недеља, 28. септембар 2014.

''PRVOAPRILSKA ŠALA'' KRAJEM SEPTEMBRA...


STAROJ ODZVONILO,
NOVA VIDEĆEMO!?


        ''Čeprkajuči po kontejneru sreo sam i ženu svog života.  Jedini nedostatak joj je što ne zna da kuva.''aforizam, autor Vasil Tolevski

          Danas, nedelja, poslednja nedelja u septembru, pijačni dan u Apatinu, po dobroj staroj navici papir sve sa spiskom i novac u džep pa pravac pijaca, kažu oproštajna kupovina na istoj jer već od sutra ''vidimo se na novoj pijaci'' u glas mi rekoše oni kod kojih već godinama pazarim... sve se pitam da li će kao do sada biti onako jedni pored drugih pa da sve u jednom cugu popazarim, neće jer su ih podelili po pilićima, jajima, siru, jabukama, paprikama... znam ljude godinama pa mi nešto ispričaše oko licitacije i licitiranja na novoj-najnovijoj pijaci. Vest o licitiranju objavio i zvanični portal SO Apatin:

U četvrtak, 25. septembra, lcitacija za zakup tezgi na novoj pijaci u sklopu ATC


        Licitacija tezgi na novoj pijaci u "Apatinskom tržnom centru" će se održati u četvrtak, 25. septembra, na prostoru nove pijace. Početak je zakazan za 15.00 sati.
        Cene zakupa, kako je najavljeno, biće pristupačne, a svaki proizvod će imati svoje mesto…

            Elem, ispričaše mi dragi moji pijačari da je bila poprilična gužva te da je sve počelo kao ''prvoaprilska šala'', dobili flajere na kojima je čitko bila ispisana cifra od 15.000 dinara kao početna cena (bez PDV-a)... kad ono menadžer pijačni a sve se čini i vlasnik sportski odeven saopšti im da je u pitanju štamparska greška i da umesto jedinice ''kolo vodi'' dvojka... dakle startuje se sa 25.000 dinara po tezgi, bilo tu neke galame i frke ali šta ćeš ako menadžer kaže da je posredi štamparska greška ajde da mu poveruju u nadi da grešan više biti neće... dešavalo se šta se dešavalo pijaca k'o pijaca, licitacija k'o licitacija, samo nekima od mojih današnjih sagovornika ne bi jasno što će nekima po desetak tezgi pa za te su pare i lokale mogli kupiti ili sami sebi pijacu napraviti, šta ćeš ipak su to sve pijačna posla na javno-privatno partnerskom nedonoščetu.
        Nego da se mi oprostimo sa starom pijacom i onim naerenim i zarđalim tezgama, i onim kamenim stolovima prenetim sa stare-stare pijace koje se dobro sećam... i da kao prvi korak u EU i bolji život sutra svratimo na novu-novu pijacu i tamo možda vidimo menadžera obučenog u klovnovsko odelo kako zbija šale sa pijačarima i priprema ih za Prvi april koji će sve se čini često gostovati na pristoru nekadašnjeg Partizana i kuća Meho-Nagib...

Mirko S. Vraneš  

Нема коментара:

Постави коментар