понедељак, 01. септембар 2014.

NEĆE NAS NI NOTARI…JAVNI BELEŽNIK


        ''Nije lako napraviti ovakvu tragediju. Za to zaista treba biti veliki umetnik.''aforizam, autor Aleksandar Čotrić

          Približavanje Evropi nije samo uvođenje nećega novog već je to ponekada i vraćanje na staro… evo počeće danas sa radom kancelarije Javnih beležnika, elem počinju raditi Javni beležnici u narodu poznatiji kao notari. Objavljen i spisak notaroških kancelarija i notara ali Apatina nigde, jebeš ga kako to da u gradu i opštini budućnosti niko neće ni notar da bude, u čemu je problem ili nema diplomiranih pravnika sa potrebnim radnim iskustvom i notarskim ispitom, ili su oni koji imaju sve potrebno za obavljanje ovog posla ocenili da je Apatin najobičnija kasaba pa im tu nema ''leba''... sve nešto mislim da je ovaj poziv ustanovljen-vraćen tamo negde kada su ono pivarine deonice bile unovčavane bila bi sveopšta pomama za nama, ovako spiskaše se pare a novih ni na vidiku i niko nas neće ovake jadne i zarozane. 
 
A brodovi prolaze li prolaze...
        Kažu da su za situaciju u nekoj sredini zaslužni ili odgovorni oni koji sredinu vode, e, kod nas se zna ko je odgovoran i ''zaslužan'' za ovaj jad i čemer pa nas ni notaroši neće.


NOTARI POČINJU RAD: Oni će ubuduče rešavati vaše probleme umesto advokata i sudova!

Izvor| Tanjug


Javni beležnici, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a pravilnikom je određeno da njihovo radno vreme bude od 9 do 17 časova
        Javni beležnici - notari, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a spisak njihovih kancelarija objavljen na sajtu Ministarstva pravde Srbije i na sajtu Komore javnih beležnika.
        Na sajtu Ministarstva pravde objavljen je i tarifnik usluga javnih beležnika, a građani će takođe moći da od danas u sudovima i opštinama pronađu informacije o sedištima kancelarija i javnim beležnicima koji će delovati na području tog suda ili te opštine…
        …Adresa sajta Ministarstva pravde je www.mpravde.gov.rs, a Komore javnih beležnika, www.beleznik.rs...
        …predviđeno je da ih u Srbiji radi ukupno 371 javni beležnik.

Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар