среда, 21. септембар 2016.

POZAJMLJEN TEKST…


O BOTOVIMA
I OSTALIM SKOTOVIMA

''Nije mi žao da danas umrem, kad znam da ću za dve godine živeti bolje.''aforizam, autor Milan Todorov

          Tekstovi objavljeni na: portalima raznih glasila, društvenim mrežama, blogovima... uopšte svi tekstovi, posebno vezani za SNS i lik i delo Gospodara Vučića, objavljeni putem interneta u Srbiji postaju meta ekipe botova koji svojim komentarima, plusevima ili minusima, palac gore ili palac dole, lajkovima ili... čuvaju ''čast i obraz'' stranke i lidera im. Sad u subotu u dvobroju Danas-a  Vladimir Jokić opisa ovo baš onako maestralno. Evo pa i sami pročitajte:Vladimir Jokić


SKAKAVCI

subota, 17. septembar 15:00


Niki kao on. (Kiki)

I

Kad se od Savamale krene uzbrdo, prvo što se ne vidi je Delivery unit, pa Direktorijat sa Operativom, pa Sekretarijat preko puta i Botarijat pored. Pa SNS iza.
Uz Botarijat su smešteni šalter za izdavanje sendviča i točionica koka-kole. Tu je i presvlačionica s Markom Blagojevićem. 
        U Botarijatu je, od prošle nedelje, angažovana i poznata aktivistkinja Violeta Kličković, sada Viki, studentkinja žurnalistike i borkinja za ljudska, ženska i dečija prava, za prava manjina, transrodnih pingvina i pasa-lutalica. Koleginice i kolege su je dočekali srdačno i spremni da pomognu. Kiki, Riki, Miki i Fiki su joj objasnili sve oko pluseva, minusa, palčeva i ostale pozamanterije, a Diki, Liki, Siki i Tiki odvele su je u Bototeku i pokazale registratore s dokumentacijom - ono što trenutno nije na tekućoj izložbi.
Viki je bila očarana. Najzad na izvoru aktivizma! Najzad sa jasnim ciljem pred sobom i svim potrebnim instrumentima da se taj cilj i dosegne. Upoznala je i šefove, koordinatore operacija, Kukija i Mukija, a oni su joj obećali da će uskoro videti i bord direktora, gospodu DŽakara i Zelju kao i gosn Gokija Veselinovića.
Te noći, poznata aktivistkinja Violeta Klićković sada Viki, sanjala je Srbiju u boji. Pink.

II

Sutradan je Viki počela da veze: Niko kao Premijer, Sve što je obećano biće ispunjeno, Luter - Veber - Premijer, Žuta patka laž je kratka, Žuta trava zaborava, Premijer zna gde zeka pije vodu, Premijer sve zna...
Pa pauza, sendvič, koka-kola.
A onda: plus gde treba, minus gde treba, palac gore, palac dole... Plus-minus, plus-minus, plus-minus, plus-minus, minus, minus, minus, minus, minus, minus za patku... Pa palac dole, palac dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole, dole dole... Patki.

III

U Trećem odeljenju Botarijata nazvanom Treće Doba ili Zlaćana Jesen, koje se nalazilo tik pored apoteke i točionice rtanjskog čaja, svoje časno mesto među angažovanima svih starosnih struktura izborili su i gospođa koja se potpisuje kao "Teta Jela", zatim njene koleginice, gospođe "Mlada duhom", "Samohrana udovica", "Divlja orhideja", "DŽambolaja" i "Zanosna plavuša", kao i gospoda "Bez Starca Nema Udarca", "Životno iskustvo", "Starina Novak", "Krejzi Lav", "Ribolovac" i mnogi drugi penzioneri PTT-a, kao i članovi i simpatizeri PUPS-a. Uzgred, "Ribolovac" je došao na mesto "Večitog Mladoženje" koji je izdahnuo na radnom mestu kod 1389-og minusa Basari što je još uvek važeči rekord Trećeg odeljenja i zvezda vodilja.
      Treće odeljenje je listom bilo na kremaciji "Večitog Mladoženje" sa zajedničkom suzom na kojoj je pisalo samo "1389".

***
A sada izvolite, gospodine Kiki. Izvolite se poslužiti ovim tekstom i, posle, iza sebe ostaviti komentar.

Danas| subota / nedelja 17 – 18. septembar 2016.


Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар