понедељак, 25. новембар 2013.

12. DEO – REFERENDOMUDISANJE!KO BI REK'O
 REFERENDUM USPEO!?


''Narod nije ćorav, ali je slep.''aforizam, autor Milen Milivojević

        Jedna muka prebrođena, ako u Apatinu i Prigrevici kojim slučajem umrete nema problema sarana gratis … za prvorođeno, drugorođeno, trećerođeno, nrođeno dete obezbeđeno jednokratnom pomoći a zna se srećnim roditeljima posao u RTC Apatin … i finansiranje Fesnih zajednica rešeno, i šta već ne … ima da pršti na sve strane, lova da curi k'o luda da se začepe sve rupe i rupice ...

Vaše je samo da umrete, sve ostalo je stvar MZ ...

        Poštovani moji blogeri, evo bez ikakve euforije i direktnog uključenja sa mesta lica, lokalni ''nezavisni'' medijumi jutros obelodaniše da je GOTOVO … referendomudisanje završeno, referendum prošao … glasalo ZA  iha-haj, u 3LPM gotovo svi koji su izašli??? Ili su izašli??? Kažu nisu primećene nikakve nepravilnosti u procesu izjašnjavanja … Kako Apatin, moglo bi se reći, i nema političku opoziciju koja bi ponudila alternativu ovim vlastodršcima sabranim u koaliciju KURTA&MURTA rezultat je očekivan, strategijskom primenom: trojki, dvojki, jedan na jedan i drpi gde stigneš ... sinoć po zatvaranju glasačkih mesta ... muk ... niko ništa nema saopštenja za javnost ... sramežljivo jutros negde oko 10:00 sati oglasiše se dva radija sa saopštenjima da je referendum uspeo ... ne zna se ko je veseliji da li vlastodršci ili vlasnici radija, evo sada će biti para i za jedne i za druge da se isfinansiraju, da se pokriju troškovi sudski i ostali ... i onako svi u Kozaračkom kolu da zaigraju ma šta Kozaračko Žikino kolo u 3LPM ...
        Nego da mi vidimo šta to isti izvestiše:


PROŠAO REFERENDUM U APATINU I PRIGREVICI
Referendum  o uvođenju samodoprinosa u Apatinu i Prigrevici sinoć je okončan u oba naseljena mesta. Građani su se izjasnili pozitivno  o samodoprinosu od jedan odsto,  za sredstva koja su namenjena kao pomoć porodicama sa novorođenčadima i za  sahranjivanje meštana ,  kao i za uređenje groblja i drugim namenama prema programu koji su usvojili saveti mesnih zajednica. U Apatinu je na 14 biračkih mesta glasalo 10.298 gradjana (ukupno 15.809), „Za“ je zaokružilo 9.921 što predstavlja 62.75 % ukupnog broja birača. U Prigrevici je na 4 biračka mesta  glasalo 2.436 glasača (ukupno 3.654), “Za“ je zaokružilo  2.396 glasača ili 65.57 %.
Na ovom  referendumu građani su se izjasnili o uvođenju mesnog samodoprinosa od jedan odsto za naredni desetogodišnji period.


Izglasan mesni samodoprinos od 1%

Ponedeljak, 25. novembar 2013 god.

Juče je završen referendum o uvodjenju mesnog samodoprinosa od 1 odsto za naredni desetogodišnji period na području mesnih zajednica Apatin i Prigrevica. Glasačka mesta su zatvorena tačno u 20 časova, na 14 glasačkih mesta glasali u gradjani MZ Apatin, a gradjani MZ Prigrevica glasali su na 4 glasačka mesta. Posle zatvaranja glasačkih mesta i prebrojavanja glasova, Opštinska komisija za sprovodjenje referenduma objavila je konačne rezultate. Od 15809 upisanih glasača na području MZ Apatin, na referendum je izašlo 10289, ZA uvodjenje mesnog samodoprinosa je glasalo 9921 ili 62,75 odsto glasača. Na području MZ Prigrevica, od upisanih 3654 glasača, na referendum je izašlo 2436, a  ZA mesni samodoprinos je glasalo 2396 glasača ili 65,57 odsto gradjana. Da bi se referendum proglasio uspešnim i validnim, bilo je potrebno da se izjasni više od 50 odsto gradjana ovih mesnih zajednica, što je sinoć Komisija za sprovodjenje referenduma i potvrdila i objavila da je većinom glasova, izglasan mesni samodoprinos od 1 odsto za naredni desetogodišnji period. Ni na jednom glasačkom mestu nisu uočene nepravilnosti niti konstatovani bilo kakvi problemi u toku izjašnjavanja gradjana. Da podsetimo, u MZ Apatin se glasalo od 9. do 24. novembra, a u MZ Prigrevica od 15. do 24. novembra.

Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар