субота, 21. мај 2011.

11. ДЕО – БИЛО ЈЕДНОМ ЈЕДНО БРОДОГРАДИЛИШТЕ ...

ДУНАВ, АПАТИН,
 БРОДОГРАДАЊА ... ?


Неком украло воду из реке а нама украли бродоградилиште, реку још нису али ... !

          ''Птица кукавица потура своја јаја уместо туђих, а човек кукавица туђа уместо својих.'' – афоризам, аутор Ненад Чорилић

            Данас је Свети Јован Богослов, у цркви се слави као један од дванаесторице апостола и славних Христових ученика и следбеника, слови за најмудријег и најумнијег апостола и написа ''Јеванђеље по Јовану'' и тако истакнут понесе назив Богослов, Божије речи слаже и исписује и остави међу народом. 
Данас је  21. мај последњи дан када се може положити (уплатити) депозит потенцијалних купаца апатинског бродоградилишта које ће бити продавано јавним надметањем 25. маја са почетком тачно у подне.

Шта ће се десити са апатинским бродоградилиштем то ни сам Бог не зна, а Св. Јован Богослов не би имао речи да опише кроз све и шта је прошао овај некада успешан колектив и његови радници, радници су посебна прича на које су све они муке метани и шта им је све рађено а они стојички поднели и без иједне речи истрпили, испаде да су бродоградитељи истински хришћани и да поштују Божје заповести да су смерни, покорни ... да којим случајем Јован земљом ходи им'о би написати о радницима свега и свачега између осталих похвала и узвишеног хришћанског понашања, достојанства и приметио би да су може бити кукавице, можда не би као горе цитирани афористичар то објаснио али би свакако и Јоле муда спомињао.

Елем, да ја овај наставак серијала БИЛО ЈЕДНОМ ЈЕДНО БРОДОГРАДИЛИШТЕ сведем намени и обавестим штоване блогере о неким активностима и радним победама некадашњих бродоградитеља који су сем пловила свашта нешто још поправљали, и градили, и ...








У понедељак, сад надолазећи, 23. маја видеће се да ли је неко откупио продајну документацију и уплатио 50.000,00 динара на рачун број 325-9500700026391-77 код ОТП банке Србија а.д. Нови Сад и потом уплатио депозит од 116.855.800,00 динара  на већ знани рачун, и намерачио се да купи апатинско бродоградилиште и од њега направи нешто што ни Богу, ни Јовану, ни радницима на памет не би пало или можда мисли и бродове производити и поправљати и ... Помози Боже и Св. Јоване Богослове да наше бродоградилиште купи неко ко ће бар бродове и пловила производити и поправљати, па макар у његовом језику наш Св. Јован Богослов носио и друго име ... St. Johannes de Theoloog.

                                                 Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар