петак, 13. мај 2016.

ЛОЈАЛНОСТ - ОДАНОСТ ИЛИ ГО ЛИЧНИ ИНТЕРЕС?


КО ЈЕ ГАЗДА?


''...били су наши функционери из Апатина на том састанку, и председник општинског одбора који сад даје другачије изјаве. Он жели по сваку цену да остане у коалицији са социјалистима, да вам искрено кажем толико његово инсистирање код мене је сумњиво већ на први поглед. Зашто би он остао веран, Смиљанићу поименично, ако смо овамо добили много бољу понуду, ако смо добили четири директорска места више у Апатину него што смо имали раније, и ако смо добили одговарајући број функција у општинама Сомбор и Кула, где заправо нисмо неопходни за састав локалне власти...'' – Војислав Шешељ

          Ових дана свашта се издешавало у Апатину, води се жестока битка око тога ко ће да скупи 15 одборника и формира лоаклну власт, све је изгледало да СПС (социјалисти) имају већину (16 одборника) са старим коалиционим партнерима из СРС (радикали) и ДС (демократе), па се онда окренуло све на страну СНС (напредњаци) остварио предност (15 одборника) јер су СВМ (мађари) на свим нивима власти постали коалициони партнер а и СРС (радикали) се договорили на нивоу округа да уђу у власт са напредњацима. Десило се чудо централизованом и из центра диригованом СРС појединци (или појединац ко ће га знати) из Апатина отказали (отказао) послушност и у ''коло'' би опет са Жиком. Опште је познато а и знам да код радикала никада није било места за издвојено мишљење и демократско опредељивање по личној вољи и жељи где ће одборници (посланици) и са ким ће,  него има да идеш где и како ти се каже, иначе летиш из СРС-а. Носилац локалне листе радикала Павловић др Миодраг у народу познатији као Бата повиновао се директиви из централе али Цвјетићанин без др Мирко у народу познатији као пензионер Миран отказао послушност и изби куршлус... Смиљанић др Живорад у народу познат као пензионер Жика причепио  пензионера Мирана да му на канабе доведе непензионисаног Бату, а Бата ко Бата збрисао у непознатом правцу све до Фрушке или Равне горе ко ће га знати по којим шумама и горама се овај мувао. Дојављено двојцу пензионера Жика – Миран да се непензионисани Бата појавио у Апатину па навалили на човека да дође да се договоре како са Жиком и све демократама ''коло'' да играју... спомињана чак и некаква отмица носиоца изборне листе Радикалне странке Србије у Апатину Павловић др Миодрага званог Бата... све је те наводе исти демантовао изјавом да су то његови пријатељи њега на пиће или код пацијента водили, додуше на снимку све изгледа да баш ту и није било неког великог пријатељства, али ако човек каже ваља му и веровати. Цео догађај искоришћен за праву халабуку... Смиљанић др Живорад звани пензионер Жика и Цвјетићанин без др Мирко звани пензионер Миран дугогодишњи коалициони ортаци искористили прилику па преко локалне ТВ лажовизије објавише снимак са камера за надзор и као све се забринули за безбедност и за живот по њима киндапованог Павловић др Миодрага званог Бата...


''...пошто су овде неспоразуми толики, то ће дефинитивно разрешити Централна отаџбинска управа. Ко се не повинује одлуци Централне отаџбинске управе доводи у питање свој опстанак у странци.'' – Војислав Шешељ

        Елем, шта је било па било тачку на и ставио Шешељ др Војислав у народу познат као Воја на конференцији за новинаре:

          Каква то ''љубав'' на релацији др Жика и без др Миран постоји ваљало би докучити, да се ми вратимо у прошлост па да покушамо открити где је корен љубави између радикала и социјалиста у Апатину.

1. Први вишестраначки избори у Апатину, 31. маја и 14. јуна 1992. године на биралиштима за место у локалном парламенту који је бројао 43 одборника водила се ''рововска битка'' између СПС-а, СРС-а и ГГ (Смиљанић др Живорад). У другом кругу социјалисти потпомогнути са ГГ Жика&Company прибегли кварној тактици и уз име и презиме кандидата за одборника додали и звање-занимање тако да је од седам радикала прошао само један, од девет социјалиста прошло осам. Ту се радикали заклињали да им никада опростити неће.

2. Други вишестраначки избори у Апатину, 20. децембра 1992. године изабрано 14 одборника (СПС- 4 одборника, СРС – 3 и ГГ - 9), 3. јануара 1993. у другом кругу изабрано 29 одборника (СПС – 20 одборника, ГГ – 5 и СРС - 1)... опет се радикали заклели да социјалистима и ГГ Жика никада неће опростити изборне заврзламе и петљавине.   

Подсетите се на:

3. Трећи вишестраначки избори у Апатину, 22. октобра, 17. новембра 1996. године  и 26. априла 1997. године СПС на челу са Смиљанић др Живорадом од 43 одборника ''заузели'' 31 одборничко место, прикључило им се 3 ЈУЛ-оваца и 2 ГГ (СПС), радикали освојили 4 одборничка места. Опет били љути на Жику и жикине.

4. Четврти вишестраначки избори у Апатину, 24. септембра и 1. октобра 2000. године  43 одборничке клупе попунили су: ДОС – 20 одборника, СПС – 19, ГГ(ДОС) – 3 и СРС – 1.
.  
Подсетите се на:

5. Пети вишестраначки избори у Апатину, 19. септембра 2004. године 29 одборника је на изборима добило мандат у парламенту: ДС – 10 одборника, СПС – 8, СРС – 7, ДСС – 3 и ПСС – 1. Овде је први пут показана ''љубав'' између СПС-а и СРС-а. Дошло је до поделе колача између социјалиста и радикала, СПС- у веће парче али ко за то пита парче је парче.

6. Шести вишестраначки избори у Апатину, 11. маја 2008. године 29 одборничких клупа попунило је: СПС-ПУПС – 11 одборника, СРС – 8, ДС – 5 , ГГ Милан Дражић  - 3 и Мађарска коалиција 2 одборника. Учвршена је љубав на релацији СПС  - СРС.

Подсетите се на:

7. Седми вишестраначки избори у Апатину, 6. маја. 2012. године на Ђурђевдан 29 одборника је добило мандат за локални парламент: СПС-ПУПС – 13 одборника, ДС – 6, СРС – 3, ГГ Милан Дражић – 3, СВМ – 2 и СНС – 2. ''Љубавна'' коалиција СПС-СРС је проширена са ''воајерима'' из ДС-а.

Подсетите се на:


Елем, од септембра 2004. године цвета ''љубав'' у Апатину на релацији СПС – СРС... ништа се ту сем Жике нико није питао, сви остали стајали и мучали к'о фикуси, али сви су били подмирени и задовољни, Цвјетићанин без др Мирко у народу познатији као пензионер Миран сво време је високо позиционирани општински функционер, и ту одговор на питање да ли је у питању лојалност-оданост или го лични интерес. Ту се и побркале релације у радикалском мозгу да ли је газда страначки лидер радикала до скоро из Хага од скора из Београда или је Газда Свиња Зло фон Апатински из Апатина (радикали су увек преферирали прасетину па ту можда и одговор).

        Неизвесности што се власти у Апатину тиче скоро ће крај, за понедељак 23. маја заказана је конститутивна седница скупштине СО Апатин и тада ће све бити јасно. А, шта ће да буде у истој тој скупштини и коме ће крила нарасти да прелети вамо-тамо има тек да се нагледамо. 

Aутор блога без др и непензионисан: Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар