уторак, 19. април 2011.

SOFIJA PUALIĆ ŠPERO GOST APATINSKIH HRONIKA
NEKADA SU NOVINE IMALE DUŠU, A NOVINARI NISU BILI DVORSKE LUDE !

KOME SMETAJU
APATINSKI NOVINARI ?
 ''Pojedinac je prolazan, rase i narodi će doći i proći, ali čovjek ostaje. U tome leži duboka razlika između pojedinca i cjeline.''Nikola Tesla
       
        Nekada davno u srećnija vremena novine su bile mesto gde su se mogla pročitati različita mišljenja, ponekada i sučeljavanja partijskih istomišljenika koji nisu imali zajednički stav o nekoj stvari, ponekada i neistomišljenika koji su imali zajednički stav o nekoj stvari … moglo se u novinama pročitati i odgovori, i pitanja, i polemike, i mogla se čuti i druga strana ali sad doš’o neki novi vakat pa novinari sami postavljaju pitanja, i sami odgovaraju, i sami sa sobom polemišu, i sami sa sobom ispadoše istomišljenici dakako partijski u službi i partije i ''ljudi'' koji kolo vode u istoj, čudan neki svet pričaju sami sa sobom i polemišu sami sa sobom, nekada se za to u srećna vremena išlo u institucije koje su takvim pacijentima navlačili košulje sa kopčanjem na leđa a rukavi nisu imali otvor za ruke već se završavali nekakvim kanapom pa se i on sve na mašnicu vezao na leđa istom tom što je sam sa sobom polemisao … uporno me informišu čitaoci Apatinskih hronika jesi li video šta piše u najnovijem Novom Glasu komune ja još upornije odgovaram ne čitam taj bilten, imama pametnijeg posla … evo jedne prepiske:

Friday, April 15, 2011, 2:43 PM

Mirko, blogerčino tužena,
Šta kažeš na intervju Žikinsona u Novom Glasu komune.
Pozdrav, vidimo se na sudu ... hahahahahaaaa

Friday, April 15, 2011 2:56 PM

Ђе си новинарчино Пресуђена, 
Не читам тај партијски билтен, и не мислим га икада више ни прелистати а камоли трошити очи и мозак на те глупости, право да ти кажем заболе ме кита шта Крмак прича. Он је своје већ одавно испричао, имамо ми пречек посла а не читати његова срања. Ја њега нећу и не мислим читати, а он нека чита мене ако му је жеља, има сваки дан до миле воље, трпам га к'о парипа, оће рећи к'о коња.
Поздрав. 
''Ја овај суд не признајем, ја признајем само суд своје партије !''
...

     Možda ja ne bi ni odreagovao na ove poruke, mejlove, telefonske pozive da se nejavi Sofija Pualić Špero, prvo pero apatinskog novinarstva, i posla mi tekst za blog, ovo se ne propušta i evo ga gost na blogu i Apatinskim hronikama tužena Sofija i napisa iz svog ugla:

Sunday, April 17, 2011 5:47 PM

Mirko,
Evo nešto za tvoj blog, stvarno više nisam mogla da otrpim ovu bahatost i bezobrazluk, nije im dovoljno što me tužakaju i povlače po sudovima na pravdi Boga, već mi svi novinari iz Glasa komune ispadosmo i štetočine što potrošiše silne novce iz opštinskog budžeta u vidu otpremnina, uzgred  koje nam i po zakonu pripadaju. Vidimo se …
Pozdrav.

Dvorski novinar !

Sve do juče, mislila sam da u ovom apatinskom vilajetu, od strane aktuelnih vlasti, ima bar zrno poštenja. Mislila zbog toga što smo istog porekla. Dakako, ima i onih, koji kriju poreklo. Jasno je zašto. Ali, rod je rod, bez obzira odakle poticao.
Pošto, stvari izmiču kontroli, odlučih da napišem viđenje stvari, što inaće ne bih, da su mozaički koncepti jasni. Kako je sve mutno, od banje do Dunava, tako, u odlujućoj izboranoj borbi, za one koji su davno izgubili, bar što se tiče kompjutera i in trendova,  ipak odgovoram.
Ako Vas jedan beogradsko-zrenanjinski novinar iz senke, koji, proziva samo novinare-dopisnike, koji ne žive od budžeta kao on, (a za koji izdvajaju pare svi građani ovog Apatina, dok drugi gladuju) savetuje, računam da je opština na ivici finansijskog kolapsa za deo budžeta od 12 miliona i 800 hiljada dinara koje ste izdvojili za proteklu godinu za čuveni ''Novi Glas komune'' a još više za TV Apatin. Pri tom, Vi, koji se ''zalažete'' za bududćnost mladosti, naravno apatinske,  držeći vlast  čvrsto,  beskluporozno, primate penziju i platu. Gde će Vam duša?
No, kako sve ima svoj početak i kraj, i kako je ljudski život tek tren, nadam se da će i Vaš beogradski novinar, koji piše pitanja i odgovore na sve značajnije intervjue, napustiti, naravno, kad oseti da je kraj finansiranju, njegove a potom i Vaše, Orveslovske utopije.
I, ako se ne dogodi, da ove mlade generacije, ne dožive kraj jedne epohe, koja liči na najgora diktatorska vremena, a iskreno se nadam da je tome kraj, budite sigurni da će Vas upamtiti, ali ne po Sivoj čaplji, (što je za ovu plemenitu pticu uvreda), već po bahatosti i besprizornom trošenju novca iz budžeta.
Zato Vas pozivam da dođete u neku od apatinskih kafana i platite piće osiromašenom narodu.  Time se nećete iskupiti, ali ćete pred izbore, dobiti, bar jedan gals više od uplašenog sugrađanina, čijoj ste deci obećali posao. Vaš dvorski novinar, iz senke, će za Vas, to najbolje odraditi.  Ako ga neko primi za sto.
Pošto čovek, dvorski novinar, tvrdi i napisa u najnovijem Novom biltenu, nekad bilo novinama u Apatinu,  da su novinari ''Glasa komune''  obogatili otpremeninama, mogu samo da obavestim da je najviša bila 1.200 evra (evara) te da on, pretpostavljam sa familjom, nosi ''svakog mesec'' bar troduplo više. No, kako je reč o novinaru ''iz seneke'', šta reći nego: Dođi u naš koš, uzmi otpreminu.

                                                               Sofija Pualić Špero
Evo ga i dvorski novinar - luda, sve u bojama apatinske koalicije !
        Posle ovoga ne mislim da trebam pročitati taj samonaručeni pamflet u najnovijem broju Novog Glasa komune, nemam nikakvu potrebu da opterećujem mozak sa egzibicijama DVORSKIH NOVINARA ili DVORSKIH LUDA,  ko će ga znati kad već imamo apatinskog Gazdu i cara po tradiciji tu mu negde treba i Luda, sve onako šareno obučena i sa onom kapom sa dugačkim kracima i bonkicama na kraju, samo po istorijskim činjenicama Ludu su izmislili savetnici autokrata koji ništa nisu smeli reći već su preko Lude poručivali diktatoru šta mu je raditi, po pravilu Lude su tada bile veoma inteligentne i obrazovane face … a kod nas Luda (čitaj Dvorski novinar) što bi naši stari rekli: ''To ti je obična benetina !''    


                                                         Аutor bloga: Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар