петак, 20. јул 2012.

UMESTO ROĐENDANSKE ČESTITKE ...

ČIN SLAVKO


        Moj dobar drugar juče proslavio 50-ti rođendan, videli se pre njegovog povratka u Slovačku, popili po jednu on bezalkoholno pivce jer ga čeka dug put do kuće u Slovačkoj a ja tamno pivo zna se ... jutros mi javi da ga kiša pratila od Seksarda do kuće ... da juče mu uručih dva rođendanska poklona, jednog odma zalepi na špic prednjeg blatobrana na njegovom trajku a drugi ostavi u bisage pa ko veli kad bude gladan skuvaće plastičnu kokoš svu onako očerupanu sa nekim čudnim zvukom koji ispušta kad se stisne, znajući ga, ko zna kakve će on šege sa ovom kokoškom raditi ... da si ti meni Slaviša živ i zdrav ...


        Ne znam da li je slučajno ili namerno ali evo i u Pressu nešto o bajkeru velikog srca sve kao rođendanska čestitka ... APATIN 20. 07. 2012

PRESS VOJVODINA

Slavko Polimac, evropski bajker iz Prigrevice

Čin-Činova kuća na tri točka

Neizbežan - Poznati bajker, danas stanovnik Slovačke, redovni je učesnik svih najvećih evropskih moto-susreta. Misija mu je, kako kaže, da dovede sve bajkere Starog kontinenta u Srbiju


        Nema moto susreta u Srbiji na koji sa svojim ''trajkom'' ne stiže Slavko Polimac, poznatiji kao Čin-Čin, bivši Prigrevčanin, a danas stanovnik Slovačke.
I ne samo da je nadaleko poznat bajker, već je i uspešan promoter svoje domovine jer na svaki od bajkerskih susreta dovede najmanje stotinak prijatelja iz Evrope.

Uspešna misija

        - Moja misija je da okupim sve bajkere Evrope i to u Srbiji. Na moto-skupove sa mnom pođe najmanje stotinak prijatelja motorista iz Češke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Poljske... A kad jednom dođu, uvek se vraćaju - priča za Press Čin-Čin dok raspakuje svoju ''kuću na tri točka'' u moto-kampu u Apatinu, na susretu bajkera u organizaciji apatinskog kluba ''Panter''.
I ovaj put, sa njim je došlo više od sto bajkera iz Slovačke i na desetine iz susednih država. Prešli su preko 1.000 kilometara do pitomog Apatina.
- Srbija za bajkere postaje popularna destinacija. Godinama ih animiram, pre svega iz srednje Evrope, da dođu i upoznaju Srbiju. Što je najvažnije, svi su bili oduševljeni, kako prijemom, tako i ljubaznošću naših ljudi - ističe Čin-Čin i naglašava da nigde ne ide bez srpske zastave.

Sumnjiv na granici

        - Iskren da budem, nekada mi je to pravilo i problem. Slovački pasoš, a srpska zastava, često sam bio sumnjiv na granici, ali valjda su se za sve ove godine i carinici navikli na mene i moj ''trajk'' - veli uz osmeh i dodaje da je svojim kolegama iz Evrope u Srbiji pravi domaćin. Obezbeđuje im sve što im treba, od informacija do saveta. I presrećan je što vidi rezultate.
- Uspeo sam da im suzbijem predrasude o našoj zemlji. Bili su skeptični kad su krenuli prvi put, na moj nagovor, ali sada već znaju da je ovde sve kao i u drugim evropskim zemljama, dobar kamp i zabava, ljubazni domaćini, da su bezbedni i uvek dobrodošli - prezadovoljan je Čin-Čin.

Motor druga kuća

        Polimac, kako objašnjava za Press, godišnje oko deset meseci provodi na svom ''trajku'' i to mu je druga kuća.
- Idem po svim susretima u Evropi i promovišem svoju Srbiju. Na velikom evropskom skupu bajkera u slovačkom gradu Nitra, gde se okupi oko 9.000 bajkera, pustio sam i dokumentarni film o ''Ličkom višeboju'' u Apatinu, nadmetanju u tradicionalnim disciplinama u Lici. Bajkeri su bili oduševljeni. Nakon toga smo na susretu u Apatinu uveli disciplinu prevlačenje ruke, koja je već postala tradicionalna - zaključuje ovaj simpatični promoter svog rodnog kraja i svoje Srbije.


        Njegov ''trajk je, kako i sam priznaje, posebna priča, s obzirom na to da je ručno izrađen, tako da može na njega da natovari sve što mu treba za višednevno odsustvo iz Slovačke, u kojoj živi skoro sedam godina. 

Jasminka Miljuš, Apatin
                              
                                            Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар