петак, 25. мај 2012.

2. део - НОВА САОБРАЋАЈНИЦА?

КАКО РАСТЕРЕТИТИ
ГЛАВНУ УЛИЦУ ...

Нова саобраћајница у блоку 55 ...
        ''Маните се прислушкивања. Почните већ једном да слушате глас народа.'' – афоризам из књиге ''Србија, мајко, плачи'', аутор Бобан Милетић Бапси

        Годинама већ чекали Апатинци да се пресвуче новим слојем асфалта део Главне улице од Средње до Марка Орешковића и ево дочекасмо у предизборној еуфорији и по изборима да та цеста на нешто и личи. Приметан је густ саобраћај у овој тек обновљеној улици јер је она повезница најнасељенијег дела Апатина блок 112 са улицом Петра Драпшина и М. Орешковића па даље ко где хоће.

Наставак улице Душка Трифуновића ...
        Генералним урбанистичким планом (ГУП) оним из 1989. године и овим тазе из 2007. године предвиђен је наставак улице Душка Трифуновића кроз блок 55 до улице П. Драпшина и на тај начин би Главна улица била растерећена, поред тога формиран би био нови простор лево и десно од те нове саобраћајнице за изградњу, а и куће на парној страни овог дела Главне улице би добиле улазе са дворишне стране тако да би био ослобођен простор за заустављање и паркирање, којега у овом делу Главне улице недостаје, на саобраћајници и на колским улазима ... У сваком случају стручњаци су имали много оправданих разлога да ову нову саобраћајницу предвиде и унесу у ГУП.

Овде негде треба да се споји нова саобраћајница са улицом П. Драпшина ...
        Дакле ево још један задатак за власт да развија саобраћајну инфраструктуру самог центра града и опозицији да захтева решавање саобраћајне гужве на релацији блок 112 излазак из Главне улице.

Генерални урбанистички план - Апатин ... 2007. година ...

                                                   Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар