уторак, 7. март 2017.

PONIŽENI I …

KAPACITET, UTICAJ…


''Smak sveta zahvatiće i naše krajeve, ali samo one gde je opozicija na vlasti!''aforizam, autor Ninus Nestorović

          Misli globalno deluj lokalno. Ovom rečenicom po pruženoj ruci za rukovanje obrati mi se prekjuče u nedelju jedan poznanik, svojevremeno se nekada sretali po brodovima i u krugu našeg brodogradilišta, znali se i zapiti zajedno. Sada me sretne kada Garišu (crno-beli pas mešanac) izvedem do Dunava. Posle onih međusobno uobičajenih pitanja: Kako zdravlje? Kako porodica? Šta radiš? K'o iz topa mi reče – Dobro si ti ono meni rekao da u nas nema ni kapaciteta, a da ni uticaja nemamo. Sve si pogodio, ama baš sve. А tek ono oko tvog globalnog i lokalnog e tu smo tek ispali trube.
        - Šta je nisi više naprednjak? – uzvratim mu.
        - Jesam, ali, šta da ti kažem.
Podseti me na naš razgovor pre više od godine dana kada je istupio iz grupe svojih političkih istomišljenika okupljenih ispred stranačkih prostoruja gde su dočekivali nekoga stranačkog emisara iz bog te pita odakle i po običaju se sa mnom pozdravio, a na pitanje ko će pobediti na lokalnim izborima u Apatinu od mene dobio odgovor -  Vi, i ako ne pobedite kupićete dovoljan broj odbornika, nešto ćete pretnjom a nešto i otimačinom i evo vas na vlasti. Ali tada nastaje problem po vas, nemate vi kapaciteta da vladate, nemate kvalitetnih i kvalifikovanih ljudi da rukovode, nemate nikakvog uticaja po stranačkoj vertikali, a nemate ni ideju a kamoli plan za lokalni razvoj i prosperitet opštine. Podseti me kako mi tada nije dao za pravo braneći svoju političku opciju, a sad evo i sam vidi šta je ispalo i kako sada socijaliste postavljaju na mesto opštinskih funkcionera, kako kadrove dovode sa strane: Sombora, Kule..., kako neiskusni mladi bez ikakvog radnog a kamoli rukovodećeg iskustva postadoše opštinski funkcioneri i direktori... kako oteraše onoga pod čijem su imenu osvojili glasove na likalnim izborima... kako onog penzionera Žikinog čoveka trpe u MZ Apatin... kako im komanduje nekakav tip iz Novog Sada... kako ih postrojava onaj lik iz Prigrevice... kako na sastancima o ničemu ne odlučuju već samo slušaju i dobijaju partijske zadatke... kako ih straše ako Vučić sada izgubi da će im se ovi koji nisu njihovi svetiti i proganjati ih... kako mora doneti spisak sigurnih glasova... ali sve bi to trpeo ali nikako ne može da istrpi da oni iz vrha iz NS i Bg nas LIKOTE smatraju nesposobnim, polupismenim, glupim, slepo poslušnim, komunjarama, bezbožnicima... Završi sav onako utučen – Ponižavaju nas baš k'o da smo stoka najobičnija!
Šta da mu kažem, so na ranu da mu sipam neću, drugari smo četrdesetak godina. Pitam ga, za koga će sada glasati, odmahnu rukom i ode.


Elem, do komotne većine u lokalnom parlamentu stvarno su došli: kupovinom, otimačinom, vođenjem na čašicu (gledajući video snimak sve ličilo na otmicu u po bela dana), pretnjama, gepekovanjem... Nosioca lokalne izborne liste naterali da podnese ostavku na mesto predsednika opštine. Socijalistu, šefa odborničke grupe SPS u loklnom parlamentu, kako kažu upućeni, pretnjama i ucenama naterali da pređe u odborničku grupu SNS-a i postavili za predsednika lokalnog parlamenta, jer izgleda da nikoga svog među odbornicima nemaju za tu poziciju. Nemaju nikoga iz opštine Apatin ko ima uticaj po stranačkoj vertikali, niko ih za ništa ne pita, postavljaju im na rukovodeća mesta ljude koji Apatin poznaju samo po tome što su ponekad srknuli koju čašu piva napravljenog u Apatinskoj pivari... Neću više, znam da onaj moj brodograditelj čita ovo pa će mu biti zlo, ali stvarno nas APATINCE a i nas LIČANE  baš ponižavaju dovođenjem stranačkih kadrova (stručnjaka) ko da mi nikoga nemao. Na mesto: rukovodioca odelenja za privredu i finansije postaviše dr Slavoljuba Štrbu (kao nemamo mi u opštini Apatin ekonomista); načelnika opštinske uprave SO Apatin Nedeljka Vučenovića (kao nemamo mi u opštini Apatin pravnika); direktora banje Junaković dr Blagoja Markovića (kao nemamo mi u opštini Apatin sposobnih da banjom rukovode)... ne znam ljude, nemam ništa protiv njih ali kad su već toliko dobri što ih u NS ili Bg ne smestiše  pa da cela Srbija ima koristi od njih a ne samo opština Apatin.
  

Novi direktor banje Junaković poručio: Poboljšaćemo kvalitet na svim nivoima!


U banji Junaković održana je konferencija za medije na kojoj se javnosti predstavio novi direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković, dr Blagoje Marković koji je na tu funkciju stupio 1. marta.
Odluku o njegovom imenovanju doneo je Pokrajinski sekretarijat, tačnije Vlada Vojvodine koja je i osnivač Specijalne bolnice...

''Našeg vođu ne samo što obožava narod, nego uživa podršku svih naših neprijatelja!''aforizam, autor Vesna Denčić                                                                                Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар