уторак, 2. новембар 2010.

НОВА РАДНА МЕСТА?

НЕКОМ ВОНДЕР БРА И ТАНГЕ 
А НЕКОМ СИЛИКОН И ГИПСАНЕ ГАЋЕ!

   
    Србија је чудо над чудима, свака локална самоуправа бије битку са незапосленошћу, формирају се слободне зоне, индустријски паркови, простори за гринфилд и браонфилд постројења ... успешност у привлачењу потенцијалних инвеститора и реализацију развоја локалне средине - постаје ствар престижа и способности. Апатин, као место са ''надпросечно способним'' руководством на челу са незаменљивим, до сада није реализовао неки програм који би запослио значајан број радника. Више милионске EURO инвестиције  у марини и пристану за путничке бродове на Дунаву нису значајно повећале запосленост - укупно ангажовано испод десет нових ''радника'', испада да једно радно место у овим објектима кошта милион евра. Све наде се полажу у SPA & WELLNESS CENTAR, једног дана када се ово ''чудо'' заврши ухлебљене ће наћи, неких и нечијих, петнаестак јадника - пардон радника, опет једно радно место = 1.000.000.000 евра ... богата ?, ''инвентивна'', способнааа ! локална власт зна знање. Овом динамиком изградње и бројем ангажованих у новоизграђеним објектима, Апатину је потребно стотинак година и десетине милијарди долара да реши проблем незапослености. Поставља се питање да ли наш ГЛАВОЊа уопште и жели да реши проблем незапослености и доведу нашу општину у ред развијенијих (реално развијенијих а не на папиру и плаћеном рејтингу, ми као ''општина будућности'' - плави пехар !) или се све ради у сврху непотизма, личне користи ...

    Суседна општина Сомбор, један пример Италијанска Група ''Калцедонија''  фабрика конфекције ''Фиорано'' недавно отворила производни погон за 250 радника, производња доњег рубља ... током следеће године планира се ангажовање још преко  400 радника у проширењу погона производње доњег рубља и 300 раднику у производњи чарапа. ЧАРАПАРА у Сомбору ?

    Значи у Сомбору радници производе доњи веш и чарапе, са производне траке излазе вондер бра и пуш ап грудњаци ( Што каже Вукајлија - Покушај да се од рибизле направи лубеница, ал'не мере, никад), танге и халтери ... чарапе са шавом и без ... а у Апатину у бањи у спа - велнес центру : естетска хирургија за клемпаве уши, силикони у сисе,  ботокс у ''вреле'' усне, врело камење и бело блато из Марока, врела чоколада за скидање салца, стрија и целулита ... етерична уља за масажу и ГИПСАНЕ ГАЋЕ.

          
     Никога не треба да зачуди када из бање, после третмана,  почну излазити напирлитани ни мушко - ни женско ... лепи к'о уписани ... вечно млади и богати (за ту клијентелу и јест објекат, за исту јест и марина  - немамо сви јахте - за ту клијентелу и јесте пристан за путничке бродове - путују матори, смежурани ...), само чуди што је спрат у велнес центру намењен пластичној хирургији и блиском рођаку (син носиоца овогодишње Октобарске награде) нашег ГЛАВОЊЕ.

    Значи подела рада у Западнобачком округу некоме вондер бра и танге а некоме силикон и гипсане гаће. Сомборцима производња и хиљаде запосленим а нама у Апатину бесплатна операција ''магарећих ушију'' и подизање увелих сиса.

ПС    Хирург, естетичар из Сомбора, на сав глас се хвали да му ћића (стриц) прави болницу у Апатину. Нека, богу хвала, и има чим да се хвали, није свако у стању да заједничким новцем реши само себе и своје. А, за народ ? Ко пита за народ ... јеби се народе о свом трошку или у Сомбор  (раднице из наше, уништене, чарапаре) и даље па и преко баре ... ради и живи к'о сав нормалан свет. Ко се обогати у бању по нове уши, сисе ...


                                                                         Мирко С. Вранеш


                                                                         

Нема коментара:

Постави коментар