недеља, 21. август 2011.

5. ДЕО - АПАТИН БУДУЋНОСТИ ...

У ИСЧЕКИВАЊУ ТУНЕЛА, 
О СВЕТЛУ НЕКОМ ДРУГОМ ПРИЛИКОМ ...

 
          ''Bibere humanum est, ergo bibamus.'' Пити је људски, зато пијмо.

        У претходна четири наставка били сте сведоци  фотографија многих празним пословних простора  - локалима, колико их тек у граду без будућности Апатину има, кад се одмакнете од централне зоне која је била предметом снимања ... дакле, стотињак и више празних локала у Апатину чека смеле предузетнике да се нечим баве ... охрабрујуће је што и поред ове депресије неки имају храбрости да граде нове пословне просторе – локале неки од ових грађевина ће бити завршене ускоро а неке ко зна кад,  искрена жеља да сви они који граде што пре заврше објекте и на тај начин улепшају наш Апатин, па ево да видимо и шта се гради:

1. Строги центар града, скоро завршено и почеће функционисати. Са инвеститором обиш'о објекат, добар скроз станови и локали у центру центра.

2. Преко пута зграде општине, до зиме готово и усељено.

3. Нешто запело али веома брзо би могло бити завршено, атрактивно место и локал.

4. Има шансе да скоро буде у функцији.
5. Апатину је неопходан хотел, сви обећавали помоћ за развој туризма и ... али испаде инвеститорима - У се и у своје кљусе. Искрене жеље да што пре буде готово, јебеш град без хотела.
6. Пијаца је неопходна Апатину да се више оно ругло поред регионалног пута затвори и ред је да добијемо пре свега хигијенско - санитарни одговарајући простор. Глед'о пројекат скроз ОК.

7. Срушен објекат, па нешто запело ... кажу да ће ускоро кренути.

8. Требало да буде хотел, ресторан, пицерија, посластичарница ... гледао пројекат свака част али нема инвеститора од Апатина сви беже к'о од куге. Било би лепо да ово проради.

9. Тугаааааааааа ... пре ће се само од себе срушити но што ће се неко наћи да ово ругло у строгом центру града доврши, бунар без дна ту се стварно не зна ко кога и зашто јебе.

        Ко зна да ли ће и када неки од ових грађевина бити довршене у будућности, коју толико здушно најављују и промовишу паметни ''наши'' функционери, и да ли ће празни локали добити станаре. Ако се све ово започето заврши и добије кориснике, и ако се попуне сви празни локали тад се може говорити о некој будућности, бар за кориснике и власнике пословних простора, а, до светле будућности Апатина и целе општине протећи ће много воде Дунавом, треба чекати неке нове генерације које ће то реализовати, искрено се надам да су те генерације већ рођене и да се бар ако ниште већ у забавишту налазе, ако се то и деси  и дође се до светле будућности, они који дочекају стварно треба да се напију.

                                                                Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар