уторак, 22. новембар 2011.

22. deo - BILO JEDNOM JEDNO BRODOGRADILIŠTE ...

AJDE JOVO NANOVO !


        ''Nije čoveku žao na malo, nego na nepravo.'' ''Oteto prokleto.'' - Srpske narodne poslovice

        Evo tu, upravo pred vama, u Apatinskim hronikama objavih 21. post vezanih za apatinsko brodogradilište ... sve počelo 28. aprila, proletos olistavalo drveće i evo nas u dubokoj jeseni ogolele grane istog tog drveća i na nekim minusima, temperaturnim o finansijskim ne vredi ni zboriti pukli smo ga svi u 3LPM baš onako dobro -  K'o Grčka, i šta bi naš pametni narod rek'o – Uj'o vuk magare, opet sve ispočetka treba da se sastane skupština poverioca, treba da se sastane Upravni odbor poverioca, treba da ... da donesu odluku kako, i kome, i na koji način da prodaju brodoghradilište koje zarasta u sve veći korov, a čujem i da ''polako'' nestaje.
        Kao bilo sve provedeno u okviru zakona, pojavio se tu i srećni dobitnik Šećerko Kockić, da onako ''velikodušno'' plati građevinsko zemljište jer taj brodove ne zna i ne misli praviti, sve doletio zrakomlatom, bolje da je na metli doleteo, obavio divan sa Gazdom, čak u crkvi zajedno grehe ispovedali, bolje reći pokušali ispovedati da jesu sve ispovedali trajalo bi to mesecima i godinu čak ... Usledila žalba - prigovor na postupak prodaje od strane Vojvođanske banke i presuđeno sve iz početka – Ajde Јovo nanovo.


Бродоградилиште отпловило из Костићевих руку

Дневник|21.11.2011.

        Привредни суд у Сомбору одбацио је приговор новосадског ''МК-комерца'' на решење о обнављању поступка продаје Бродоградилишта у Апатину па ће поступак продаје бити поновљен.

– Суд је одбио приговор ''МК-комерца'' и поступак продаје се враћа на почетак. Сутра би требало да се састане Одбор поверилаца ради давања сагласности на продају Бродоградилишта као правног лица – изјавио је стечајни управник Бродоградилишта ''Апатин'' Предраг Љубовић, додајући да ће продаја бити, највероватније, јавним надметањем.

        Приговор на продају Бродоградилишта ставила је Војвођанска банка, један од највећих поверилаца па уговор о продаји овог некадашњег апатинског гиганта ''МК-комерцу'' власника Миодрага Костића није потписан, већ је цела ствар завршила на суду. Одбор поверилаца је 19. септембра дао сагласност да стечајни управник Бродоградилишта прода предузеће једином понуђачу који се одазвао позиву за непосредну погодбу, ''МК-комерцу'', с понудом од 150 милиона динара. Судија је, међутим, на основу приговора Војвођанске банке, одложио потписивање уговора до одлуке Привредног суда. Војвођанска банка је ставила приговор на поступак продаје, како сазнајемо, због тога што је за одлуку о објављивању огласа за продају Бродоградилишта непосредном погодбом први пут гласао и члан Одбора поверилаца из Агенције за осигурање депозита, а за кога је касније утврђено да нема легитимитет.

        У Одбору поверилаца су, осим новог члана из фирме ''Ди Аудит'', и Војвођанска банка, ПИМА из Београда, ТИМ из Сремске Митровице и ''Дунав осигурање''. Вредност имовине Бродоградилишта у банкроту је процењена на 584.279.000 динара, док потраживања поверилаца износе 1,185 милијарду динара.

        Јелисавета Прелчец


                                                          Mirko S. Vraneš 




Нема коментара:

Постави коментар