понедељак, 30. јануар 2017.

KADROVSKE CIRKUSARIJE


REKONSTRUKCIJA VLASTI
 NA LOKALU


''Svet sada gleda drugačijim očima na nas. Nekad su nas mrzeli a danas nam se svi smeju.''aforizam, autor Milan Todorov

        Sednica Skupštine opštine Apatin održana 13. u petak, 13 tačaka dnevnog reda, za sujeverne i praznoverne puno simbolike. Sednici prisustovalo 28 odbornika Milan Matović (SNS) je opravdao odsustvo.
DNEVNI RED

1. Predlog Rešenja o prestanku mandata odbornika Skupštine opštine Apatin.
2. Predlog Rešenja o prestanku funckije zamenika Predsednika opštine Apatin.
3. Predlog Rešenja o potvrđivanju mandata odbornika.
4. Predlog Rešenja o prestanku funkcije Predsednika Skupštine opštine Apatin.
5. Predlog Rešenja o prestanku funkcije Predsednika opštine Apatin i članova Opštinskog veća opštine Apatin.
6. Predlog Rešenja o izboru biračkog odbora za sporvođenje tajnog glasanja za izbor predsednika Skupštine opštine Apatin.
7. Predlog Rešenja o izboru predsednika Skupštine opštine Apatin.
8. Predlog Rešenja o izboru biračkog odbora za sporvođenje tajnog glasanja za izbor predsednika opštine Apatin, zamenika predsednika opštine Apatin, i članova Opštinskog veća.
9. Predlog Rešenja o izboru predsednika opštine Apatin, zamenika predsednika opštine Apatin, i članova Opštinskog veća opštine Apatin.
10. Predlog Rešenja o razrešenu VD direktora Opštinskog kulturnog centra Apatin.
11. Predlog Rešenja o imenovanju VD direktora Opštinskog kulturnog centra Apatin.
12. Predlog Rešenja o razrešenu direktora Turističke organizacije Apatin Apatin.
13. Predlog Rešenja o imenovanju VD direktora Turističke organizacije Apatin Apatin.

        Od kako su ove napredne radikalčine obezbedile ''legalnim'' putem većinu u lokalnom parlamentu, gotovo sve sednice SO Apatin su obilovale kadrovskim vrteškama i cirkusarijama, od prve konstitutivne gde to i jeste normalno, da se izaberu i imenuju novi funkcioneri, pa do ove jedanaeste-poslednje gde celokupna bi posvećena kadrovskim pitanjima. Malo malo pa u nas izbori, ako nigde drugde ono bar u lokalnom parlamentu. Opsednuti ovi napredni izborima i kadrovisanjem sve vuče na neku epidemiju-pandemiju ili bolje reći endemiju.

        VRAĆANJE I POVRAĆANJE

        U prve tri tačke dnevnog reda jedan odbornik dade ostavku (gospodin Slobodan Bačić - SNS), konstatovaše prestanak funkcije zamenika Predsednika opštine Apatin (gospođica Dubravka Korać - SNS) i povratiše-potvrdiše mandat (gospođica Dubravka Korać - SNS). Nova-stara odbornica ponovi zaklinjanje kroz svečanu izjavu i evo je opet odbornica.

        OSTAVKE BRACE I ŠKRBE NA BADNJI DAN

        Trećom i četvrtom tačkom dnevnog reda obelodaniše ostavke gospode Radivoja Sekulića i Milana Škrbića  date 6. januara, na Badnji dan, nema šta baš primeren datum za politikaranje i teledirigovano kadrovisanje. Prvi čovek Apatina dade ostavku iz zdravstvenih razloga, bolesti ne lične prirode već neizlečive bolesti kolektivne prirode celog pokreta (SNS) kome se priključio. Konstatovaše prestanak funkcija Predsednika opštine Apatin i Predsednika Skupštine opštine Apatin.

