понедељак, 16. децембар 2013.

ŽIKA BREZ ĐOKE''...U ZABAVNE, ESTETSKE I EDUKATIVNE SVRHE.''

Jutros, proverim E-mail poštu i zvirnem na ekran HP 510, kad na fejsu poziv za prijateljstvo, Apatinske satire bi da se druže sa Apatinskim hronikama, klik i postadosmo prijateljima, naka dragom Bogu hvala da i Apatinske satire dočekasmo, još samo da se korisnik/ca profila predstavi punim imenom i prezimenom pa da znam ko to 'oće satirom u Apatinu da promeni nešto ... geslo na blogu skroz OK: APATINSKA SATIRA ''Apatinska satira je umetnički projekat stvoren sa ciljem da kritički sagledava naše okruženje. Bilo kakvo pominjanje stvarnih ličnosti nema za cilj da bilo koga uvredi već služi isključivo u zabavne, estetske i edukativne svrhe.''

Nego evo pa pročitajte prvenac na Apatinskim satirama: http://apatinskasatira.blogspot.com/2013/12/intervju-tesla-pojma-nemam-gde-gledam-i.html   

Evo i  skromni prilog AH satiri apatinskoj:
Objavljeno na ''Apatinskim hronikama'' u sredu, 27. oktobra 2010. godine:
'' 'OĆU MOGA ĐOKUUU!!! ''


Bio jednom jedan Žika i imao velikog prijatelja Đoku, kojeg je mazio i pazio, ali kako to biva (naša posla) posvađaju se oni, a kleli  se jedan u drugog, sve po principu ''da meni nije moga Đoke, ne bi ja imao toliku moć'', a i Đoka je uvek, iz milja govorio kako ''voli da visi kod Žike'', jer mu je smisao života da služi Žiki.  Čak se iz tog velikog prijateljstva iznedrila kratica ''Čovek se drži za reč, a Žika za Đoku''. I, sve do jednom, dok nije zagustilo i Žika po navici da se prihvati za Đoku, ali ne lezi vraže, ne može da ga nađe. Tražio, vapio da hoće svog Đoku nazad, da mu služi verno kao do sada, da će on znati to da ceni ... I, javi se njemu, jednog dana, Đoka iz ilegale reče da se penzionisao i da mu je jako žao što ga je razočarao i izdao, ali on je penzioner i nekako ne doliči jednom takvom moćniku da ima penzionisanog Đoku, i to još da ispadne kako se uspeo penzionisati pre njega a 15 godina mlađi, a zna se da je danas penzija nedokučiv ideal za mnoge - osim, izgleda, za prijatelja Žiku, koji joj se toliko odupire. 

            Šta sada preostaje jadnom Žiki, da kao detetu kome su oduzeli igračku, već da se rasplače i vrišti iz sveg glasa '' 'OĆU MOGA ĐOKUUU!!!''.

Grupa autora radnog naziva ''VIJJAGRRAAA'' osmislila i stihoklepala u jednoj instituciji ugostiteljskog tipa u narodu poznatijoj pod nazivom kafana.

            PS Ženskoj populaciji, svakako, nije poznato ali veoma je komplikovan život muškarca koji ne može da se osloni na (uhvati za) svog Đoku.

Autor bloga: Mirko S. Vraneš


Нема коментара:

Постави коментар