четвртак, 02. јануар 2014.

БАПСИЗАЦИЈАБOБAН MИЛETИЋ БAПСИ
ГОСТ АПАТИНСКИХ ХРОНИКА


''Понекад се лепо осећам. То је онда када не мислим како ми је.'' – афоризам, аутор Дарко Михајловић
Дошла и 2014. година, чудо није нас заобишла, судећи по најавама политичара, који нас воде у боље мало сутра, има да нам буде тако ''добра'' боље да нас је мимоишла па да директно упаднемо у 2015. годину... Него, ево га мој мејл другар афористичар, сатиричар... Бапси већ ''догур'о'' до 2024. године...
СТРАДИЈА ОПЕТ


Нешто после поднева првог дана Нове године ухвати ме некакав дремеж - почеше да ми се преплићу сан и јава... Иначе претходна година била ми је као и већини ГУБИТНИКА ТРАНЗИЦИЈЕ испуњена свакодневном борбом за голо преживљавање, а сам дочек скроман у кругу породице - ТРАНЗИЦИЈСКИ !!!
А у сну... опет се нађох у СТРАДИЈИ, година 2023., крај децембра... Видим сви СТРАДИЈЦИ раздрагани, весели, пуни оптимизма за предстојећу 2024. годину. Одсео сам у њиховом ексклузивном хотелу... после обилне и разноврсне вечере и дивног вина (овако лепо одавно нисам ни јео, ни пио) завалих се у фотељу и упалих телевизор, а на телевизору конференција за штампу њихове СТРАДИЈСКЕ владе. Када заврши председник реч узе потпредседник за кога сви СТРАДИЈЦИ кажу да је најомиљенији и да решава све њихове проблеме - нисам баш најбоље разумео да ли то значи да им и чува децу када имају проблем са њима, да им децу прави ако случајно не могу, да им бере врхове вишања ако не могу да дохвате... али да не испаднем глуп, а и сигурности ради - колико га воле у неком свом незнању час ће ме прамлате, суздржах се да питам било шта. Веселе СТРАДИЈЦЕ управо обавештава да је јуче изведена полицијска акција под називом МУЊА 1153. Када сам претходни пут био у СТРАДИЈИ имали су акцију под називом ЈАТАГАН!!! Па потпредседник са усхићењем настави да је и у претходних 1152 МУЊЕ било импозантних резултата хапшења и заплена дроге, а нарочито вагица, али да је ова последња надмашила сва њихова очекивања - наиме претресено је преко 100.000 објеката, ухапшено преко 10.000 (тачан број се утврђује) нарко дилера, заплењено је преко 3.000 вагица (и њихов тачан број се утврђује), очекује се да ће против 378 лица бити поднете кривичне пријаве, јер је код њих пронађено 20 килограма и 358,5 грама дроге. Па настави, да очекује да ће се  све ово највероватније завршити и њиховим осудама - УСЛОВНИМ !!! Каже они су демократско напредна земаља у којој сви имају права - па и криминалци имају права да се не траумирају и злопате по затворима... то је резервисано за ИНАЏИЈЕ који неће да плаћају казне од  3 до 5 хиљада неких њихових тамо  пара... па им они то лепо замене са 3 до 5  дана затвора. КОРЕКТНО!!!
Какви су, бре, ово дилери, каква је, бре, ово спрдачина од државе - оте ми се... кад сам прошли пут био на нешто су и личили (у правном смислу речи), а сада су прави рај - за криминалце?! ОВДЕ, БРЕ, КРИМИНАЛЦИ ДРХТЕ - ОД СМЕХА!!! Помислих, где смеш да кажеш - ем странац, а и да ниси часком ће те поједе мрак - али демократско - напредни... негован кроз деценије њихових владавина.
Затим потпредседник настави плачним и скрушеним, такорећи монашки мирним и тихим гласом, све скупљајући прстиће у пирамиду  да ће већ до пролећа бити ухваћене убице њиховог најпознатијег и најхрабријег новинара - јер на пролеће се навршава 25 година од његовог убиства - или ће он поднети оставку. Додуше рече и нешто што ме је и изненедило и поразило да је и он био део тог режима и да му је жао. Е сад више нисам могао да издржим па се гласно издрах у телевизор: Какви ли су вам тек најгори политичари, кад вам је овај најбољи?! Па се тргох, па се сетих, па се уједох за језик и помислих: Дај Боже да соба није озвучена - иначе ће буде онај мрак... За сваки случај напустих собу, изађох на улицу главног им града, да прошетам... али све се осврћем - искуство ме је научило да и зидови имају уши. А на улицама главног им града, лудило, сви срећни и задовољни кажу за Нову годину на тргу певаће им потпуно бесплатно бесплатно певаљка што је они зову СТРАДИЈСКА МАЈКА, а тек од понеког опозиционог лидерчића (има и код њих тих што подмећу клипове) и понеког интелектуалца чух да је она имала везе са МУНЗЕ криминалним кланом?! Е, сад разумео сам ово криминални - има и код нас и криминала... и криминалаца, охо, хо... али оно МУНЗЕ нити сам разумео, нити смеш кога да питаш. Пева она па све трешти... Рекох сам себи: није ово за мене и кренух према хотелу да се одморима, сутра још мало да разгледам ову чудну земљу, са чудном влашћу и још чуднијим народом... кренух према хотелу ...
Кад се пробудих у свом кревету, у својој драгој Србији, где влада ред и дисциплина, где људи истински воле и поштују власт, а власт још више њих... далеко вам лепа кућа - помислих... а са екрана телевизије јесте да урлају певаљке, али ми некако мило - наше су, бре!!! А не као она њихова - мајка... Наше благо - НЕБРОЈЕНО!!!

Бобан Милетић Бапси

Аутор блога: Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар