недеља, 26. јун 2011.

OPALAC !

ZNAO SAM JA,
 DA JOŠ NEKO KOPAAA ...


''Nikada nisam bio uništen do dva puta – jedno kada sam izgubio tužbu, a drugi put kada sam je dobio.'' - Voltaire - François Marie Arouet

          Znao sam ja da još neko kopa u Apatinu i onako u potaji sprema ''sa'ranu'' za Gazdu, dovoljno je bilo najaviti veče satiričara i aforističara na jesen u Apatinu i vidi čuda, ima i kod nas tipova te fele, za sada su u ilegali ali ''Iskopaće njega Bili !'', ako ništa drugo no da ono doturi svoje uradke pa da ih čitamo, i da mi čime imamo stati pred cenjeni publikom i goste. Ko si da si ovaj sa spikerom Miodragom Zdravkovićem ti je vrh ... kad je Tito pandrkno ipak je neko mor'o to nekada i reći, evo da napravimo konkurs za potencijalne čitače za tu kod nas nestrpljivo isčekivanu priliku.

        Ništa mejl, ništa SMS, ništa faks, nego jutros na sabajle nađem ja papirče u poštanskom sandučetu i gle čuda :


APATIZMI

1. POMOĆNICI
Naš predsednik opštine ima tri pomoćnika. Prvi je zadužen za investicije, drugi za nacionalne manjine, a nas nekoliko bubalo, bubalo, bubalo čemu služi treći i nikako da se setimo.

2. PPZ
Više ne postoji opasnost da se zgrada opštine zapali. Poslednjih godina u njoj je stalno jedan vatrogasac.

3. VEROVANJE
U Boga verujemo svi – sem njega. U boginju niko, sem njega.

4. PLUSKVAMPERFEKAT
U opštini budućnosti najlepša je prošlost!

5. FUTUR
U lokalnoj TV sve se zna unapred. Izuzev ko će dobiti ulogu Miodraga Zdravkovića.

6. PRENOS
Priča se da će sednice SO ponovo biti prenošene na lokalnom radiju. Ma, nema potrebe, dovoljno je otvoriti prozore na sali dok traje zasedanje.

7. EKOLOGIJA
Ako su i čaplje ptice selice, onda imamo problem. Predlažemo da ovoj našoj ugradimo motor mercedesa i damo vozača gratis. Neki kažu put je dug, trebaće i suvozač.

8. RADNIK
U životu je sve stvorio sa svojih 10 prstiju. I našim parama.

9. KUHINJA
Kada smo videli koliki su troškovi reprezentacije samo za jednog čoveka, ne pada nam na pamet da otvaramo narodnu kuhinju.

10. POLTRONI
Zna on dobro da poltrone treba držati na oku, stalno juriti za njima, a to je naporno. Zato i ima ličnog vozača.


          Javi se Brale da se negde urokamo i ismejemo, poziv već imaš na jesen predstavljaš ovu našu opštinu ''budućnosti'', kao jedinom predstavniku (za sad) sleduje ti i nagrada – svinjska glava na ovalu sve sa jabuku breee, možda Gazdu u Fići dovezemo na veče Satiranja ...

                                                                  Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар