субота, 7. април 2012.

28. део –БИЛО ЈЕДНОМ ЈЕДНО БРОДОГРАДИЛИШТЕ ...

СТЕЧАЈНИ УПРАВНИК
 НА ПОТЕЗУ ...


            Петак, 30. март, седница Одбора поверилаца Бродоградилишта ''Апатин'', председава стечајни управник господин Предраг Љубовић, присутни представници  повериоца Бродоградилишта: ''Војвођанска банка'', ''Дунав осигурање'', ''Тим'' – Мачванска Митровица, ''Пима'' и ''Ди Адут'' из Београда сходно закону дали сагласност за продају, и овластили стечајног управника да са најповољнијим понуђачем на продаји одржаној 17. марта Војвођанском банком потпишу уговори о продаји и примопредаји апатинског Бродоградилишта, и оде наше Судоверфь и Shipyard Грцима у руке ... ''Креће са лађа ... до пристаништа Солунска ...'' а можда и даље у 3ЛПМ.


        Чуди да је било потребно да проће месец и по дана да се Одбор повериоца састане, јер је било речено да је свима у интересу да се ''ствар'' што пре реши и да се стави тачка на причу о продаји, нагодбама ... некаква и симболика у овој целој причи о пропадању некада успешне апатинске фирме, марта месеца 2003. године преузета је од бизнисмена Војина Лазаревића и сад по одлуци из марта 2012. године сва очерупана чека преузимање од Војвођанске банке, још један у низу неуспелих покушаја приватизације и гашење фирме, да ли је уопште Бродоградилиште требало ''уступити'' човеку чија намера ни била није да се бави бродоградњом, већ га одмах по куповини уступа ''Тим''-у из М. Митровице који је вођењем двојних књига, исисавања новца, блокираног рачуна и постављања  рекорда од девет и по година блокаде рачуна а све радило у шеснајст, несавесним пословањем доведе до развалине и руине зараслу у коров и шаш.


        Стечајни управник на потезу да потпише ''капитулацију'', јер да беше среће могао да изврши реструктуирање и опоравак Бродоградилишта јер то јесте превасходни циљ стечајном управнику по закону ... овако ће исти из масе новца намирити своје немале трошкове и све остаје на вољу Војвођанској банци која ће постати нови власник Бродоградилишта, без икаквих обавеза да се бродоградњом и другим делатностима везано за бродове бави ... већ као парцелу и као плац може да слободно прода било коме чак и за толико година прокламован и много хваљен бизнис за узгој нојева и пужева, а сви они који имадоше неке деонице и од њиховог новца Бродоградилиште изграђено добровољно могу да се јаве на фарму за узгој магараца, и то не као радници него као предмет деловања те нове компаније, да драги моји сви ми можемо отићи тамо и коначно постати и формално и правно најобичнији магарци.


                                                          Мирко С. Вранеш    

Нема коментара:

Постави коментар