четвртак, 30. мај 2013.

APATINSKI MARATON SVE SA KRIGLOM U RUCI!?


''MARATONCI TRČUCKAJU POČASNI KRUG'' PO APATINU!

Gost bloga Branislav Manojlović


PRVI PIVSKI MARATON


Koreni ideje ''Prvog pivskog maratona'' potiču od pre više od tri meseca, tačnije od noći između 9. i 10. februara. Te vesele noći oko 3 sata posle ponoći u kafani ''Medina pećina'' je pukla prva inicijalna kapisla o organizaciji ove manifestacije u našem gradu, nakon čega je usledilo tri meseca mukotrpnog rada da bi smo uspeli da organizujemo jedno ovakvo takmičenje. Apatin kao dobro poznat pivarski grad do sad nije imao niti jednu manifestaciju posvećenu pivu, a koju svakako zaslužuje svojom viševekovnom tradicijom. ''Prvi pivski maraton'' je takmičenje sa idejom da se zabave svi ljubitelji piva koji su takmičarskog duha i koji vole zabavu do daleko u noć. Održavanje maratona je zakazano za 28. jun sa početkom u 19 časova u ''Medinoj pećini''.

Pravila prvog pivskog maratona su veoma jednostavna, takmiče se tročlane ekipe koje imaju zadatak da obidju 7 lokala i da u svakom lokalu svaki član ekipe popije po jedno Jelen pivo od 0.5 litara. Ekipa koja prva obidje svih 7 lokala je pobednik maratona. U svakom lokalu će da bude po jedan sudija koji će da prati regularnost takičenja i koji će svojim potpisom garantovati da je ekipa ispunila zadatak u odredjenom lokalu. Pravilima je striktno zabranjeno korišćenje bilo kakvih prevoznih sredstava poput automobila, motora ili bicikla zbog bezbednosti u saobraćaju. Lokali u kojima će se održati takmičenje su sledeći: ''Kralj'', ''Kolonija'', ''Groja'', ''Kaktus bar'', ''Koktel'',''Centar D'' i ''Medina pećina''. Prvi i poslednji lokal odredjuju organizatori dok ostalih 5 lokala ekipe biraju proizvoljno. Prvi lokal će se odredjivati tako što će svaka ekipa izvlačiti kovertu na početku takmičenja u kojoj će da bude naziv lokala koji će biti početni za datu ekipu. Poslednji lokal za sve ekipe će biti ''Medina pećina'' u kojoj će biti na kraju održana svečana dodela nagrada za tri prvoplasirane ekipe.

Pored lokala u kojima će se odrzati takmičenje ovim putem želimo da se zahvalimo svim sponzorima bez čije pomoći ovo takmičenje ne bi moglo da se sprovede do kraja.

Sponzori koji su pomogli takmičenje: Pekara ''Una'', Mesara ''Rakić'', ''Tesla'', ''Mašinac'', ''DR Mobilshop'', STR ''Tehno market'', Stolarska radionica ''Javor'', Stovarište ''Slap'', ''Džimi commerc'', Ribarnica ''Lavač'', ''Apatinska pivara'' i ''Radio Dunav''.

Organizator: Branislav Manojlović

http://www.youtube.com/watch?v=_2grlTjna6s

        Mladi ljudi iz Apatina rešili da razbiju monotoniju i da naprave nešto novo u našem malom mestu, ''Pivski maraton'' prava stvar za pivopije i sve one koji poseduju takmičarski duh ... sedam piva i nije neka količina, svakako tu mislim na nas sve pivopije i ljubitelje ove tečnosti nekad pravljene od ječma sa dodavanjem hmelja, tako da će sve proći OK, ipak je takmičenje u pitanju. Stvarno bih voleo prisustvovati pripremama ekipa i u onom pivopijskom i onom hodačko potrčkujućem delu. Možda bi bilo dobro sledeće godine dozvoliti ekipama korišćenje jednih građevinskih kolica ili onih kolica iz ''Alana Forda'' kojima se transportuje Broj Jedan za prevoz onog člana ekipe koji poklekne i počne ići nekim čudnim cik-cak putanjama ... svakako treba se tokom ove manifestacije naću u nekom od navedenih lokala, čuj lokala kafana Batooo, i navijati za sve podjednako pa ako i koja dama bude član neke od ekipa to treba posebno pozdraviti ... sve se vidim kod mog drugara Dane u ''Kralj''-u jer stvarno ''Bez Kralja ne valja!'' ... Umal' da zaboravim treba strogo zabraniti zapišavanje drveća i travnjaka od strane ''MARATONACA'' i u slučaju da se neko usudi i da pišucne treba da usledi automatska diskvalifikacija.

http://www.youtube.com/watch?v=dkeWe-EOkcM

Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар