среда, 10. август 2016.

NOVI APATINSKI ''BREND''…


NEKAD BILO – TATINI SINOVI!
SADA – SINOVLJEVE TATE?


''Jednog dana bi sve moglo da izađe na videlo! Ali tada će morati dobro da svane!''aforizam, autor Rajko Micin
         
Sve češće može se čuti rečenica iz usta onih koji zaposednu bilo koji nivo vlasti u Srbiji, tako i u nas u Apatinu, – ''NAS JE NAROD IZABRAO!'' Ovo isti ti izabrani-birani koriste u interesu svog legitimiteta, lažnog ličnog integriteta i opravdanja za sve što rade pozivajući se na narod... pod tim kada nekoga narod izabere ne podrazumeva se da isti taj koji se ''kiti'' sa tim može da radi šta i kako hoće, i da pravi sranja k'o što bi naš narod rekao.
        Evo, ovih dana, u Apatinu pojavi se novi trend u političkom kadrovisanju – KAKO TATKA UDOMITI!... Pravi apatinski ''brend''. Nekada se znalo reći – ''Tata (viđeniji drug – stranački funkcioner) na položaju sinu-ćerki rešio status: radni, stambeni, školski, finansijski... preko leđa građana – poreskih obveznika.''... i to sve narod shvatao, kao normalno je – A, kome će ako neće detetu pomoći!... sve se to u nas izokrenulo sada novotrendovske smartfonske i fejsbukovske mlađane junoše, viđeniji drugovi – stranački funkcioneri, kao sinovi ili kćeri rešavaju status svojih roditelja. Na poslednjoj sednici SO Apatin razrešiše jednog direktorske funkcije što godinama na posao nije dolazio iz razloga teške bolesti a nije mu se u invalidsku penziju išlo, isti bio i ostao viđeniji SPS-ovac pa ga prethodna vlast držaka k'o fikusa... te postaviše za VD direktora jednog tatu sa gotovo dve noge u penziji, skinuše ga sa Biroa gde je ''odležavao'' dve godine do penzije... Tatko proglašen za tehnološki višak u jedno preduzeće gde i otpremninu digao, te rešio da dočeka penziju na birou uz zasluženu državnu mesečnu nadoknadu, počeo se motati po kući i svima dojadio, pa šta će sa njim, koncenzusom odlučiše - Skidaj ga državi sa grbače i guraj opštini na grbaču. Kao da ta ista opština nije deo države, a možda i nije samo nam još niko rekao nije.
        Imamo mi sreće a da toga ni svesni nismo, dobro je po nas što dobar deo lokalnih funkcionera posahranjivao svoje tate, tako da neće moći biti direktori (tu mislim na tate), a što se sinova i ćeri tiče, e, to ćemo tek da vidimo, ima oči da nam stanu.

''Karikaturisti hoće da tuže naprednjake.Taj proces će se zvati 'karikaturisti protiv karikatura'''Dragoljub Draža Petrović

Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар