четвртак, 21. април 2011.

АПАТИНСКА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА ...

ПАРТНЕРИ И БИВШИ ПАРТНЕРИ 
И СТАРА И НОВА ВЛАСТ И... 
У 3ЛПМ


''Докони читаоче, и да ти се не кунем, моћи ћеш ми поверовати како сам желео да ова књига, као чедо мог ума, буде најлепша најзабавнија и најразборитија што се може замислити. Али нисам могао ништа против природног реда, јер, по њему, свака појава рађа себи сличну појаву...'' – Мигел де Сервантес, предговор Дон Кихота

        Апатинска политичка сцена полако али сигурно постаје нешто занимљивија него у претходном зимском периоду, време зимовања, студени  и хибернације је прошлост, назиру се предизборне активности, иако сви упорно тврде да је до избора још далеко, па као то је тек у мају следеће 2012. олимпијске године или у јануару исте те лондонскоолимпијске годинице, додуше неки обилазе аутобусима Србију и скупа са својим партијским истомишљеницима и патнерима траже превремене изборе у децембру ове године, чак што више отишло је то толико далеко да питање да ли ће избори бити у децембру ове године или јануару следеће године, доводе до злопаћења појединца и протеста глађом и жеђом, где свој ''млађани'' живот приноси на олтар отаџбине да све као нама буде боље, нека хвала вам Војводо од Стиропора и Гробног места видели смо ми вашу способност и како сте нас заједно са оним закопаним под липу у дворишту у Пожаревцу одвели све скупа у 3ЛПМ, а теби изгладнелом и ожеднелом вазда лепо, пуца ти прслук станчина од по јутра у БГ, мечка, посланичка плата, Армани... него позабави се ти проблемима које ћеш, све ми се чини, имати када ти се кум  Војвода де Хаг врати, има да ђипаш из столице а не из болничког кревета у коме лежиш и заузимаш место неком стварно болесном или гладном, коме тај кревет или болнички ручак живот значе, биће весело посматрати комуникацију у Апатину на релацији ОО Војводе од Стиропора и ОО Војводе де Хаг, све мислим да ће то бити за ТВ програме типа ANIMAL PLANET, DISCOVERY, NATIONAL GEOGRAPHIC etc.

        Може бити да ће то све  личити на ону некадашњу занимацију и сакупљање сличица Животињско царство, ко ће ту кога којим животињским атрибутом назвати и са којом животињом упоредити то ће бити баш циркус. Е, ту кад смо већ код тога и те игре у којој сам као клинац суделовао, и моји клинци  пре ратова сакупљали и слали и пакете од Краша из ЗГ добијали, видим неки дан у радњи опет имају те чоколадице само некако смешне са неким карикатурама животиња, купим једну и пробам, није то то и укус се променио, јој што је то некада била добра чоколада у 3ЛПМ, онако танка са оним избоченим коцкицама... мљац, а сад трц Милојка ни бледа сенка сјебали бивша нам ''браћа'' и чоколадице.



        Него да ми баталимо чоколадице и животињице, да се ми вратимо у суров свет реалности и насушне ствари битније но што је 'леба јести у Србији,  да се ми вратимо политици, словим за добро обавештеног човека што се тиче збивања на локалној политичкој сцени, тако да сам опет диг'о неку ситну лову коју сам ставио у једном друштву ко ће се у Апатину први опартнерисати и  са ким  ће ко прво договора потражити... види види Тадићеви се састадоше са Љајићевим, на републичком нивоу веома прагматичан потез и Бориса и Расима (непрејебиви Расим је у власти и на положају са порфељом и без у континутету од јесени 2000. – те, био он запршка у 'чорби' и код Зокија, и код Војислава мачкољупца и данас код Мирка ?, пардон ипак је то он код Бориса, мој имењак се ту нешто слабо пита), демократама требао део гласачког тела из Санџака а Расиму требала сигурица, да се докопа неког положаја, пардон остане на положају са кога ће развијати своју страначку инфраструктуру и то и ради ничу одбори Социјалдемократске партија Србије к'о печурке после кише, што ничу по Санџаку к'о велим  и природно је има тамо шума и брда па је за ''печурке'' то рај, али ничу и у Војводини и мимо шума и мимо брда, чудновата појава али политичка воља људи да се определе за ону политичку опцију коју сматрају за њих најприхватљивијом или што би злонамерници рекли најкориснијом. Састадоше се представници ДС – а и СДПС – а обавестише медије и демократе ''окачиле'' на  свој сајт www.dsapatin.org слике  сви насмејани и срећни и дадоше нам информацију:

U petak, 15.04.2011. godine u prostorijama OO Demokratske stranke  Apatin održan je sastanak predstavnika  OO Demokratske stranke i  OO Socijaldemokratske partije Srbije. Sastanku su prisustvovali u ime Demokratske stranke Predsednik OO Goran Orlić, član GO Dragan Jović, Predsednik IO Dragan Hrnjak i Aleksandra Šćekić, Predsednica Foruma žena. Socijaldemokratsku partiju Srbije su predstavljali Predsednik  OO Zoran Orelj i član OO Damir Radovanac.
Razgovaralo se o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u opštini Apatin, o problemima sa kojima se susreću građani opštine i neophodnosti promena koje su preduslov za boljitak u svim segmentima života i rada naših sugrađana. Dogovoreno je zajedničko delovanje i saradnja dve stranke na lokalnom nivou. DS i SDPS su spremne da u narednom periodu otvoreno, sa medjusobnim uvažavanjem, razmatraju sva značajnija pitanja koja utiču na budućnost opštine Apatin.

            Радује окупљане опозиционих странака на локалу, а мене још више радује лова коју сам диг'о папцима који мисле да нешто знају о политици. Додуше није ми ту баш све јасно што ће апатинским демократама апатинске социјалдемократе, знајући чланство и потенцијале једних и других некако ми то на овом нашем локалу све личи на ортачење слона и миша (ево га опет Краш), све ми некако вуче и личи да је све ово предигра за копирање велике коалиције са републичког и покрајинског нивоа, окупљање и укрупњавање под заставу социјалдемократске интернасионале Тадићевих, Дачићевих, Чанкових, Љајићевих... ако је тако и тако мора бити сва мистерија је решена, ево нама избора и пре избора и како тада ствари стоје старог власника општине са новим коалиционим партнерима.

        Чему онда поделе у овим странкама на чијем су челу Војводе Стиропорски и Хашки, једноставније је брате да бивши партнери постану – остану локални партнери привуку и оне Мњаувојине и оне Сељавељине и оне... онда да и ови пресликани са виших нивоа власти партнери постану локални  партнери, и тако  да скрате муке гласачима да јадни не разбијају мозак за кога ће а против кога ће,  да сведемо целу причу бар на локалу на два јака и остале нејаке и да знамо резултате већ данас а не да чекамо децембар ове или јануар - мај следеће олимпијске године.

        Сада да ли је ова наша претпостављена прича за Олимпијаду или за Животињско царство процените сами, на Олимпијади је свако против свакога већ како распоред и жреб одреде а у крашовом албуму Животињског царства сви су заједно, е, сад ко је на којој страни (страници) е, то сами погледајте.

ПС По цитату сте приметили да сам почео изнова читати Сервантесовог Дон Кихота, ваљда ћу овај пут у овим годинама читајући напокон нешто и научити. Можда напокон и ја  схватим да је у Србији боље бити део Животињског царства него суманути јуришник на ветрењаче. Да сетих се однећу ову Мигелову књигу Јовану Бањцу да му је жена на глас прочита а он да вата тезе и белешке, можда му помогне, не смем му за сада помињати Животињско царство иако и тај албум са онако хемијском оловком поништеним сличицама имам, доватиће се мајмуна и крмака и осталих па ће почети писати у својим Апатинским новинама свега и свачега о актерима локалне политичке сцене, а таман ми се нешто данас примирио, нећу да му дирам рану.

                                                    Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар