петак, 26. август 2011.

2. deo - TELEFONSKI SEX ...

NIKO NIŠTA NE ZNA ?
A HOTLAJNER ĆE SVE DA TUŽI !

Ko je tu koza i čije je tu rog ? Sve tu jasno, samo se ''jarac'' pravi lud !

        ''Pulsate et operietur vobis.'' - Kucajte i otvoriće vam se.

        Еvo ova apatinska ''aferica'' gde jedan viđeniji i odavno seksualnim devijacijama sklon ''gospodin'' Jovica Korać u narodu iz milošte znan kao Grabić uhvaćen sa ''spuštenim pantalonama'' i sa telefonskom slušalicom u ruci kako telefonira sa opštinskog telefona dođe i do štampe ... razgoropađeni hotlajner tvrdi da je pregledavo mejlove i poštu a nije poneo naočare pa pozvao slučajno više stotina puta u isto toliko dana - noći hotline servis, jeboteee ovaj stvarno ima obraz i to baš onako za podašiti vojne čizme, nije mu dosta bruke i sramote  i da se sakrije u mišju rupu, već oće frik i da tuži, ima podosta iskustva pa sudija je taj bio i advokat trenutno ... ''Ja sam nevin, neka dokažu suprotno ???'' ... ''To je predizborna kampanja !'' ... ''Išao sam mejlove da proverim ...'' ... baš onako misaono u 3LPM ... Nema se tu Bog zna šta dokazivati na sudu, a pre svega bi bilo normalno da lokalna samouprava sprovede internu istragu o ovom slučaju da pregledaju dokumentaciju, provere telefonske račune, pregledaju video trake nadzornih kamera ... i da obaveste građanstvo ko to tamo laže da li portiri, čistačice,  bivša načelnica SO, bloger (tj. JA), novinari, sigurnosne kamere ... ili pomenuti hotlajner, ne da laže nego maže i laže k'o ker. Problem za ''glave'' lokalne samouprave je sad kako sprečiti dalje curenje informacija o ovom i drugim slučajevima, neka to rešavaju kako znaju i umeju, ja znam kako se do informacija dolazi, onako fino i kulturno pokucam na ''vrata'' i zna se ''vrata'' se otvore ... koliko god  apatinska vlast skrivala svoje tragove (posebno prljave) uvek neko nešto sazna i svaki savestan građanin sve podastrto sa dokazima obelodani, pa sad neka se svi upitaju – Ako laže Ko... ne laže mu rog ...

        Evo šta štampa štampa:Telefonska afera šokirala građane

Opština Apatin platila 3.000 evra za hotlajn pozive službenika

Sofija Paulić Špero | 26. 08. 2011.

APATIN - Građane Apatina je šokirao podatak da su, od jula 2010. do aprila 2011. godine, u zgradi opštine s jednog fiksnog broja pravljeni enormni računi za hotlajn razgovore. Podaci o tome objavljeni su na jednom blogu i u saoštenju opštinskog Pokreta socijalista. Osoba koja je optužena za nabijanje računa kaže da je reč o predizbornoj kampanji i najavljuje tužbu.

Vrući razgovori iz opštinske zgrade

        Na blogu i u saopštenju Pokreta socijalista navodi se da je internom istragom utvrđeno da je sa broja opštinske centrale 772-122, lokal 608, potrošeno 300.000 dinara ili 30.000 dinara mesečno. Navodi se da je o celom slučaju vođena interna istraga i da se na kraju pokazalo da vruću liniju nije koristila stalno zaposlena osoba, već savetnik rukovodstva za investicije. Faksimili dokumenta pokazuju da je ogromna količina impulsa potrošena za pozivanje broja 0900-202-122.

        Apatinska javnost je šokirana i podatkom da je interna istraga vođena mesecima od upozorenja Telekoma da je sa opštinskog telefonskog broja povećan saobraćaj prema IN servisu.

        Sonja Tepavac, rukovodilac odeljenja za privredu i finansije, kaže da je tu informaciju prosledila nadležnima, a Jelena Ićitović, tadašnja načelnica opštinske uprave, od Telekoma je zatražila listinge za nekoliko prethodnih meseci. Osim toga, od portira i čistačica zatražene su pismene izjave: ko je od radnika i osoblja u opštinskoj upravi ulazio u zgradu i telefonirao u popodnevnim satima.

- Mesecima sam prikupljala izjave portira i spremačica, listinge Telekoma i o svemu uredno vodila službene beleške. Kad sam konačno rešila enigmu i odlučila da svu dokumentaciju predam predsedniku opštine, iznenada je aktivirana moja ostavka u opštinskom veću - kaže pravnica Jelena Ićitović.

Godinama na hotlajnu

        Milan Dražić, šef odborničke grupe Pokret za Apatin, kaže da je problem uočio pre pet godina, jer su se telefonski računi kretali između 12.000 i 20.000 dinara.

- Zatražio sam na sednici SO proveru listinga Telekoma, sumnjajući da su pozivani hotlajn brojevi. Nikad nisam dobio odgovor. Nije važno ko je zvao, već da se utvrdi zloupotreba službenog telefona i rasipanje narodnih para - kaže Dražić.
 
        Iako se znalo sa kojeg se telefona prave enormni računi, osobu koja je vodila vruće razgovore niko nije ometao i sve se nastavilo narednih meseci. Vidljivo je da je hotlajn linija bila aktivna u popodnevnim satima i vikendoma.
 
        Na osnovu izjava portira i spremačica, te nakon pregleda snimaka video-nadzora, ustanovljeno je da je u kancelariji to vreme bio Jovo Korać, jedan od dugogodišnjih i najbližih saradnika aktuelnog rukovodstva opštine.

- Imamo dokumentovane dokaze da je reč o Jovi Koraću, protiv koga ćemo podneti prijavu nadležnim službama - kaže Marko Knežević, predsednik opštinskog odobra Pokreta socijalista, koji je novinarima prosledio saopštenje ove partije.

        Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine, i Mirko Cvetićanin, zamenik predsednika skupštine opštine, tvrde da ništa ne znaju o aferi vruće linije.

- Nisam upoznat sa ovim slučajem i od novinara prvi put čujem da se tako nešto dešavalo - rekao je Miodrag Bakić.

        Mirko Cvetićanin je rekao da je na blogu upoznat sa slučajem, ali nije želeo da govori na tu temu. U javnosti optuženi Korać kaže da je afera tempirana u predizborne svrhe i da nije vodio vruće razgovore na hotlajn liniji. Kaže da sprema tužbu protiv autora bloga Mirka Vraneša i predsednika Pokreta socijalista Marka Kneževića.

- Tačno je da sam u opštini zaposlen po ugovoru o delu. Imam svoju kancelariju u zgradi SO, na koju primam mejlove i poštu, te je logično da sam u popodnevnim satima dolazio u to zdanje, jer sam pre podne zauzet poslovima u advokatskoj kancelariji i na suđenjima. U zgradu po podne dolaze i drugi službenici. Nemaju dokaze da sam ja koristio hotlajn, kao što ni ja ne mogu da dokažem da ga nisam koristio ili da ga je koristio neko drugi - rekao je Korać.

KOMENTARI:

apatincanin
Petak, 26. 08. 2011. 13:44h

znamo svi da je covek na mestu.nebi on nikad tudje nista.svi znaju kakav je a i dalj emu se slihtaju ,saginju ,ljube ruke.sto dokazuje teoriju da za glup narod nema loseg vodje,u ovom slucaju optinskog mocnika.gori od njega su ovi koji nemaju komentar i ovi koji cute.,a placamo ih da necute.

Miki
Petak, 26. 08. 2011. 15:27h

....Pa ne bi bilo nikom nista da je napravio i 33000 eura racun, u gradu u kome niko nista ne radi po meni to je strasno, ali penzioneri ce glasati opet za penzionere i oni ce opet ostati na vlasti, a mladi ce verovatno opet prespavati glasanje, tako da se ne treba cuditi ako opet pobede na izborima, i uguraju jos po neki radni sto u neku javnu instituciju da zaposle svog nekog rodjaka.....a u Apatinu ce se i dalje otkrivati (otvarati) skulpture i spomenici, kao da ih nije vec previse....umesto da otvore neko preduzece koje ce nesto i zaradjivati, a ne izmisljati poslove da bi pet pojedinaca stavljalo pare u dzep...to u Apatinu svi znaju, al izgleda nikom nista.....sva sreca pa kao i dosta drugih mladih otidjoh iz tog grada... a da sam ostao samo bi se nervirao zbog gomile ovakvih gluposti (posto je ovo samo jedan od milion slicnih slucajeva na koje niko ne reaguje)....

zele
Petak, 26. 08. 2011. 16:08h

Gospođa je za svoje otkriće zaradila otkaz, previše naivno je htela da prijavi predsedniku opštine osobu koju je on postavio na to mesto. SARADNIK. Svi znamo šta to znači i kakvo je to radno mesto. Očigledno je da je predsednik opštine svojim postupkom pokazao da je saučesnik jer je otkazom hteo da spreči otkrivanje slučaja. Najveći problem je što funkcioneri u opštinama nemaju nikog iznad sebe, oni su mali bogovi, a opštinski javni tužioci su igrači koji igraju u istom kolu iz kog se ne izlazi zbog ovakvih stvari.

kONAN
Petak, 26. 08. 2011. 21:50h

na sajtu i fb medijskog centar radio dunava,i radio apatina ,nema uobicajenog izvestavanja..sto je bas cudno.

bivsa-apatinka
Subota, 27. 08. 2011. 11:55h

Jovo Korac ima sto godina...od toga je 90 na nekoj funkciji, svi znaju za njegov slucaj silovanja koleginice od pre dosta godina, jadna devojka je poludela i dan danas luta po gradu a njemu nista. Zbog takvih i mnogo slicnih slucaja sam sretna sto vise ne zivim u Apatinu.

Apatin 26. 08. 2011  -  PRESS VOJVODINA

Skandal... Vrući razgovori u kancelariji opštine Apatin

Potrošili 300.000 za hotlajn

Zna se ko je tu koga ''guzio'' i zna se da je narodnim novcem plaćeno .
        
           Iz kabineta zamenika predsednika Skupštine opštine Apatin još od prošle godine skoro svakog popodneva pozivani su brojevi sa prefiksom 0900 za upoznavanje i erotske oglase, što je Apatince koštalo oko 300.000 dinara ili u proseku 30.000 dinara mesečno!

        Opozicioni Pokret socijalista optužio je Jovicu Koraća, savetnika predsednika opštine za investicije, da je vodio ove „vruće razgovore" sa službenog telefona, a nadležni u opštini pokrenuli su istragu.
        Da se fiksni telefon SO Apatin ne koristi samo u službene svrhe, otkriveno je krajem oktobra prošle godine, kada je stiglo pismeno upozorenje „Telekoma" da je sa telefonskog broja 772-122, službenog broja tamošnje opštinske uprave, povećan saobraćaj prema takozvanom IN servisu, te da evidentirana potrošnja telefonskih impulsa za navedene usluge u tom mesecu iznosi čak 30.160 dinara.

