субота, 07. мај 2016.

НЕМАР, ЗАПУШТЕНОСТ...


КО ЈЕ ОДГОВОРАН?


''Ми у фирми ништа не радимо. Таква нам је динамика посла'' – афоризам, аутор Зоран Додеровић


        Знамо ми у Србији понешто и направити, онако баш да лепо изгледа и зна и корисно да буде, али мука настаје када то исто треба одржавати, е ту настаје проблем над проблемима: чија је надлежност, ко и одакле плаћа... Годинама већ живим у блоку 57 и веома ретко готово никако да видим некога ко одржава комуналну инфраструктуру... понекада замене прегореле сијалице у канделабрима, закрпе нешто асфалта новом технологијом ''на хладно''...


Пре неки дан уочим некакве малишане како се играју око једног канделабра, све би то било ОК да електро инсталација у истом није свакоме доступна од поклопца ни трага ни гласа, упозорим децу на опасност од електричног напона, гледају ме у чуду чак један рече: ''Чико нема ту стлује, ево ја пипо и ниста.''...  Заинтригира ме та ситуација око канделабара те ти обиђем онако шетајући Гаришу (пас кућни љубимац у нашој кући) уличице у нашем блоку. Фотографишем отворене инсталације, комшија ми рече да је због унучади он сам направио алуминијумски поклопац и затворио рупу на стубу од канделабра.


        Док се не деси неко зло, требало би позатварати ове отворе, има неко да погине све уз благослов одговорних који као појма немају шта је њихова надлежност.


Дедина мајсторија...

Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар