четвртак, 26. април 2012.

2. deo - ''POD ZAŠTITOM DRŽAVE''

SPREČIMO PROPADANJE APATINSKE LEPOTICE ...


        Moderne tehnologije i načini komunikacije su definitivno dokazale da su  poboljšale komunikaciju i brzinu razmena informacija, imaju i nešto što ranije nije moglo da se ostvari a to je trenutna interaktivnost i aktivno učešće korisnika neke informacije odmah po saznanju o istoj, tako da netom po ''kačenju'' posta vezano za Apatinsku lepoticu u Glavnoj ulici stiže mi mejl sve sa prilogom i fotografijama u njemu:



FROM: Apatinski stolar i tapetar

Wednesday, April 25, 2012 10:18 PM

        Poštovani gospodine Vraneš,

        Redovno pratim Apatinske hronike i juče objavljen tekst me je potaknuo da vam se javim i pokušam pojasniti neke stvari … Nameštaj iz kuće Majer-Turski je nestao! Mislim da ga  je novi vlasnik prošvercovao-ilegalno preneo preko granice (u pitanju je nameštaj umetničke vrednosti) u Budimpeštu gde ima hotel, velika šteta za kulturno nasleđe Apatina i buduću postavku Muzeja Apatina. Trenutni vlasnik kuće Turski je gospodin Boso iz Hrvatske koji je u Apatinu još i vlasnik bivšeh hotela ''Vojvodina'', objekta bivšeg ''Snabdevača'' u Glavnoj ulici i pikovog objekta bivšeg ''Pionira'' na ulasku u Apatin. Možda će vam biti zanimljivo da je zastupnik i advokat gospodina Bosa u Apatinu gospodin Jovica Korać za koga su vezane priče o ''pomaganju'' kod kupovine i preuzimanja svih navedenih objekata.

        Pozdrav, apatinski ''stolar i tapetar''.


       
         Šta reći, sve se čini da amajlije za Anti-Whichcraft koje jе gospodin Andrija Turski kačio na kvake svojih vrata nisu pomogle da neka ''gospoda duhovi'' ili ''veštice'' ne poharaju ovu kuću. Šta će od Аpatinske lepotice ostati?                                  


                                                        Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар