среда, 08. јун 2016.

СВАК' ДА РАДИ СВОЈЕ...


ОДРЖАВАЊЕ


''Нама није проблем како да преживимо, већ да ли нам се исплати!'' – афоризам, аутор Раде Јовановић (1939 - 2016)

Утркивали се локални одбори политичких странака у Апатину и насељима наше општине ко ће шта да покоси, очисти, офарба, оплеви... јеботеее сви постали запосленици у фирмама за одржавање... све нешто мислим да је оно био политички маркетинг везан за тада надолазеће опште изборе (изузимајући председничке). Ономад је и снег чишћен. Прошли избори, пала киша, свануло сунце, па опет ред кише ред сунца и све оно покошено, оплевљено, почупано, очишћено зарасло у коров... где сада слике трим стазе и осталих стаза и стазица?


Нема ту шта раде активисти политичких опција има свак да ради своје, зна се добро ко газдује добрима, ко треба да их одржава и из којих средстава да се регулишу трошкови одржавања, све остало је замлаћивање.


Примера запуштености и зарозаности колико хоћеш... како имам кућног мезимца псето мешанца у доби испод годину дана, а исти је повукао на део ловачке крви по неком од предака или родитеља, тако да му требају свакодневне шетње од по неколико километара... сад у понедељак запутимо се путем ка некада било бродоградилиште и некада био мотел, пешачком стазом... пређемо у коров зараслу пругу па поред стадиона и марине никако да потревимо пешачку стазу, умало главе не погуписмо на зараслим у коров степеницама које воде од краја ограде марине ка некада било бродоградилишту...Одговорни, наредите да се пешачка стаза доведе у ред јер скоро неће бити избора и тешко да ће коме од политичких локалних ''косаца'' пасти на памет да се по овој жеги лате алата и посла и да се ''каче'' на фејсбукове, твитерове и остале Е зајебанције.''Срећа за власт је што народ тражи само поштене изборе... Не и политичаре!'' - афоризам, аутор Раде Јовановић (1939 - 2016)


Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар