петак, 09. септембар 2016.

АХ ТА ЛОКАЛНА АДМИНИСТРАЦИЈА...


'ОЋЕ ЛИ ЈЕДНОМ НА ВРЕМЕ...?


У поштанско сандуче на горе наведеној адреси убачено у среду 17. августа 2016. године...

''Опаснији су наши коњи од тројанских. Пуни су себе'' – афоризам, аутор Раде Јовановић (1939-2016)

Годинама већ, боље рећи од када је то постала обавеза локалне самоуправе а не републичког пореског органа решење за порез на имовину за текућу годину добијам на кућну адресу у трећем кварталу, а уплатнице за уплату пореза за имовину дан-два пре наведеног рока када треба да уплатим назначени износ иначе зна се затезна камата на камату и оде све у 3ЛПМ... Претходна власт у Апатину није бог зна шта марила за права грађана, онако су се високо били издигли к'о да и нису део наше локалне заједнице, нису се њих тицали ''мали'' проблеми обичног грађанина, од комуналних проблема, неупослености истих тих којима су владали, расељавања младих... а о пореским решењима, е за то их је тек болио ћошак од пиваре.  Шта је ту за радити, по питању пореских решења и уплатница за исти? Ствар је веома једноставна, решење би требало да се достави најкасније до половине јануара а уплатнице за порез тада нису ни потребне већ на решењу само треба навести рокове доспећа по кварталима: 15. фебруар, 15. мај, 15. август и 15. новембар (ове датуме су одредили ови из администрације иако би они могли бити и неки други и то баш онако по кварталима, нпр.: 15. април, 15. јул, 15 септембар и 15 јануар)...

У поштанско сандуче на горе наведеној адреси убачено у суботу 13. августа 2016. године...
Није само мој проблем ово кашњење у достављању уплатница за кварталну рату и решења за порез на имовину, то је проблем свима... само народ навико да ћути па то ти је то... а сви гунђају у редовима чекајући да плате рату пореза, да им не би ''опалили'' папрену камату или приватни извршитељи пленили по кућама... требало је овековечити какава је стрка и збрка била у понедељак 15. августа редови за уплату пореза к'о да се нешто за џабе дели.

Уредно плаћено у назначеном року у понедељак 15. августа 2016. године...
Знам да није проблем да се све достави у неком разумном року и на тај начин да се спречи непотребно стварање тензија и нервоза код грађанства, коме је ионако доста срања и без ове ујдурме око пореза на имовину који је изворни приход локалне самоуправе... ред је да нешто потом питању иста та локална самоуправа и уради а нарочито челни човек општине и први човек у администрацији задужен за финансије међу осталим и за порез... Није довољно само да критикују претходну власт, то је време прошло, нека за све евентуалне злоупотрбе претходне власти надлежни органи ураде посао, већ треба нешто и да ураде ако ништа а оно по питању благовремене доставе решења за порез на имовину.

''Не може се свакој будали дати власт... Зато постоје избори!'' – афоризам, аутор Раде Јовановић (1939-2016)

Мирко С. Вранеш  

Нема коментара:

Постави коментар