субота, 28. јануар 2017.

U kojoj (čijoj) šumi čuči zec?


ŠUMA, ZEC, LUKA, TRUPCI, GAJBICE I OSTALE KEREFEKE


''Jedan za sve, sve za jednog.'' Broj Jedan, junak stripa ''Alan Ford''

        Smena na mestu prvog čoveka opštine Apatin u narodu je izazvala pitanje koje se svodi na – Šta se ovde u stvari dešava? Na osnovu prikupljenih informacija iz više izvora bliskoj vlasti, bliskih starom i novom prvom čoveku opštine Apatin zaključio sam da: U tom grmu leži zec! - Veoma rasprostranjena izreka koja se odnosi na sve drugo osim na pravog zeca i pravi grm. Zec je u ovakvim slučajevima neka informacija koju do sada nismo znali, a grm sinonim za ideju kako da tu novu informaciju najbolje iskoristimo. (http://vukajlija.com/u-tom-grmu-lezi-zec).

        Tu ovih dana, za Srpsku Novu godinu, Vlada donela Uredbu o proglašenju Apatina za lučko područje, sve sa potpisom Broja Jedan...


KONAČNO, APATIN PROGLAŠEN LUČKIM PODRUČJEM

17.01.2017.

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se Apatin zvanično proglašava lučkim područjem i zvaničnom lukom Apatin u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Srbije. Uz Uredbu donet je niz pratećih dokumenta vezanih za Luku. Vlada Srbije Uredbu je donela 13. januara a ona stupa na snagu 21. januara posle objavljivanja osam dana u Službenom glasniku. Uredbu je potpisao predsednik Vlade Aleksandar Vučić.
Luka Apatin po Uredbi prostiraće se na oko 35 hektara, tačnije 34 hektara, 99 ari i 15 kvadratnih metara. Agencija za upravljanje lukama potvrdila je svu dokumentaciju kao validnu.


Prema našim saznanjima Luka je proglašena Uredbom Vlade Srbije pošto je dostavljena sva potpuna dokumentacija od strane lokalne samouprave. Već na proleće može se očekivati uređenje terena  kraj Dunava iza Šumske uprave Apatin.


Milan Škrbić: Proglašenje lučkog područja u Apatinu istorijski događaj za naš grad

          Elem - U kojoj šumi čuči zec? Luka će se navodno jednom početi graditi ali šuma koja se prostire na potezu od Šumske uprave Apatin preko Malog i Velikog limana do žičane ograde i ulaza u lovno područje biće isečena i iskorišćena kao industrijsko drvo, ogranci i grane će završiti u šporetima. Trupcima je namenjeno mesto u ''nekoj'' fabrici za proizvodnju gajbica. U čijoj šumi čuči zec? Nekako sve od Miloševića i njegovog sina pa do današnjih dana i brata Broja Jedan sve se vrti oko nekakvih gajbica. 


        Najobičnija šuma, krčenje iste i dve firme nameračene na našu šumu sa namenom za proizvodnju gajbica, jedna sa severa Banata iz Kanjiže i druga iz Apatina dovedoše do promena u rukovodstvu naše opštine? Smenjeni predsednik opštine Apatin bio ubeđen da je šuma naša i da je naše preduzeće za proizvodnju gajbica iz Apatina prioritet ali mu objasniše da šuma nije naša i da je ista prioritet za firmu lobija brata Broja Jedan. Direktivom iz samog vrha Srbistana narediše smenu, odredili novog prvog čoveka opštine Apatin. Sabrao Braca dva i dva i dade čovek ni kriv ni dužan ostavku iz ''dva'' razloga:
  1. Kako mediji preneše - radi želje da unapredi svoju firmu...
  2. Kako odbornik sa liste SPS Bakić M. reče na sednici SO Apatin – radi zdravstvenih problema...
U svakom slučaju da ne dade ostavku verovatno bi imao raznoraznih zdravstvenih problema sa višemesečnim boravkom u gipsu, lećenju oteklina i uboja te  rehabilitacije po kojekakvim banjskim lečilištima.

Ima tu još kojekakvih detalja i nijansi ali suština je tu. Toliko o zečevima, šumi, lučkom području, trupcima, gajbicama, ostavki, gipsu i ostalim kerefekama.


»Ја се јако бојим за Вучићеву будућност. Видећеш како ће га његова сабраћа напуштати у колонама, видећеш како тај лепак који се зове плата у новосадској пијаци или плата нотара или плата управника зграде баш и није неки кохезиони материјал и како ће оданост да пукне као мехур од сапунице.« - Синиша Ковачевић | НИН, број 3444, 29. децембар 2016. годинe

Autor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар