четвртак, 02. фебруар 2017.

DRUGOVI IZ KOMINTERNE, POLITIČKI KOMESARI, PARTIJSKI SEKRETARI …


KOORDINATORI!?
 ''Pred Srbijom nije običan izbor. Na njihovoj strani su skoro svi mediji, svi tajkuni, svi kriminalci, sav ološ i sve bitange. Tamo više nema ničeg poštenog i čestitog. Ostao je samo poslednji šljam i užas na toj strani. Srbija ne sme sebi više da dozvoli takav luksuz da nas oni zaposednu i ugase ovu divnu zemlju i oteraju poslednjeg čoveka iz Srbije.
Ne, to nisu moje reči. I ne, ne komentarišu vlast. To su reči poslanika vladajuće stranke. I odnose se na nas. A to još i nije ono najgore što vlast o nama govori i piše.
Jer, koliko god loše da vi mislite o vlasti, vlast o vama misli još gore. To što će vam vlast sasuti u lice sa malog ekrana ne možete ni da zamislite, a kamoli da kažete javno.''Nadežda Milenković, 30.01.2017.| Peščanik | http://pescanik.net/japajaci/

Koordinate Apatina: geografska širina 45.6711°(N), geografska dužina 18.9847° (E) i geografska visina 84 m... evo, sada znamo gde se tačno nalazimo od dužine, preko širine do visine. Koordinate egzaktno pokazuju tačan položaj centra naše varošice. Sreda, 1. februar 20017. godine ostaće mi u pamćenju po tome da u Apatinu ponovo postoje KORDINATORI. Pitaće se neko, kako ponovo? Lepo. Partijski sistem koji ne dozvoljava nikakvu slobodu pojedinca  i grupe već je viđen, tu su računa o našim dedovima i bakama, očevimai majkama a i nama koji smo prešli pola veka života vodili pre Drugog svetskog rata DRUGOVI IZ KOMINTERNE, tokom  rata  POLITIČKI KOMESARI, posle rata PARTIJSKI SEKRETARI i sve tako dok Milošević ne ode u 3LPM. Naprednjaci su usko centralizovana formacija koja nema ama baš nikakav demokratski sadržaj u sebi, sve je to baš onako da svi koji su za nešto postavljeni moraju imati nekoga ko ih iz senke kontroliše i sa njima manipuliše, ta senka baš i nije neko senovito mesto jer ove senkovite likove možete lako uočiti i  prepoznati, oni se sami trse i ističu da su oni neko i nešto i da se za sve pitaju. Eto tako i  Mesna zajednica Apatin ima  na izborima izabran Savet koji je izabrao svog Predsednika i postavio Sekretara, imenovao razne Komisije koje se bave nekim temama bitnim za funkcionisanje MZ. Dok je Smiljanić dr Živorad vedrio i oblačio sekretar MZ i predsednik Saveta MZ  išli su kod njega po svoje mišljenje i o tome obaveštavali bazu za šta treba glasati na komisijama i na Savetu... sve je to baš onako demokratski funkcionisalo ako bi nedao Bog nešto i pošlo naopako nije krivac bio inspirator ideja već izvršioci jer su oni svojim potpisima verifikovali odluke u ime MZ.   
            Elem, sastaše se izabrani predstavnici naroda u najnižem organizacionom obliku samouprave (Mesna zajednica), namera im bila da donesu programe i planove šta će sa prikupljenim sredstvima po samodoprinosu od 3% i 1%... građanstvo uskuvalo jer ovi što prošlog proleća dođoše ni ašova niđe zaboli nisu... kad cvrc-Milojka, naprednjačine poslale tek preletelog u njihove odborničke klupe da saopšti prisutnima šta je to ''neko'' odlučio... onomad za Žiletovog vakta ovi iz saveta su znali ko je taj ''neko'' ali sad nasta zbrka da li je taj ''neko'': BrkoEkonomista iz Apatina ili FuzbaloVlasnik iz Prigrevice ili MaliDebilni iz Novog Sada ili Brat Broja Jedan iz Beograda ili ON Lično ili NN  sa Marsa. Oćutali svi, saslušali direktivu DRUGA IZ KOMINTERNE – POLITIČKOG KOMESARA – PARTIJSKOG SEKRETARA sada predstavljenog kao KORDINATORA FINANSIJSKIH I RAČUNOVODSTVENIH POSLOVA... dade njima basketaš koordinate i ima da se zabada ašov kako li je već neko zamislio. Nema šta tu da se pita nekakav Savet, Sekretar, Predsednik Saveta i kojekakve Komisije... stigla direktiva sa vrha (nikome ne bi jasno ko je u vrhu pa ni samom KOORDINATORU) i to ti je to i tačka, demokratski nema šta u 3LPM. Koji će nam Crven Ban onda Savet i ta sva zajebancija oko njega, treba to sve lepo raspustiti pa neka to i zvanično radi onaj koji telediriguje ovim od naroda izabranim podguznim muvama. Evo, prilike za proizvođače kožnjaka (kožnih mantila) da plasiraju svoju robu među naprednjake ima da bude otimačina za mesto KOMESARA, pardon KOORDINATORA.


MESNA ZAJEDNICA APATIN USVOJILA FINANSIJSKI PLAN MESNOG SAMODOPRINOSA ZA 2017 GODINU

01.02.2017.


Na danas održanoj 28. sednici Mesne zajednice Apatin, članovi saveta usvojili su Finansijski plan mesnog samodoprinosa od 3 odsto, kao i Finansijski plan samodoprinosa od 1 odsto, za 2017. godinu. Savet je o detaljima ove odluke izvestio Nebojša Smiljanić, koordinator finansijskih i računovodstvenih poslova, nakon čega je usvojen. Savet je usvojio i Finansijski plan ove zajednice za 2017. godinu, plan Javnih nabavki, predlog Odluke o visini novčane pomoći teško obolelim licima za 2017. godinu, a prihvaćeno je deset zahteva za pomoć u lečenju naših sugradjana, dok su ostali odbijeni jer nisu u skladu sa Odlukom lekarske komisije.


Održana 28. sednica Saveta MZ Apatin

01.02.2017.


Održana je 28. sednica Saveta  Mesne zajednice Apatin sa tačkama dnevnog reda od vitalnog značaja za fukcionisanje  MZ Apatin u 2017. godini. Mimo dnevnog reda početak sednice je obeležila diskusija članova saveta vezana za novi Zakon o mesnim zajednicama. Dosta pažnje prisutnih je privuklo izlaganje Nebojše Smiljanića, koordinatora finansijskih i računovodstvenih poslova, nakon čega je usvojen  Finansijski plan mesnog samodoprinosa od 3%, za 2017. godinu, uskladjen sa Odlukom o trećim izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Apatin za 2016. godinu, kao i Finansijski plan samodoprinosa od 1%, za tekuću godinu. Finansijski plan Radne zajednice za ovu godinu je prihvaćen jednoglasno. Pod tačkom dnevnog reda “Plan javnih nabavki za 2017.” Su se razmatrali i zahtevi za pomoć u lečenju naših sugrađana. Od 12 prispelih zahteva 10 je prihvaćeno, a 2 odbijeno zbog neuskladjenosti sa odlukom lekarske komisije. Na ovoj sednici je usvojen i predlog Odluke o visini novčane pomoći teško obolelim licima za ovu godinu.

''Новинари прву поливину живота пишу о стварима које врло мало знају, а онда другу половину ћуте о стварима које врло добро знају.'' – Сергеј Лукач

Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар