким бројем народа без посла, како би тек било на немамо будућности ... како ствари сада стоје за покретање запошљавања у Апатину потребни су нови послодавци, нови производни и услужни објекти ... све нешто ново ... тако да ту нешто нема места за ове старе Кадре и Кадрове, који сада ову нашу општину воде, ни сами они не знају куда нас воде, само знам да, од тога што ништа не знају и ништа не раде, веома добро чак одлично живе, довољно је погледати њихова примања, пореске пријаве ... о аутомобилима, годишњим одморима, куповини ... не вреди причати упала им кашика у мед и знају људи знање, нису се они политички борили и изборили да већини буде боље и добро, па они су увек само на себе и своје око себе мислили. 

         Ало, ви који сте ту међу тих 4.266 ЗВАНИЧНИХ, и ви који сте ту међу 6.500 НЕЗВАНИЧНИХ, и ви који сте међу 7.500 ПЕСИМИСТИЧКИХ, ко вам је крив што се небавите политиком, и нисте победили, и нисте ничији, за вас је једина шанса да напустите општину ''будућности'' и да неком другом месту почнете радити, или да се бавите политиком и зна вам се, и зна нам се ''СЈАШИ МУРТА ДА УЗЈАШИ КУРТА!''. 

        Није баш нешто оптимистички са моје стране, могу вам рећи што се тиче будућности наше средине да сам постао песимиста, оће рећи добро обавештени оптимиста.

                                             Мирко С. Вранеш      

Нема коментара:

Постави коментар