четвртак, 04. септембар 2014.

HRONOLOGIJA PLJUVAČINE


''ISTINITO I ODGOVORNO'' INFORMISANJE...


          ''Živim u srećnoj srpskoj porodici. Dedu su mi rehabilitovali, ocu su smanjili zatvorsku kaznu, postao sam biznismen preko noći, deca su mi diplomirala za jedan dan!''aforizam, autror Milan R. Simić


        U nas, u Apatinu, ima nekoliko medijumskih kuća što radija, što televizije sa novinama koje karakteriše finansiranje iz lokalnog budžeta, jednostrano-jednomudno (pardon jednoumno) informisanje i pre svega poslušnost Gazda dr Zlu fon Apatinskom... u pravom smislu reči ''istinito i objektivno'' informisanje... dva radija kako tako, nisu baš skroz kučići na uzici malo se i gicnu, i onako su umereni, preferiraju zabavu i sport, politiku batalili odavno... ali uvek ima ali, tu se pojavljuje dvoglava medij(um)ska aždaha Lažotelevizija i Shitpress u vlasništvu bračnog para iz prestonog grada nam, šta ova ekipa na čelu sa spodobom ludo i beznadežno zaljubljenom u Kermita the Froga, likom i stasom otelotvorenje Miss Piggy, može da izmisli-objavi i Gebels bi im pozavideo... koja je to ekipa u 3LPM, pravi Muppet Show, malo malo pa se na nekoga nakalate: onomad bili u inezivnoj prepisci sa lokalnim DS-om (Željko Rajčević) bilo tu i pominjanje nekakvih goveda iz Afrike, potom lidera lokalnog DS-a karikaturirali u ko zna šta i koga, i grobarstvo se spominjalo... a, i lidera ''Pokreta za Apatin'' Milana Dražića opisivali nadugačko i naširoko, trpali ga baš onako i sve malo-malo i u Bled slali... OO ''Pokret socijalista'' iz Apatina (Marko Knežević Mlađi) gurali kao glavnu vest, u negativnom konekstu naravno, kao 'oće da ih blokira i zabrani im rad preko facebook-a, advokat exSNS-ovac i exBotin savetnik iz BG dolazio da ih miri... vlasnika ''Apatinskih novina'' Jovana Banjca rastezali k'o žvakaću gumu sve mu fotke na TV kačili, dopisnike iz Apatina Jasminku Miljuš i Sofiju Pualić-Špero... da ne pričam šta se tu sve pisalo i na TV-u pričalo, dotakli se i moje malenkosti i ''Apatinskih hronika'' gde ispadoh i alkoholičar i... sve u svemu ko je god šta rekao protiv Gazde im opleli po njemu k'o da je Hitler lično, bilo tu još podosta pomenutih i napičenih koliko 'oćeš. Podosta završilo i na sudu što kao tuženi što kao tužitelji, a, što kao i jedno i drugo... Evo ovih dana u nedostatku tema okopizdiše se i na po njima ''takozvanog'' portparola lokalnog SNS-a Dejana Bačića, posvetiše čoveku celu stranicu u Shitpress-u i ne skidaju ga sa Lažovizije, čak se na njega žalili i tu došloj ombudsmanki zaduženoj za prava nacionalnih manjina (Kakve veze ova žena iz NS ima sa ovim ''slučajem'' to oni samo znaju!!!)... ludnica do jaja... Ko i šta je sledeće? Ko će ga znati? 


        Čini mi se da sve zavisi od onih sa Apatinskog puta, jer dok oni ne dođu sa košuljom što se na leđa kopča i rukavima bez  proreza za šake što se onako u krst vežu i ne strpaju ove medijumske frikove tamo gde im je izgleda i mesto, nema nama mira u Apatinu.
    

          ''Svako je lud na svoj način. Samo smo mi ludi na njihov!''aforizam, autor Vasil Tolevski

Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар