уторак, 30. август 2011.

''СВЕТО ТРОЈСТВО'' ПОПУЛИЗМА !

ДЕЦА ... МЛАДИ ... ЧОВЕК ...
''Деца су наше највеће благо !''

''Лазес к'о кел ! Ево ти кулац !''

          ''Ad notam.'' На знање.       

        Знало се у прошлом систему који бејаше, у нас Сораба  и осталије што се са нама ођекаре заједно злопате, социјалнокомунстичкосамоуправљачки надсистем, отети са уста тадашњих руководиоца неколико парола илити флоскула, како су у нас, у Апатину, исти ти и дан данас власт и они по навици често, нарочито у предизборној и предреферендумској кампањи, знају употребити покоју паролу из ''светлих'' времена једноумне демократске мисли и дела ... То се сад зове популизам илити -  ''Причам ти причу коју ти хоћеш да чујеш и то све да те зајебем да све о теби мислим,  да гласаш за мене и моју опцију, а, заболе ме курац за тебе !'' ... Елем, тако по мени, настаде ''свето тројство'' популистичке мисли и идеје ... тиче се деце, младих и човека (новокомповани дух све са сином и оцем приде) ... Ево да вас подсетим што сте некада веома често слушали, а, и данас почесто се зна некоме отети у заносу стваралачких идеја које нас воде у ''најсветлију'' од ''најсветлијих будућности'' ... 

       Ево га редом:

            ЧОВЕК је наше највеће богатство !
          МЛАДИ су наша будућност!
          ДЕЦА су наше највеће благо !

          Тако дакле: Човек = Богатство; Млади = Будућност и Деца = Благо ! Не мислим данас да пишем (мудрујем) нити о Богаству, нити о Будућности, а нити о Благу већ ћу вам кроз фотографије данас, јутрос, снимљене показати шта нашој локалној власти значи борба за очување и неговање Блага, посматрајући само један аспект везано за децу а то су ДЕЧИЈА (некад била) ИГРАЛИШТА ...

Пешчаник зараст'о у траву, дечије игралиште ???

Кад нема љуљашки могу да се одрже и квалификације за ''Златни котлић'' ... браво ''домаћинчино'' наш'о си баш право место за паприкаш скувати.

Забавиште некад било сад кажу да се ово зове вртић ???

Све ми се чини да сам и ја ово користио тамо негде 1963. године !!!

Шта рећи ?

Неко коси траву а неко ''покосио'' играчке ...

Поклон бродоградилишта деци Апатина ... давно билоооо !

Гаража, тресилиште за тепихе ...

'' Модерна скулптура'' ? Пре ће бити небрига !

Пало само од себе ...

Тугааааа ...

Торнадо или нешто друго разорило ...

Кажу љуљашка била некад ...

Исти кажу да ово беше клацкалица ...

Мало, мало па пешчаник отравио, колико година треба природи да ово учини, а, колико тек година да човек ништа не уради ???

Био некад песак ...

Клацкалица некад ...

Шта је овооо ...

А, тек ово шта је ... Чернобил јеботееее ...

Ови на континенталном делу Апатина пекли прасе ... крмци баш ...

Одлагалиште шута ...

        Да се нешто мање трошило на репрезентацију (усе), на телефонирање све са јебозовним дахтањем (припрема за подасе), на споменике,  на велнесишта, на пристаништа, на маринилишта, на гориво за службене аутомобиле, на плате претрпаних у општинским службама, на Вијагре и Камагре,  на ... на све већ не у 3ЛПМ ... могло се нешто парица и потрошити за одржавање и изградњу нових дечијих игралишта али шта ћеш битна је парола – Деца су наше Благо ! Што се тиче Богатства и Будућности јебе се овим ''нашима'' и за једно и друго они су себи богатство обезбедили а будућност својима још обезбеђују.

''Summa summarum.''  - Све у свему. (Џаба је њима говорити.)      

                                                            Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар