петак, 05. септембар 2014.

PEMZIONERČINE ''INVALIDETSKE''...


NIJE VALJDA DA JE
I OVOGA BILO???

          ''O našim političarima mislim sve najbolje. Voleo bih da svi odu u svet i usreće i neke druge narode.''aforizam, autor Dragan Ognjanović

        Preko četrdeset godine slušam priče i prićice ko i kako ode u penziju, prevremenu svakako, ima tu svega i svačega... ma šta da vam pričam podsetite se na:

ponedeljak, 09. maj 2011. godine

AFERA PEМZIJA …

PO'VATALI NEKE I OBUSTAVILI IM ISPLATU ''KRVAVO'' ZARAĐENIH (PLAĆENIH) PENZIJA …


…Srbija je već poodavno postala zemlja gde je životni san svakog prosečnog građanina da se dokopa penzije, o onima nadprosečnim nećemo pričati oni i kad odu u penziju, oni rade a kad umru i onda primaju nekoliko prinadležnosti tek toliko da se familiji jedno vreme nađe koji dinar pri ruci dok se nesnađu, oće reći i oni sami umru… Evropa sigurno pojma nema kavi smo mi tipovi što se penzija i stvari oko penzija tiče, nagledd'o sam se za ovih više od po veka života baš svačega, i boračkih penzija kod čeljadi rođene 1937. godine, i invalidskih penzija kod onih što volu rep mogu isčupati, i prevremenih penzija sa crvenim pečatom kao lud ili alkoholičar taj i taj, i redovnih penzija sa stažom naknadno dopisanim, i invalidskih plus boračkih penzija a svi znaju da se i rodio/la kljakav/a… znala se tarifa od pečenog praseta, preko seksualne usluge, do keša u plavoj koverti (pričalo se da su ti iz nekih komisija filatelisti i da vole evre, nakada bilo marke)... cela enciklopedija kako smuvati i kako se dokopati penzije, leći na grbaču državi pa vozi, mislim da smo mi zemlja sa najvećim brojem penzionera koji istu dobijaju preko 50 godina… 


        Evo ovih dana rešiše iz vlade i ministarstava da se pozabave sa invalidskim penzijama sve sa Čumetom kao reprezentom nelegalno stečene invalidske penzije u dvadesetdevetoj godini života...

TANJUG|29.08.2014. godineBAČKA PALANKA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je u Bačkoj Palanci da će biti obavljena revizija rešenja o invalidskoj penziji za Ljubišu Buhu Čumeta, kao i mnogih drugih rešenja o invalidskom penzionisanju u Srbiji.
        Napominjući da u slučaju Buhine invalidske penzije, koju je prema navodima medija ostvario u 29. godini, ne može u ovom trenutku da kaže da li je reč o zloupotrebi tog prava, Vulin je rekao da je njegov lični stav o tome slučaju takav da "Buha izgleda vrlo zdravo i uopšte mi ne deluje kao neko ko je invalid".
        Vulin je, tokom posete bačkopalanačkom Gerontološkom centru, rekao novinarima da će, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i drugim nadležnim organima i institucijama, vrlo brzo biti pregledan Buhin penzijski dosije radi utvrđivanja da li je bilo zloupotreba.
"To je možda dobra prilika da razmišljamo i o revizijama mnogih drugih rešenja o invalidskom penzionisanju", rekao je Vulin, podsetivši da je poslednja takva revizija urađena još 80-tih godina minulog veka. U međuvremenu, naveo je on, hiljade ljudi je dobilo takvo rešenje, "a nisam siguran da li su svi zaslužili da budu u invalidskoj penziji".
..
       
            ''Ministar je smenjen iz zdravstvenih razloga. Imao je kičmu!''aforizam, autor Rade Jovanović

Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар