понедељак, 10. октобар 2011.

21. deo - BILO JEDNOM JEDNO BRODOGRADILIŠTE ...

ZRAKOMLAĆENJE PRAZNE SLAME ...

VRTALJOT U ZRAČNOM PROSTORU, NA POTEZU PODMORNICE, JAHTE ...





Šofjor vrtaljota, rukovoznik zrakomlata ili lepo po naški rečeno, pilot helikoptera dobio naređenje – ''Vozi Miško, pravac Apatin !'' ... šta će kočijaš ko svaki kočijaš ima da vozi gde mu gazda zapovedi, i tako iznad Apatina u nedelju na Sv. apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova pojavi se vertolet-zrakomlat-helikopter ... kružio oko fudbalskog stadiona na Leventi u bup sleti na glavni teren sve po protokolu u 11:00 ... deca igrala utakmicu na pomoćnom terenu, nastala prava frka neko probub'o da dolazi Roman Abramovič da kao neku decu odvede u Chelsea FC ... krenula deca da trče sve u šesnajst, roditelji navijaju, sudije ne znaju šta da sviraju ipak je Roman u pitanju, kad ono iz nebeske tice izađe MK (Šećerko Kockić) nepotvrđeni vlasnik apatinskog brodogradilišta ... ima zakazan sastanak sa ŽS (Blatikus Velnikus Golubikus Jednomudikus Samodoprinosikus ...), sretenje zakazano  preko JK (Nekrofilikus Grobljikus Grabikus Vrućotelefonikus ...), dogovoreno da se nađu na kafici u marini, doš'o bi MK i podmornicom ali nizak vodostaj, doš'o bi MK i automobilom ali čuo da zabranjeno parkiranje u marini pa nije red, doš'o bi MK i jahtom ali jebeš ga ista negde na lepim plavim morima ... pa kud ćeš gde ćeš evo zrakomlatom će da se vrtoljotiše i bup na centar glavnog terena OFK Mladost ... Rukovodstvu OFK –a dojavljena radosna, sleće Roman, vest te ti odgovorno lice naseckalo kulena i sve dekoris'o inćunima i malo svežeg ananasa pa na baciklo i leti k'o helikopiter do Levente ... Policiji dojavljena povreda vazdušnog prostora od strane NLO – a i neki šereti najavili Romana pa tu se sjatila i carina i ... šta da vam pričam ludnica u 3LPM ... Preparkira šofjor vrtaljota svoj, pardon Koletov, zrakomlat na teren između stadiona i trim staze na plac budućeg sportskog centra, skinu cvikere i pravac na kaficu ... a domaćin i dragi mu gost onako polako u šetnju do pristana i Hrama na Dunavu ... u nas Srba najčešće se u crkvu ide kad je neko bolestan ili se ide da se okaju i traži oprost grehova ... sad šta su ova dva grešnika imala da prijave Bogu preko šalterskog službenika u liku i delu pravoslavnog sveštenika to je tajna ili su nedaj Bože bolesni, ju daleko bilo ipak su to likovi koji će sve se čini još mnogo dobra za sebe učiniti ...

Poslovni sastanak nedeljom, pregovarano, dogovarano ... videće se i čuće se ... u svakom slučaju nije JK bio u pregovaračkom timu MK vezano za kupovinu brodogradilišta slučajno, i nije ŽS sa JK u NS kod MK bio slučajno, i nisu slučajno Nizozemci pušteni niz Dunav i njihova sumanuta ideja da u brodogradilištu prave čak i  brodove ... savetnik ŽS za investicije JK odradio pos'o sa MK i sad se zna, sve ima da bude na liniji ŽS-JK-MK-JK-ŽS i tako u krug, a pred izbore ima da stigne saopštenje da uspešna kompanija u vlasništvu MK ima nameru da investira u Apatin ako na vlasti ostane ŽS i ako se dozvoli neograničeno telefonisanje i drkajisanje JK ... diskretno će biti i zaprećeno ako nekim pukim slučajem ŽS ne ostane na vlasti u Apatin neće više dolaziti ni jahte, ni podmornice, ni zrakomlati, ni MK ... a ni Rusi neće dolaziti više i svi ćemo ispasti najobičnije Konjuzine ako dozvolimo da ŽS izgubi vlast.

Vidim ja da će ovi dolazeći izbori biti sve samo ne dosadni, vidim da je i glasačko telo iz Apatina već zinulo od čuda na vrtaljote, podmornice, jahte ... ima i Plavi voz da dođe u Apatin ima nekom i nogu da otfikare ako zatreba, ima i da se spusti NLO ... ima da bude veselo u 3LPM sve u režiji ŽS-JK-MK-BP ...IMA SE MOŽE SE !

Po redu letenja i prebukiranoj agendi MK vrtaljot je napustio zračni prostor vidokruga Leventa u 14:30, deca i roditelji ostaše razočarani što umesto romana videše samo još jednu najobičniju već ispričanu priču.

PS Kulen i inćuni su zakasnili za meze ali zato ''kuvar'' dobio naređenje da se na sred glavnog terena na Leventi napiše ŽS, kad je naivno priupito -  Pa treba valjda H, diskretno mu je skrenuta pažnja da H može svakako da se protumači a ŽS se zna – Žiletovi Sleću. Evo da znate da će uskoro još neki zrakomlat da sleti u Apatin pa ipak su nama Sorabima uvek najbolje poruke bile poruke sa Neba.

                                                   Mirko S. Vraneš    

Нема коментара:

Постави коментар