понедељак, 09. јануар 2017.

''КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД?''''РЕКОНСТРУКЦИЈА'' ВЛАСТИ
У АПАТИНУ


        ''Циркус није комплетан без кловна. Зато расписујемо изборе за председника.'' – афоризам, аутор Васил Толевски

        Шта ти је чаршија, не може се ништа од ње сакрити, половином прошлог месеца почело се шушкати о реконструкцији локалне власти, о одласку председника општине Радивоја Секулића, средства јавног информисања у Апатину о томе ћутала а ево данас портал 025info објави вест: ''...најављује значајне промене...'', ''...осим предлога решења о престанку мандата једног одборника... биће предложена и решења о престанки функције председника општине Апатин...'', ''...на место Радивоја Секулића... доћи ће Милан Шкрбић...''...
        Ево га и вест:

Prva sednica SO Apatin u 2017. godini najavljuje značajne promene

11. sednica Skupštine opštine Apatin zakazana je za 13. januar 2017. godine. I ovog puta, gledaoci 025info televizije moći će je pratiti u direktnom tv prenosu.

Prva sednica SO u ovoj novoj 2017. godini zakazana je za 11 sati i najavljuje nekoliko značajnih promena. Dnevni red se sastoji od 9 tačaka, a osim predloga rešenja o prestanku mandata jednog od odbornika Skupštine opštine Apatin, kao i potvrđivanju mandata drugog, biće predložena i rešenja o prestanku funkcija predsednika opštine Apatin, članova Opštinskog veća, zamenika predsednika opštine Apatin i predsednika Skupštine opštine Apatin.
Na 11. sednici SO Apatin, nakon izbora biračkog odbora za sprovođenje tajnog glasanja, biće imenovani i novi predsednik opštine Apatin, zamenik predsednika opštine, novi članovi Opštinskog veća, kao i novi predsednik Skupštine opštine Apatin.
Kako saznajemo, na mesto Radivoja Sekulića, ako bude izglasan većinom odbornika, doći će Milan Škrbić, a na mesto predsednika Skupštine opštine Apatin dr Dragan Rastović.

''Он не уме ништа да ради, чиме је озбиљно нарушена његова радна способност.'' – афоризам, аутор Зоран Т. Поповић

Несвакидашња вест, готово сензација, хит вест, одлази са позиције први човек општине, треба да пуни све програме и странице локалних медија кад оно ''...најављује значајне промене...'', који су ово дилетанти од никада било новинара, усрали се па нико не сме да напише ни вест а камоли да истражи шта је по среди:
·        Зашто одлази Секулић?
·        Из којих разлога долази до реконструкције власти у првој години мандата, тачније рећи у првих пола године?
·        Шта је то у питању да се нису могли сложити властодршци у Апатину?
·        Како то да тек прелетели уважени бивши социјалиста новонапредни др Драган Растовић добија место првог човека локалног парламента?
·        Где је ту јавно предизборно прокламовани капацитет и стручњаци из локалног СНС-а?
·        Како то да на  место начелника општинске управе долази неко из Сомбора, зар у Апатину нема нико способан да то ради? Кад већ о тим кадровима из Сомбора пишем, откуд и стручњак за буџет из Сомбора па зар ми ниједног економисту немамо у Апатину? Лично знам бар двадесетак који би без проблема могли тај посао обављати... чему ''странци'' у нашој екипи?

Немам ја ништа против трансфера врхунских спортиста из клуб у клуб, питам себе а и све остале - Зар правника и економиста капацитета доведених немамо и на територији општине Апатин?
''Куд плови овај брод? Куд људе односи и да ли ико зна... куд води овај пут којим смо кренули... од свега само знам повратка нема...''


''На изборима се искључиво ослањамо на срећу, јер боље да се после прича да нисмо имали среће, него да нисмо имали памети.'' – афоризам, аутор Нинус Несторовић


Аутор блога: Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар