четвртак, 13. јун 2013.

ГОДИШЊИЦА ''ГРУПЊАКА''!?


ПРОЂЕ ГОДИНУ ДАНА А
 ОСТАЛА САМО ПУСТА ОБЕЋАЊА


''Са новом владом живећемо дуго и срећно до краја живота. Јер крај је близу.'' – афоризам, аутор Слободан Симић

Данас на календару црвено слово, Српска Православна Црква и њени верници славе данас Вазнесење Господа Исуса Христа – Спасовдан. Спасовдан се празнује 40 дана после Васкрса, а 10 дана пре Духова, и увек пада у четвртак.


У Апатину се данас ''слави'' годишњица, прва година, локалне власти коју срећну и ''успешну'' чине готово сви који су на пршлогодишњим изборима за Ђурђевдан освојили мандате (одборничка места), изузев ''Покрета за Апатин'' Милана Дражића. Елем, договорише се пре и после избора актери локалне ПС (Политичке Сцене) да ће сви онако на гомили просперитетно, стручно и успешно да воде ову нашу ДПЗ (Друштвенополитичку Заједницу) у светлију будућност. СПС са Живодаром Смиљанићем на челу окупи све ''кадро'' око себе, ту се уз скуте Газдине (који иначе прима четвртком у скупштинском здању) сместише: ПУПС, СРС, ДС, СДПС, ДСХВ, СНС и СВМ, из прикрајка без одборника подржаше овај ''брак'' УРС и НС и ..., формира се локална власт ''народног јединства'' -  КУРТА&МУРТА, обећаше онако уз пићенце и мезенце једни другима вечну верност на ПС а грађанима боље сутра у ДПЗ са новим инвестицијама, бројним радним местима и решавање ама баш свих проблема у ДПЗ којих Богу хвала у нас има ихахај - што би рекли има их у 3ЛПМ ... и како то иначе и бива са тим обећањима изречених на ПС и овај пут од њих не би ништа, прође година дана а ови што направише коалицију КУРТА&МУРТА ни мрднули од обећања нису, ДПЗ тапка у месту и помало вози у рикверц. Додуше мрднули су сви они лично што договор направише и то баш онако добро, сви виђенији чланови политичких опција творитеља коалиционе власти  данас могу да славе свој ''спасовдан'' јер су се сви сместили на јасле буџета и своје дупе спасили а исто их заболе за све оне којима обећаше боље сутра – 'оћу рећи боље мало сутра или мало прекосутра. Ко је кривац за овакав нерад локалне власти, партократију и непотизам  да ли они који су пристали да буду у влаасти и да се ништа не питају или Газда који се сам за све пита, то у сваком случају знају сви у општини Апатин али гласно ретки смеју рећи. Рећи би свакако требали ови што су на власти и то не рећи већ извештај поднети шта за годину дана урадише и колико пара народних потрошише, што би било сасвим нормално да информишу становништво шта се то дешава и како се паре троше или им то није навика ни намера никада била већ онако све у потаји и кришом ''раде'' или нас све заједно раде.


Ево, покушавам све нешто да се сетим шта то добро за локалну ДПЗ учинише ови КУРТЕ&МУРТЕ, прецизније речено шта то Газда уради ... никако да се сетим сем оних силних прослава и забава за широке незапослене народне масе, провозано нешто мало народа чамцем (кажу неки бродом) по Дунаву, избетонирано нешто тратоара по Апатину, закрпљено нешто флека по цестама, покошено нешто мало траве, прскани комарци и цврц нема ту више шта да се набраја ... али ''срећа'' наша па остале још три године до нових избора и ево ту времена да се уради све оно обећано или ће пре бити  да ће још по кога из својих редова сместе на буџетске јасле.


Ево су нове јасле за нове ''пасаче'' ...

Него, нема ту шта него да се честита становништву (онима што преживеше и преосташе) општине Апатина годишњица КУРТА&МУРТА власти, дакле - Срећна вам годишњица власти поштовани: грађани и грађанке, сељаци и сељанке, другови и другарице, даме и господо и остали, да живи и ментално здрави дочекате крај ове КУРТА&МУРТА приче! 

Свима онима који славе срећна слава - Спасовдан.

Мирко С. Вранеш 

Нема коментара:

Постави коментар