понедељак, 19. септембар 2016.

AFERA, SVE IZGLEDA, GDE JE I NEMA...


ĆUTALI
O STVARNIM AFERAMA...

''Televizija Apatin i nedeljnik Novi glas komune pozivaju intelektualce ovog grada da se oglase...''portal TV Apatin

          Desilo se čudo nad čudima, TV Apatin i Novi glas Komune počeli da razotkrivaju ''afere'' vezane za lokalnu vlast u Apatinu, sve se nešto pitam gde su bili kada se sve prašilo od afere TELEFONSKI SEX, kada se besomučno kralo tokom referenduma u Apatinu, kada su nenamenski trošena sredsva samodoprinosa, kada se zapošljavalo mimo ikakvih konkursa isključivo po želji i SPS ''liniji'' Živorada Smiljanića, kada su nenamenski trošena sredstva iz opštinskog budžeta, kada je Žikina švalerka dobila nagradu kao najbolja službenica od jednomudog švace lično, kada se Bakić odrekao mame zarad 4 hiljade i kusur dinara mesečno iz kase Centra za socijalni rad, kada deda Mrka sa baba Bekutom pravio cehove na račun opštine, kada onaj mali sekretar MZ Prigrevica skakao po polovnjači iz KUD-a a majka može da mu bude, kada onaj direktor marine uzo dve-tri Viagre da bi pomahnitalu steroidima našopanu Natu zadovoljio pa ga opizdilo, kada je od alkohola sumanuti Gazdin lični šofer čupao sadnice, kada javno-privatna pijaca kasnila godinama, kada se velnes na banji gradio kao Skadar na Bojani, kada ''neko'' drpio silne pare iz kase u apoteci, kada nije bilo lekova u istoj toj apoteci, kada su pravljene SPS žurke na banji i primani novi članovi sve sa crvenom ružom-karanfilom, kada su nabrajane stavke kao lista želja za šta će sve da se koriste sredstva iz samodoprinosa, kada je Žikina ''ćerkica'' izrazila želju da peva-otvara usta u horu te potrošila više materijala za horsku haljinu nego što šleperu ode za ciradu, kada su rasterivani investitori koji nisu pristali na preko Grabića Žikin reket, kada Gazdin unuk i opštinski funkcioner osvajali Zlatne kotliće, kada je Bakiću dilovao Viagru onaj bivši poslastičara pa ist taj exsladoledžija blokirao opštinski račun za isplatu kuće na sadašnjoj ''najmodernijoj'' pijaci, kada se trošilo goriva kao da imamo kosmodrom i šaljemo raketle sve do Marsa i nazad, kada su Кurta&Мurta Žikini podguznjaci imali izložbe u galeriji, kada su funkcioneri pokrkali više čevapa nego što kapi vode ima u Dunavu, kada se delile stipendije po političkoj pripadnosti roditelja i đaka, kada The Miss Pigy dobi stipendiju za postdiplomske zajebancije, kada su učitelji klavira iz muzičke škole bežali na bolovanje jer nisu ''znali'' da nauče Žikinog unuka da svira a mali kako deda tvrdio talenat k'o Mocart, kada lokalni funkcioneri pozapošljavali cele familije, kada su svi morali jesti sojapljeskavice kod Miranovog sina, kada je Sportski savez služio kao protočni bojler, kada je onaj opštinski funkcioner u tangama boje duge ''pečaćen'' od onog grka pa ga ucenjiv'o... ima toga za vladavine Gazda Svinje fon Apatinskog u 3LPM.

        Kako nisu zvali INTELEKTUALCE OVOG GRADA da se oglase kada su čerečili preko TV Apatina i NKG novinare dopisnike iz Apatina: Sofiju Pualić-Šper, Jasminku Miljuš i Jovana Banjca. Kada su besomučno lagali o Milanu Dražiću, Željku Rajčeviću, Marku Kneževiću, Dejanu Bačiću, Iliji Bursaću  i meni lično (mora da sam nekoga i zaboravio nabrojati)... gde ispadosmo po njima da smo sve osim normalni ljudi: sve alkoholičar do alkoholičara, sve lopov do lopova, sve manijak do manijaka... U nanu li vam naninu lopovsku vi da pozivate INTELEKTUALCE OVOG GRADA da se oglase i stanu u vašu odbranu kako bi i dalje milione i milione trpali u privatne džepove.
         
U petak dobio od javnog izvora.

          Evo ovi iz TV Apatina i Novog glasa Komune od polutajnog izvora dobili informaciju i napraviše AFERU:


Tv Apatin – Vesti


Datum kreiranja 16 septembar 2016

Proteklih dana bukvalno je na političku površinu naše stvarnosti isplivao dobro skriveni dokument u kojem se govori da funkcioneri opštine nisu nimalo štedljivi niti misle na građane koliko na svoj džep.

Iz polutajnih izvora, do kraja anonimnih, saznajemo da je 7. jula 2016. godine nova načelnica opštinske uprave, Jelena Ićitović, uputila Ministarstvu finansija zahtev pod red. br. 401-91 za proširenje mase planiranih sredstava za plate - što će reći traže veće plate. Taj dokument su sakrili od naroda jer on otkriva mnoge tajne i razobličava ovu štedljivu vlast. Razlog je više nego neverovatan – traže veće plate jer su posmenjivali ljude po opštini, zaposlili nove i žele da uštede i građanima i državi.

Najveća povišica traži se za predsednika Skupštine opštine Apatin Milana Škrbića i to na njegovih 107.2012 dinara još devetnaest i kusur hiljada dinara.

Kakav bi to bio načelnik uprave kad sebi ne bi tražio povišicu i to na preko 100.000 još 18.000 više za Ićitovićku. Pomoćnici predsednika opštine imaju od 78 do 87.000 dinara platu, ali traže još po 15.600 dinara više.

I sekretaru opštine nije dovoljno 91.500 dinara, već bi mu dodali preko 16.000. Kada se sve sabere traže se sredstva od 3.904.000 dinara što je znatno više od bivših rukovodilaca.


U dopisu se dalje navodi da je ovo štednja uzrokovana smenom načelnika opštinske uprave kao i dva pomoćnika i bivšeg sekretara na nove dužnosti.

Ni to nije sve.

Traže još dodatnih 2.706.000 dinara za četvoro zaposlenih u MZ Apatin i tri zaposlena u Turističkoj organizaciji Apatin za period jul-novembar.

A sećate li se onih plakata koje je OO SNS lepio pred izbore po banderama gde su brukali ljude i iznosili njihove plate? Npr. tadašnji predsednik SO je funkciju obavljao volonterski, a ovaj sada traži 125.000 dinara. Sekretar SO imao je 71.864, a novi traži 115.800 dinara. I zbir plata zamenika predsednika opštine premašuje 184.000, a pomoćnici traže oko 70.000 više nego prethodnici.

Gde je tu čast, moral i poštenje onih koji se glasno zalažu za štednju, a tajno žele da što više uzmu iz budžeta. Zbog čega to građani moraju da saznaju bukvalno iz tajnih izvora, umesto da to bude transparentno i dostupno svima.

Što bi oni rekli - pošteno ...

Televizija Apatin i nedeljnik Novi glas komune pozivaju intelektualce ovog grada da se oglase po ovom pitanju. U sutrašnjem broju „Glasa komune“ objavljujemo sporni dokument upućen Ministarstvu finansija, a do kojeg je naša redakcioja uspela da dođe.


        Evo ovi iz opštine odgovoriše po TV Apatin Novi glas Komune AFERI:


19.09.2016

ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ ДОПИСА ОБЈАВЉЕНОГ У НОВОМ ГЛАСУ КОМУНЕ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА АПАТИН
ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ АПАТИН
Одељење за привреду и финансије
Дана, 16. септембар  2016. год.
А  П  А  Т  И  Н


ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ ДОПИСА ОБЈАВЉЕНОГ У НОВОМ ГЛАСУ КОМУНЕ 16. СЕПТЕМБРА 2016. ГОДИНЕ

У новом гласу комуне је објављен допис који је Општинска управа општине Апатин слала Министарству финанасија, као захтев за проширење планиране масе средстава за зараде.

Захтев смо, у складу са препорукама Министарства финансија два пута мењали, и почетком августа су нам одобрена додатна средства за зараде у укупном износу од 4.264.960,00 динара.

Министарство нам је одобрило недостајућа средства за исплату зарада, која нису била планиранаа из следећих разлога:

1. додатна средства за зараде у укупном износу од 576.996,00 динара за лица којима је престала функција , а имају право на плату у трајању три месеца:
- Хрњак Драгану, након престанка функције помоћника Председника општине за одржавање и унапређивање комуналне инфраструктуреу трајању 3 месеца,
 - Дамиру Растовићу, након престанка функције Секретара СО Апатин, у трајању 3 месеца.

2. додатна средства за нову зараду  у укупном износу од 884.821,00 динара за 7 месециза Председника СО Апатин, јер је Председник СО Апатин у претходном сазиву обављао своју функцију волонтерски.

3.додатна средства за зараде у износу од 389.638,00 динара за исплату штете за неискоришћени годишњи одмор за запослене којима је престао радни однос престанком функције, следећим лицима:
- Живорад Смиљанић, престанак функције  Председника општине Апатин
- Бакић Миодраг, престанак функције заменика Председника општине Апатин
- Дамир Растовић, престанак функције Секретара СО Апатин
- Хрњак Драган, престанак функције помоћник Председника општине Апатин за одржавање и унапређивање комуналне инфраструктуре

4. додатна средства  у укупном износу од 2.413.505,00 динара за зараде 4 запослених у МЗ Апатин и 3 запослених у Туристичкој организацији Апатин за 5 месеци (јул, август, септембар, октобар и новембар), а због препорука Министарства финансија да се зараде запослених у Месној заједници и Туристичкој организацији исказују на економским класификацијама 411 и 412.

Допис који је објављен у новом гласу комуне је погрешно протумачен, јер економска класификација 412 означава Социјалне доприносе на терет послодавца, а не повишицу,  а на економској класификацији 411 – исказују се бруто  потребна средства за плате, а не нето износ.

Напомињемо да се средства за исплату зарада директних и индиректних корисника буџета планирају у складу са Упутством
Министарства финансија, и строго се контролишу од стране Министарства финансија.

OДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И ФИНАНСИЈЕ


        Ako su već  hteli da nešto napišu i ukažu na propuste nove vlasti u Apatinu mogli su pisati: o zapošljavanju u lokalnu administraciju bez konkursa, tome kako je LIČKA OLIMPIJADA falsifikat i kako je ove godine doživela fijasko, kako se međusobno krljaju u lokalnom SNS-u po novouspostavljenim frakcijama, zašto nema direktnih prenosa sa skupštinskih zasedanja, kako mame&tate donose doručak deci-funkcionerima na posao u opštinsko zdanje... mogli su i da se malo onako novinarski i istraživački bace na stečaj Pijace i kako to da opština tamo više nema ništa a imala je i uložila kamaru para... mogli su i o tome kako više u Apatinu ne postoji istinska opozicija... mogli su o...
          Što pre TV Apatin i Novi glas Komune nestanu sa medijskog neba  Apatina to bolje za sve nas pa i za njih same.

Autro bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар