четвртак, 15. септембар 2011.

BRODOTUGA ...

I KOMŠIJE ODOŠE NA DOBOŠ !


          ''Hominem experiri multa paupertas iubet.'' -   Siromaštvo tera čoveka da mnogo podnese.

        Ima li kraja propadanju nekada uspešnih brodogradilišta u zemlji Srbiji. Svi samo nemo posmatraju kako se gasi jedno po jedno brodogradilište dužno i tužno, sve prepuno nekakvih poverioca u 3LPM, ko je tu koga i koliko i zašto zadužio, ko je dozvolio da radnici mesecima nemaju plate, gde je tu država i njene institucije … 


             Početkom sledeće godine u predizbornoj kampanji svima će biti puna usta socijalne pravde i perspektivnosti, i po njima  biće dovoljno samo zaokružiti njihov broj i već od sutra sve će kao  biti bolje (mislim da je u pitanju malo sutra), da svakako će biti bolje samo za one koji imaju najviše kružića oko svog rednog broja, oni će na položaje i lepe plate, svoje će smestiti tuđe neće dirati ipak se kolo sreće okreće i bilo bi dobro da su svaka tri meseca izbori i evo sva Srbija bi bila zaposlena u državnom aparatu. Proizvodnja, brodogradnja … industrija za koga je to?

        Evo kako o brodogradilištu iz Bačkog Monoštora izvesti Blic:


        Ima da se napijem kad vidim i čujem da se nešto u Srbiji izgradi u nekom mašinskom proizvodnom pogonu, sve mi se čini da ću još dugo godina biti trezan.


                                                               Mirko S. Vraneš
             

Нема коментара:

Постави коментар