понедељак, 01. април 2013.

KURTAMURTARISANJESVILOJEVAČKI GALIMATIJAS


''Nas je sve manje, a problema sve više. Nema mesta i za jedne i za druge.'' – aforizam, autor Milen Milivojević

Izbori za članove saveta MZ Svilojevo obavljeni onomad, 17. februara, koalicija svi sa svima za jedan mandat pretekla GG ''Za razvoj Svilojeva'', elem, koalicija uz SPS i Gazdu Apatina sa okolinom ulovila 6 mandata ''sjatilo'' se tu ama baš svega i svačega (S kim si takav si.) svi činioci lokalne političke scene se usaglasili da je za selo najbolje da isto nikako ne predstavlja GG okupljena oko ideje da se valja nešto i za selo uraditi, već je bolje kao što je do izbora bilo da više od godinu dana nema ni sastanka Saveta MZ a kamoli da se nešto odlučivalo u korist Svilojeva, GG  okupljena oko ideje promena i perspektive sela osvojila neverovatnih 5 mandata ... Nečaseći časa ''pobednici'' tri dana nakon izbora zakazali konstitutivnu sednicu, sve raspoređeno ko će šta po partijskom dogovoru da zauzme, nasta kuršlus već kod prvog izbora i imenovanja za predsednika saveta ne prođe multifunkcionalni Žeža već prođe kandidat iz redova GG, nasta opšta frka prekidaj sednicu zovi ''tatu'' iz Apatina ... pritiskaj na prebega koji izda dogovor ''umnih'' i vodrćih glavudža lokalne političke scene, čovek nije mogao više da trpi pretnje i ucene nego lepo podnese ostavku i na njegovo mesto dođe sledeći sa izborne liste Kurta&Murta, koja slučajnost isti je član DS-a, pritiskaj ''žutog'', dogovaraj, radi sveopšta koalicija k'o luda i zakazan nastavak konstitutivne sednice ... na dnevnom redu izbor podpredsednika Saveta MZ ... kad ponovo kuršlus opet pobedi onaj iz redova GG, novoustoličeni demokrata kao i njegov prethodnik koji ostupi pod silom, kukom and motikom, podržao selo, prekidaj ... zovi i ''tatu i mamu'' iz Apatina ... a taman trebalo izabrati VD sekretara MZ jer onaj prethodni zanemoćao iz zdravstveni razlozi pa ga skoro godinu dana ni na radnom mestu nema ... Lele majko mila šta se sve onda počelo dešavati, pa sve tako do prošle srede kada se u 19:00 okupio Savet MZ po treći put, i zna se za VD sekretara izabrana Renata sa liste Kurta&Murta podržana i svojim ličnim glasom jer je i član Saveta, multipraktik Žeža odma' obavestio centralu u Apatinu da se iz dimnjaka u MZ zaviorio crveni dim u nijansama žute, plave, zelene i svih mogućih Kutra&Murta boja ...
Šta se desilo od izbora podpredsednika Saveta do izbora VD sekretara MZ? Po zameni neposlušnog člana saveta i ponovljenoj neposlušnosti novog člana udri sa svim sredstvima po demokrati iz redova DS-a ima ''žuti'' da pocrveni i pozeleni inače bruka ... ili da poplavi ... nikako da čoveku nađu slabu tačku, penzioner nema porodicu, niko mu nije zaposlen u lokalnoj administraciji ili u nekoj od institucija i JP u kojima Gazda gazduje, penziju dobio kao ratni vojni invalid, ranjen negde u Slavoniji jedva živ ostao, dok je živ mora piti lekove namesto proizvoda iz organa koje mu ispomerali i povadili u bolnici ... kad dosetiše se da mu zaprete revizijom i ukidanjem penzije, čovek poblesavio skroz uz onu šaku lekova dodao još jednu za smirenje živaca, zaključavaj se danjom i noćom ali predstavnici koalicije Kurta&Murta u kuću ulaze i kroz bašti i kroz prozore, jednog ''žutog'' jedva izvadili iz dimnjaka kroz koji hteo u kuću nesretnika i invalida rata da upadne, onaj iz dimnjaka eno ga svaki dan u kafani sav pogaravio k'o da je iz Afrike, dočepali se ''žutog'' nesretnika iz saveta i lokalni funkcioneri iz DS-a, oni što kao vlast iznutra ruše, to iznutra mislim na mesto u Gazdinom dupetu u koje su se udobno smestili i rešili nekoliko ličnih egzistencionalnih problema pa sve sa kravatom na posao jezde, dakle Gazdina guzica dakako i to je iznutra ... tu ovom ''prebegu'' demokrati predočeni i mogućnosti onih iz vlasti APV oko penzije, socijalnih i ostalih prava ... kud će šta će glasao čovek za široku koaliciju i istog momenta zanemio, do danas ga niko nije čuo da je glasa pustio, eno ga počeo i kokoške pištaljkom dozivati na bačeni kukuruz.


Sve mi se nešto čini da ovoj priči još nije kraj, sada treba onu dvojicu predsednika i podpredsednika Saveta MZ Svilojevo razrešiti i nove imenovati, za predsednika opet kandidat multipraktik Žeža, ali nekako se sve ustručavaju da sazovu sastanak Saveta jer niko tu više ne zna da li u redovima Kurta&Murta koalicije ima još neko ko bi želio da selu krene pa da glasa (tajno) za GG ''Za razvoj Svilojeva''.

PS: Nego stvarno bi trebalo uraditi reviziju rešenja o penzionisanju naročito onih oko Gazde (sve sa nosiocima NOB/NOR penzija) a posobno članova familije mu.

Mirko S. Vraneš   

Нема коментара:

Постави коментар