        BIRAČKI ODBOR, ''TAJNO'' GLASANJE I SOCIJALISТА NА ČELU APATINSKOG PARLAMENTA

        Po tački šest dnevnog reda izabraše prisutni i birački odboru sastav: gospođa Nika Petrović, gospodin Zoran Ignac i gospođica Milana Srdić. Sedmu tačku dnevnog reda potkrepi obrazloženjem gospodin Ilija Bursać šef odborničke grupe SNS&KURTA-MURTA gde predloži i nahvali druga-gospodina Rastović dr Dragana, od skora prebeglog iz SPS-a u SNS odborničku grupu, za Predsednika Skupštine opštine Apatin. Poče  sprdnja sa demokratijom, preuzimajući glasački listić odbornici iz i oko SNS-a javno zaokružiše jedinog kandidata pred dvoje mladih, obrazovanih, ljudi po struci diplomiranih pravnika, koji će ceo život pamtiti farsu od izbora i svoje lično učešće u nečemu što ih profesori na fakultetu nisu učili. Tajno glasanje postade javno, da su gospođa Nika Petrović i gospodin Marko Đumić ekonomisti, lekari, inženjeri, šusteri, dimnjačari, pekari, šumari...ni po jada, mogli bi se praviti da ne znaju šta rade i šta se tu pred njima dešavalo, ovako za ceo život im ostade ljaga na njima lično i na pozivu za koji su se školovali. Jadna je država sa ovakvim pravnicima. Sve ovo ovekovečilo oko kamere i direktno bi prikazano na 025info i na YouTube kanalu Radio Apatina. Prisutni vidno ustreptali i sa zebnjom očekuju rezultat izbora između jednog kandidata i evo gle, nekim čudom rezultat izbora ''iznenađujući'' od 28 glasača jedan listić nevažeći a 27 ZA i jedan PROTIV. Novi predsednik Skupštine opštine Apatin posrtade drug-gospodin Rastović dr Dragan u narodu poznatiji kao VisokoletačkiPreletačević. Sada se može reći da su stvari počele da dolaze na svoje mesto dogovoreno od iha-haj, SPS se sljubio sa SNS i vidi čuda nestade opozicije u lokalnom parlamentu, lepo im odbornik drug-gospodin Bakić M. (SPS) reče – ''Predsednik Skupštine opštine Apatin je naš čovek!'' Sve nešto mislim kao da i onaj prethodni nije bio njihov ili čiji već? Kasnije su kolale priče da je džak sa glasačkim listićima nađen u blizini jednog kontejnera u bloku S-112 ali ga niko nije prikazivao i mahao sa njim pred kamerama raznoraznih televizija.
        Novoizabrani, jedinstveni, Predsednik Skupštine opštine Apatin održao je inaguracioni govor i podržan frenetičnim aplauzom i jednih (SNS) i drugih (SPS), ostalih nije bilo i sva je prilika da ih skoro ni biti neće.

        IZBORI U ''PAKETU''

        Osmom i devetom tačkom izabraše birački odbor u sastavu: drug-gospodin dr Dragan Rastović, gospođica Milana Srdić i gospodin Zoran Ignac te obaviše izbor Predsednika opštine Apatin, zamenika Predsednika opštine Apatin i članova Opštinskog veća opštine Apatin. Tri listića na svakome onoliko kandidata koloko se bira i opet demokratski u krug tajnim, pardon javnim, glasanjem gde se u inspekcijskom postupku uvida ko za koga zaokružuje već gore pomenutom dvojcu diplomiranih pravnika priključi i novoizabrani predsednik lokalnog parlamenta.
        Predsednik opštine Apatin na opšte iznenađenje postade gospodin Milan Škrbić, na još veće iznenađenje zamenik Predsednika opštine Apatin postade gospođica Dubravka Korać, nova-stara zamenica predsednika. Članovi Opštinskog veća postadoše ili ostadoše ko će ga više znati: Atila Hodovanj, Atila Rižanji, Aleksandar Smiljanić, Dušan Lončar, Vanja Kokić, Marija Došen, Nebojša Vejin, Milan Petrović, Milenko Tomić, Dragan Radojević i nađ Friđeš.
        Uspostavila se naprednjačka vertikala, sve radikal do radikala nekada perjanice antievropske koalicije a danas ''evrofanatici'': Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Maja Gojković, Igor Mirović, Milan Škrbić... društvo iz poslaničkih klupa Narodne skupštine Srbije.    
        Održa novopostavljeni, izabrani, Predsednik opštine Apatin inaguracioni govor... Sada su stvari tako došle na svoje mesto, dogovor kuću gradi. 
       A prethodni prvi čovek Apatina? Ispade da je bio planirana prolazna epizoda i nije se od samog početka uklapao u trange-frange politiku i sitnosopstveničku interesnu koaliciju.        

VD TAMO-VAMO
          
        Na brzaka smandrljaše i četiri preostale tačke dnevnog reda. Razrešiše tek postavljenog VD direktora opštinskog kulturnog centra Apatin, onoga Ajduka o kome nisu ništa rekli kada su ga imenovali, te postaviše novog VD direktora ove naše kulturne institucije, gospođu Danijelu Obradović o kojoj po navici ni reči, a i šta se ima reći o onima koji su u Srbiji zaduženi za stoprvu rupu na svirali u narodu poznatijoj kao kultura. Obavestiše javnost da je direktor turističke organizacije Apatin Apatin gospodin Ljubiša Radaković, nakon ne baš prijateljskog ubeđivanja, podneo ostavku a da i nije našla mu budžetska komisija nešto (niz nepravilnosti) pa mu se zna. Za VD direktora TOA Apatin postaviše onoga Ajduka što ga postavili za VD direktora OKC Apatin pa ga razrešili, ovaj put ga nahvališe da je bio volonter na Exit-u, te da ima iskustva u organizovanju turističkih manifestacija, ne rekoše za šta je volontirao na NS Exit-u, da li je delio WC papir pijanim Englezima ili je kupio pikavce i ostale ostatke po završenom koncertu ''belosvetskih'' a i domaćih bendova.

        Sednica Skupštine opštine Apatin završena u 12:40 časova po srednjoevropskom računanju vremenu.


''Nije problem u tome što smo lud narod, nego što imamo vlast kakvu zaslužujemo.''aforizam, autor Milan Todorov

Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар