понедељак, 05. децембар 2016.

САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА ''ДОСТА ЈЕ БИЛО - САША РАДУЛОВИЋ''


НИСУ ПСИ КРИВИ,
КРИВИ СУ ''ЉУДИ''!


» Kad smo već kod ''političkih nota'', primetio sam vašu konstataciju da je svaka vlast u Srbiji dozlaboga primitivna. Zašto je to tako? I ko nam je kriv ili odgovoran zbog toga? (Nenad Čaluković - novinar)
U ovom veku, za to su krivi izgubljeni ratovi. Neverovatno je koliko su posledice tih ratova dalekosežne i pogubne, uočljive na svakom koraku. Pošto je iz Srbije otišao veliki broj intelektualnog krema, na istaknutim mestima su se odjednom većinom zadesili oni najneduhovitiji, najnemaštovitiji, najneobrazovaniji i najprimitivniji. I nije njihova krivica što su se našli na mestima koja im ne priliče – to je takođe sticaj istorijskih okolnosti. Jedini spas današnjoj Srbiji nalazi se u strpljivom radu na ozbiljnom, dugoročnom planu da se naša intelektualna elita, koja je u inostranstvu, ubedi da se vrati, a tu ne mislim samo na nekoliko ljudi, nego na nekoliko hiljada! Međutim, u današnjem vremenu bez ideala, to je vraški težak posao.« Isidora Žebeljan   Nedeljnik, broj 254, 24. novembar 2016. godine

          У предизборно доба ове године крајње добронамерно објавих пост о томе како би се могло решити питање напуштених паса:

          Прекомпоновањем, неки кажу и променом, власти у Апатину по питању напуштених паса све је остало по старој устаљеној пракси... на свакој седници Општинског већа СО Апатин једногласно се усвајају предлози о вансудском поравнању са особама које су напуштени пси изуједали, наводе се позамашне цифре. Ономад сам читао да је формирана и некаква радна група која ће решити овај проблем настао око напуштених паса, радна група радила и радила али никаквог саопштења нити ефекта од тог ''рада''.

        Мејлом добих саопштење Покрета ''Доста је било – Саша Радуловић'':

Apatin: Milioni dinara zbog nerešenog problema pasa lutalicaProšlo je tačno godinu dana od obećanja i lokalna vlast na čelu sa SNS još uvek nije rešila problem pasa lutalica (napuštenih pasa), već se i dalje isplaćuju odštete zbog ujeda pasa, a koje građane opštine Apatin koštaju nekoliko miliona dinara godišnje.


Pokret Dosta je bilo ima program za humanu kontrolu populacije pasa na lokalnom nivou i spremni smo da ga implementiramo. Komisija koju je opštinska vlast oformirala očigledno je samo maska za njihov nerad. Nudimo naš program za registraciju pasa, sterilizaciju, izgradnju azila i organizovanje službe zoohigijene.
Shodno tome, danas smo predsedniku opštine Apatin poslali gore navedeni program, jer je u interesu svih građana naše opštine da se taj problem reši.
Naše rešenje podržalo je i nekoliko udruženja koja se bave zaštitom životinja.

Program možete pročitati na:Хумана и ефикасна контрола популације паса је један од великих изазова са којима се тренутно суочавају општине и градови у Србији. Постоји више разлога… Настави са читањем

Pokret Dosta je bilo - Odbor u Apatinu


Аутор блога: Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар