недеља, 27. март 2011.


БЛАГОШ НАМА И МИ ДОБИСМО ПАТРИ(Ј)ОТЕ ...

СА ЊИМА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ ?

          ''Ама, нешто да се позна то ђаволско добро и зло кад толико стаје?  Па васколики свет познања не вреди оне сузице детенцета. И ако су патње дечије отишле на попуњавање оне суме патњи која је неопходна да се плати та истина – онда тврдим унапред да сва та истина не вреди те цене ! Сувише скупо цене ту хармонију, није за наш џеп да платимо толику улазницу.'' – Фјодор Достојевски

        Трагом објављене вести на порталу локалне самоуправе: http://www.soapatin.org/jednavest.aspx?vest=123 где се каже:

            Osnovan Opštinski odbor Udruženja “Patriotski front” u Apatinu

          U Apatinu je u sredu, 23. marta, osnovan Opštinski odbor nevladinog i nestranačkog Udruženja “Patriotski front” iz Bačke Palanke koji okuplja ratne veterane sa prostora bivše SFRJ i SRJ, učesnike građanskog rata 1990-1999 i odbrane zemlje od NATO agresije 1999. godine. Osnivačka Skupština je održana u Plavoj sali Skupštine opštine Apatin. ...  Jedan od ciljeva Udruženja “Patriotskog fronta” je negovanje tradicije, istorije, kulture i religije srpskog naroda.

        Добар почетак радује да је информација објављена латиничним писмом што сведочи о добрим намерама и даје за право да је реч патриотизам употребљена са најбољом намером у које се свакако убрајају  част, поштење и чојство. Још је боља вест да ћемо од сада у Апатину имати алтернативну: културу, традицију, историју, религију српског народа ... још да се определе за алтернативну: медицину, економију, полицију ... и то је то туто комплето.

        О каквој НВО организацији се ради можете погледати на: http://www.patriotskifront.com има ту између осталог и геополитике и браћо и сестре и спонзори и ...

Патријоте истакле програм рада и начела ... навијачи ФК Милана опет заједно ...

        Чуди да се, код пука, патриотизам своди на осећања везано за војевање и рат ... по неписаном правилу сви ратници и поражени и побеђени су ''велики'' патриоти, и по истом том правилу не причају шта су све радили и у чем су суделовали током обављања своје ''патриотске'' дужности, да ли су у том чину ''патриотизма'' користили дрвене тољаге или савремене дигитализоване пушке, зависно од миленијума у коме су војевали од праисторије па до данас, али кроз историју и нама свеже у памћењу да војевање и ТАКАВ патриотски чин најчешће производи разарање, уништавање, убијање и за последицу ако ништа друго, зло и лоше оставља иза себе, уплакану децу ... патриоте знају и ту да поделе децу на ''нашу'' и тамо нечију и најчешће није битно када тамо нечија деца буду уплакана, мајке им силоване а очеви преклати ножем па макар то био и век дигиталне технологије ... зна се да ''партиоте'' увек користе хладно оружје (сетимо се ако ничег другог а оно бар јогурта из ''патриотских'' осамдесетих), јер не производи буку а и ''најпатриотскије'' је у тишини пустити нечију туђу крв.

Патри(ј)отизам најскупља српска реч.
        Искрено верујем да патриотизам који се рађа у Апатину као експозитура НВО ''Патриотски фронт'' централа Бачка Паланка доноси праве погледе на патриотизам, где је патриотски бити у пензији а пустити млађе да раде, где је патриотизам запослити и нечије друго дете а не само своје, где је патриотизам дати крв и завештати органе а не проливати и своју и туђу крв, где је патриотизам унапредити средину у којој се живи а не је довести у стање бесперспективности, где је патриотски певати БОЖЕ ПРАВДЕ а не звиждати МАРСЕЉЕЗИ, где је патриотски дизати своје цркве али не рушити туђе, где је патриотски уважавати другачије мишљење а не уништавати оне који другачије мисле, где су патриотски дозвољене све слободе  а не промовисати само ''своје'' осећање слободе, где је патриотски да је закону и правди доступан свак а не само онај који није ''патриота'', где је патриотски успешно водити фирме а не подкрадати их, где је патриотски причати истину а не лагати, где је патриотски веровати у истиниту Божју правду а не се крити иза ње, где је патриотски неговати своје корене и традицију али признати и осталима да имају корене и традицију, где је патриотски све учинити да више рата не буде и да ниједно дете не пусти сузу над силованом мајком, прекланим оцем и разрушеним домом ... ако то афирмативно и прво наведено доноси НВО ''Патриотски фронт'' господо патриоте ДОБРО ДОШЛИ У АПАТИН, али ако сте недај Боже оно друго наведено ДАЛЕКО ВАМ ЛЕПА КУЋА.

Кад закаже Бронхи зна се, ту је ...
        Шта се год дешавало у будућности Апатина, радује појава нових НВО (Невладине организације) 'оће рећи NGO (Non govermental organizations), иако су неки ''патријоти'' које ја знам говорили да су то Удружења: страних плаћеника, домаћих издајничка, најчешће педера ... и посебно радује однос локалних власти према новим Удружењима од уступања простора за оснивање, преко помоћи у формирању аката а све се чини и метање на општински Буџет, добра пракса надам се да ће и остала Удружења доживети ту ''милост'' и ''благонаклоност'' тренутне и спремајуће за одлазак власти, сад да ли ће то довести до демократизације и афирмације наше локалне заједнице или ће довести до нечег другог видећемо у сваком случају НВО сектор је у најмању руку као Бронхи ... СА ЊИМ СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ !

        Посебно ме радује што сада знам да ће Дани руске културе бити одржани у Апатину, па свеопште је познато да су све српске ''патријоте'' више Руси него Срби (додуше познавајући ове наше апатинске ретко ко зна и реч руског) ... КАЉИНКА, КА КА  КАЉИНКА, КАЉИНКА МАЈА ... сад да ли  заједно у организацију  са младим људима из ОО Покрет социјалиста из Апатина или без њих, видећемо показаће време, само знам да праве ''патријоте'' најчешће краду туђе идеје ... чекај, чекај па можда је овај ФРОНТ и формиран као експозитура ЦРВЕНОГ ОРКЕСТРА и никада њих није ни занимала култура и уметност и ... већ само контрола система на свим нивоима тако и у НВО.

        Нисам могао а да вас не подсетим да мене Бачка Паланка асоцира на многе ствари и многе ликове ... један лик је посебно оставио трага у новијој српској историји то је Кертес Михаљ звани Браца по сопственом признању већи Србин од већине Срба. Нешто мало о њему а и о нечему другом што ме вуче на овај НВО можете видети на:
 http://www.lopusina.com/knjiga.html?id=17     порука јасна сви у Фронт а после тога се зна сви на Фронт, наравно ово сви на Фронт никад се није односило на штаб, зна се штаб само потписује капитулацију да ли као победници или као побеђени, е о томе неком другом приликом.

        ВОЗИ БРАЦА АПАТИНСКИМ ШОРОМ !

                                

                                                    Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар