среда, 13. јул 2011.

2. ДЕО - ПРОЦУРИЛООО ...

КО ТО ЊЕМУ СРЕЋИЦУ КВАРИ ?


      ''Шта вреди што је политика курва, кад су они педери.'' – афоризам, аутор Слободан Ничић Манго

        Ономад ја објави списак другова и другарица који су локалном Шерифу, по његовом мишљењу, непремостива сметња да  у Апатину сви једнако мисле, и да прође прича о најпоштенијој локалној власти у Млечном путу, и да сви ко један поверују да је наша општина са престоним местом Апатином ваистину простор за будућност и за сва времена – рај на Земљи ... ево подсетите се на:          Побројано ту 15. ЖДН (Жилетових Државних Непријатеља), некима и не би драго што их на том списку није, други се и утроњали па их данима не могу нигде ни срести ни видети, ја накратко им'о списак у шаци и запамтио само ове које сам побројао ... кад не лези враже јуче Свети Петар (Петровдан) ја у Бачки Брестовац да видим 'оће ли опстати њихово Светско првенство у бацању камена са рамена ... таман сео причам са мени драгим ликовима, кад ме неко по рамену тап – тап, окренем се јеботеее онај из кафане у Апатину и са демонстрација у Новом Саду, рукујемо се, длака фалила и да се изљубимо, представим човека друштву као припадника ''анђела чувара'' који о мени брину и чувају ме већ негде од седмог разреда основне школе, почела ту нека питања али мудро нас двојица окренемо на зајебанцију и овима не би ништа јасно, дигоше се ускоро сви, приметили оне његове шифоњерски коцкасте типове који камен не мисле да бацају, знају ови моји другари да ће нешто ту бити па ко веле  - Извини Мишко али ми ту немамо шта да радимо, сила је ово у 3ЛПМ !, срећом све под сунцобранима на отвореном простору па кафану нису испразнили ... поче разговор, обрати се он мени први, речима:

-         Јебем му матер Вранешу, рекли су ми да ниси нормалан али ми нису рекли да си луд, ало манијаче ти објави онај списак још ми само слику ниси окачио, јеси ли ти нормалан једва сам живу главу извуко, све шефу смислио неку жваку ...
-         Јебига буразеру демократија је ово, него шта ћеш ти и ове твоје Маце да попију.
-         Добро де, и ми га тучемо по пиву ако може ладно.
-         Може, него позови и оне твоје да седну к'о људи можда саставимо и екипу за надвлачење конопа.
-         Нека, нека имају они преча посла знаш долази ту неки Баџа онако инкогнито па да га мало припазимо да га неко не би ...
-         Него Анђеле јел ти онај списак при руци па да проверим меморију и запамтим оне остале, што их онај Главоња тури на списак ?
-         Зајебаваш а !
-         Ма јок, само ко велим нема смисла да неко не зна да је ЖДН ...
-         Знам чито сам и ЖДН и  ... немам, али се сећам неких типова јер смо проверавали неке податке о њима, рећу ти али немој да те гуја уједе па да и ово објавиш луђаче.
-         Ма јок, ни случајно, па знаш ваљда мене.
-         Знам, јебига па ти зато и кажем, али шта ме брига тури и њих на списак па кад је бал нек је бал.

        Попили ми ту, било и неког месишта и ови његови сели, кад се све окупило јеботе има их више него ... где се толики скупише, ту било и зајебанције, али све се онако само смеше, нико гласа не пушта ... да се иде даље, ватам се ја за новчаник кад дотрчи власник сав усхићен и објасни ми да је ово све што смо попили и појели већ давно плаћено ... ајде де кад човек тако каже, све видим сунце га огрејало кад екипа напусти објекат ...


        Елем нема ту сад шта крити доби ја још три Оскаровца, неће да ми каже остале каже имају још четворо али биће сумњиво па ко вели, за следећи пут ... И тако оних петнаесторо добише наставак:

                16. Остојић Јово
                17. Половина Душко
                18. Цвјетићанин Предраг

        Обећ'о ми Анђео да ће доћи на ''Лички вишебој'' опет покривају неког главоњу који ће ту случајно инкогнито боравити, човек нашег порекла па воли то све наше,  на растанку ми каже -  ''Донећу ти копију списка ако ми шеф дозволи.'', ало шефе, дај више ту копију па да је окачимо ба Глог к'о људи, да народ види све са потписом ''ко то њему срећу квари и у пос'о му се меша''.

                                                                 Мирко С. ВранешНема коментара:

Постави коментар