 

Listing „Telekoma" ne laže

 

        Nakon što je Sonja Tepavac, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije, ovu informaciju prosledila „na dalje postupanje", Jelena Ićitović, tadašnja načelnica Opštinske uprave, od „Telekoma" je zatražila listinge poziva od prethodnih nekoliko meseci, a od portira i čistačica pismene izjave o tome ko je od radnika ili osoba koje nisu zaposlene u Opštinskoj upravi ulazio u zgradu u popodnevnim satima, u periodu od oktobra do kraja jula.
        Iz „Telekoma" je stigao poduži listing iz koga se vidi da je, mesecima unazad, pozivan broj 0900/202-122, sa precizno odmerenim trajanjem razgovora i to sa lokala 608, koji se nalazi u kancelariji zamenika predsednika opštine Miodraga Bakića. Pozivi su bili skoro svakodnevni, u popodnevnim satima, pa i u dane vikenda. Na osnovu izjava portira i spremačica i nakon pregleda snimaka sa video-nadzora, ustanovljeno je da se u zgradi u to vreme pojavljivao isti čovek, jedan od dugogodišnjih i najbližih saradnika predsednika opštine.


- S obzirom na delikatnost slučaja, pre nego što sve predočim predsedniku opštine, morala sam da prikupim sve činjenice i dovoljno dokaza da ukažem na određenu osobu, na koju je padala sumnja. Mesecima sam prikupljala izjave portira i spremačica, listinge „Telekoma" i o svemu uredno vodila službene beleške. Onda sam svu dokumentaciju predala predsedniku opštine. „Preteklo" me je iznenadno aktiviranje ostavke, koju sam predsedniku podnela nekoliko meseci ranije iz nekih sasvim drugih razloga. Naši dosta loši odnosi su me ograničavali da o ovom problemu razgovaram sa predsednikom pre nego što sakupim sve potrebne argumente - objašnjava za Press Jelena Ićitović, bivša načelnica Opštinske uprave.
        Naš izvor iz lokalne vlasti tvrdi da je ista službena beleška, sem Jeleni Ićitović, prosleđena i Miodragu Bakiću, zameniku predsednika opštine, i Mirku Cvetićaninu, zameniku predsednika Skupštine opštine, ali su oni negirali da imaju ikakva saznanja o ovoj aferi.
- Pojma nemam o tome i prvi put čujem od vas da se tako nešto dešavalo - kratko je za Press rekao Bakić, dok je Cvetićanin odbio da razgovara na tu temu, rekavši da je preokupiran „važnijim poslovima".

 

Korać: Čista laž!

         Jovica Korać izjavio je za Press da su optužbe na njegov račun čista laž i da nikada nije koristio sporne telefonske usluge.
- U opštini sam zaposlen po ugovoru o delu i tamo imam svoju kancelariju gde odlazim da proverim mejlove i poštu, kao i drugi zaposleni, i pre i po podne. U svakom slučaju, tužiću one koji su pokrenuli ovu priču koja je potpuno neistinita, pa neka na sudu dokažu suprotno - poručio je Korać.

 

Socijalisti spremaju prijave

 

        Predsednik Opštinskog odbora Pokreta socijalista Marko Knežević izjavio je za Press da poseduje čvrste dokaze da je Jovica Korać pozivao sporni broj, za upoznavanje i erotske oglase... (www.phonedate.org).
- OO Pokreta socijalista podneće prijave u vezi sa ovim slučajem. Jednostavno, nemamo drugi komentar, sem da se gadimo takvih pojedinaca koji vedre i oblače, koji kroje sudbinu našoj opštini, a sa druge strane možda imaju i teške psihičke probleme, komplekse, pa ih leče preko grbače građana opštine Apatin - rekao je Knežević.
J. Miljuš


         Šta reći, sve je kazano i viđeno, a, to što se ovi iz opštine prave kao blesavi ... možda se oni i ne prave već je to stanje postalo normalno, oće reći blesavo pa normalno. Da se nebi ova blesavost pretvorila u epidemiju evo lepo neke dokaze o hotlajnerisanju pogledajte na:  
http://mirko-apatinskehronike.blogspot.com/2011/08/telefonski-sex-opstinski-menadzer-pa.html  tu i koza, i rog, i izjave, i listinzi, i dopisi, i ... i video zapisi sve k'o na filmu.


                                                                            Mirko S. Vraneš

Нема коментара:

Постави коментар