петак, 17. јун 2016.

НЕШТО НОВО ИЛИ СВЕ ПО СТАРОМ!?


ДИРЕКТАН ПРЕНОС СЕДНИЦА СО АПАТИН!?


        ''Људи са различитим циљевима не могу имати заједничке планове''Конфучије

          За понедељак, 20. јуна 2016. године, заказана 2. седница Скупштине општине Апатин:
        Елем, 1. – конститутивној седници организатор је била претходна власт која је чак и обезбеђење ангажовала да се ''нешто'' не би десило... директног преноса, као што је била вишегодишња пракса ових отишлих на сметлиште историје, није било... сада по први пут седницу заказује и организује нова власт, шта ће се чути у директном преносу из здања у Српских Владара 29 питање је сад, да ли ће испунити обећање да ће преноса бити или су се предомислили, чуће се и видеће се.
        Ако директног преноса у понедељак буде, или било када га буде у овом сазиву, председник СО Апатин (садашњи и некадашњи) као председавајући Милан Шкрбић мора јавно да се извини свим грађанима зашто је суделовао претходних година у спровођењу медијског мрака из сале СО Апатин и оставио грађане без директног преноса, којих је некада било... да подсетим, пракса директних радио преноса уведена у периоду 2000. - 2004. година...


Председавајући и владајућа већина морају да знају по Пословнику СО Апатин у обавези им је да омогуће директан пренос тока седнице или да сходно члану 119. став четири Пословника: ''Скупштина може већином гласова присутних одборника одлучити да се седница скупштине не преноси путем средстава јавног информисања.'' Како ће ко да гласа видеће се.
 
        Ево га и део пословника којим се уређује то питање:

ПОСЛОВНИК
СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

Члан 119.

У складу  са одлуком о унутрашњем реду у скупштини и овим пословником заинтересовани грађани могу присуствовати седницама скупштине и њених радних тела.
Представници средстава јавног информисања могу присуствовати седницама скупштине и њених радних тела ради обавештавања јавности о њеном раду.
Седнице скупштине општине могу се јавно, без ограничења, преносити директним путем посредством средстава јавног информисања.
Скупштина може већином гласова присутних одборника одлучити да се седница скупштине не преноси путем средстава јавног информисања.


            Шта буде биће, него да се ми подсетимо шта су Апатинске хронике о директним преносима седница СО Апатин писале...


Аутор блога: Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар