среда, 26. октобар 2016.

Sedma sednica Skupštine opštine Apatin


PREDLOZI I PITANJA 
ONIH KOJI TREBAJU ODGOVO(A)RI(A)TI 
N(Z)A MNOGO TOGA

»Više pisama podrške sudiji Ratku Vidoviću (Raduloviću*), poslao je Branko Ćopić. U jednom piše. ''Aferim na svemu i hvala Vam na svemu, dragi druže Vidoviću. Postupak prema Vama nimalo me nije iznenadio. Jer, znam ja nas, jebo ti nas, kako reče jedan moj komšija, na zboru birača, u selu Čelincima, kod banja Luke'' - Zoran Panović | Danas, 22 – 23. oktobar 2016. godine
* - Ilija Radulović stvarna ličnost po kome je kreiran lik Ratka Vidovića iz romana ''Sudija'' Vuka Draškovića.

         
         Šta ti je javni prenos, direktno u etar sve sa slikom i sa tonom, čudo nad čudima. Sve dok ova ''novotarija'' nije ponovo uvedena (Direktni radio prenosi sednica SO Apatin su vršeni u periodu od početka 2001. godine do proleća 2008. godine.) u radu sednica SO Apatin sve je tako tokom istih tih sednica bilo sivo i monotono, svi prisutni pa i pokoji novinar zevali od dosade, nisu odbornici i lokalni funkcioneri (bivši i sadašnji) imali nešto bog zna šta volje da i progovore... kad sada  svesni da ih glasačko telo gleda i sluša nastade pretumbacija, otima se ko će pre istrčati za govornicu i nešto onako svima u brk, a i onima bez brkova u lice, skresati. Koristi se prilika da se samoreklamiraju i sprovedu politički marketing. Sad u ponedeljak sve bilo mirno do treće tačke, valjda su svi još bili pospani ili uljuljkani važnošću datuma, pa ipak je to 24. oktobar, Dan oslobođenja Apatina, svi onako zamišljeni vide crvenoarmejca na biciklu (pesnička verzija – na belome konju) kako ulazi u Apatin a mnoštvo nemačkog življa zasipa ga cvećem (sve sa saksijama)... zamišljaju sebe kako bi oni oslobađali Apatin, sve nešto misle i ovako su sve od sebe dali za DPZ (društvenopolitičkuzajednicu), neki čak i dupe za položaj u istoj, i kao svi im trebaju odati priznanje da su doprineli boljitku Apatina više nego  oslobodioci... sa setom se prisetiše onih žuljeva dobijenih lepljenjem svojih i skidanjem protivničkih plakata u okrilju noći sve se izlažući da ne izgube glavu od ljutih im neprijatelja... pa mukotrpnog posla u obilasku domaćinstava sve sa predizbornim obećanjima, koja je tu tek hrabrost trebala, koja VI Lička i VII Banijska... a tek juriši na protivničke odbornike u nameri otimačine i odbrana svojih sve sa zaključavanjem od istih takvih otimača... nema šta svi zaslužuju Spomenicu a ako ne nju onda barem spomenik na Devetoj tabli.
Elem, treća tačka dnevnog reda bi okidač da se počne sa Odborničkim predlozima a sve se čini i sa Odborničkim pitanjima, počeše predlagati i pitati oni koji bi trebali dati odgovore na mnoga pitanja, a po mnogim pitanjima i krivično odgovarati... Bivši Gazda, sada onemoćali starc koga niko više ne jebe ni za suvu šljivu, izvede monolog o tome da je bolje kada smo sa nekim i kada nas je manje nego da smo s nekim gde nas je više, lakše je dobiti kada nas je manje nego kada nas je više... zabrinut zašto tu koncem prošle nedelje neizađe njegov lični bilten Novi Glas komune i kako to da se onima iz Beograda (a sve se čini i njemu) duguju pare i to 7 milijona dinara... kao pitaju se građani i zašto se ne radi parking kod Idee i NNP (Najnovije i Najzelenije Pijace)... kao pitaju se isti ti građani, a i građanke, zašto se ne menjaju cementno-azbesne cevi u ulicama Dimitrija Tucovića i Prigrevačkoj... zašto se ne rešava prostor gde bejaše NZP (Najstarija Zelena Pijaca)... Istrča za njim onaj drugi doktor iz njegove ekipe, pa i on o tome da je bolje kada nas je manje nego kada nas je više, i želi da zna zašto smo mi sada sa ovima gde nas je više, i nismo više sa onima gde nas je bilo manje, jer to iz razloga što su ovi što ih je više pomogli nekome u Apatinu da ima više-manje... što pita kada sve se čini zna odgovor na pitanje, nikada ovi lekari meni nisu baš bili skroz čisti imaju oni neki defekt...


        ...Šta ti je prisustvo medija i direktnog prenosa SPS-ovci i oni njihovi trabanti oće da pokažu kako su oni za napredak, pravednost, oslobodilačke tekovine i za cveće sve sa saksijama... koji su to hohštapleri i kupleraj majstori, što ne rekoše da bi se sve ovo što sada predlažu moglo rešiti iz dobiti NNP i zakupa lokala na istoj toj NNP, da njihovom zaslugom javno-privatno partnerstvo ne postade samo privatno, pa loaklna samouprava nije više vlasnik ni ulice koja prolazi kroz NNP a kamoli vlasnik lokala, gde to i kako sve javno (tajno) postade privatno... zašto parking ne prave oni koji imaju privatno vlasništvo nad prostorom u koji je smeštena Idea i ovi čija je komplet NNP sve sa saobraćajnicom i pripadajućom infrastrukturom... kako to da sada ovi novi vraćaju neke dugove mesnim zajednicama iz sredstava prikupljenih samodoprinosom za vakata ovih prošlih i gde to tada završiše strogonamenska sredstva? Gde prihodi od investicija nad investicijama, gde pare od parkiranih jahti u marini i taksi od pristajanja prekookeanskih kruzera na šteku kod ''Tri leša''? Ko to nemilice šakom i kapom davao naše pare bračnom paru iz BG vlasnicima lokalnih medija?
Sve ovo liči na onu priču da pitamo mi njih da oni ne bi pitali nas, znam ja nas jebo ti nas.

          Nego, evo i o čemu se raspravljalo na sednici SO Apatin:

DNEVNI RED

1. Usvajanje Zapisnika sa 6. sednice Skupštine opštine Apatin.

2. Predlog Odluke o dodeli nagrade ''24. oktobar'' opštine Apatin za 2016. godinu.

3. Razmatranje inicijative za pristupanje opštine Apatin Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka.

4. Razmatranje Pravilnika o izmeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka Centra za socijalni rad Apatin.

        A evo i podsetnik da se Odbornička pitanja postavljaju po iscrpljenom dnevnom redu a ne kako se kome digne krivak:

П О С Л О В Н И К
СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

IX ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА

Члан 111.

Одборници имају право да постављају одборничка питања.
Одборничко питање поставља се, по правилу, на седници скупштине у писменом облику, а изузетно се може поставити и у усменом облику на седници, с тим што је одборник дужан накнадно доставити одборничко питање у писменој форми у року од три дана од одржане седнице. У супротном, такво питање се не узима у даљ поступак.
Одборничко питање поставља се на крају седнице.
Одборничко питање може се постављати између две седнице скупштине у писменом облику преко председника скупштине.

Члан 114.

Одговор на одборничко питање даје се у писменом облику за прву наредну седницу скупштине.

Члан 115.

Одговор на одборничко питање постављено председнику општине даје сам председник, а питање постављено општинској управи даје начелник општинске управе или начелник надлежног одељења.

»Premijera Evropa javno pohvaljuje što zabranom zapošljavanja svake godine šalje na desetine hiljada najobrazovanijih građana Srbije ''za dž'' u tu istu Evropu. Samo prošle godine poslali smo im njih 58.000, najpametnijih i najperspektivnijih... One sa najmanje kvalifikacija uporno ostavljamo u Srbiji zapošljavajući ih da nadniče po belosvetskim firmama koje se otvaraju uz masne subvencije države, a u kojima zarađuju manje nego je čak i Adam Smit onomad predvideo... Tako se već godinama vrši ''idiotizacija Srbije'' – najpametnije isterujemo, one sa najmanje kvalifikacije zadržavamo da proverimo da li je jeftina radna snaga zaista osnov neoliberalnog kapitalizma.« - dr Saša Živić | Danas, 22 – 23. oktobar 2016. godine


Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар