уторак, 16. август 2011.

15. ДЕО – БИЛО ЈЕДНОМ ЈЕДНО БРОДОГРАДИЛИШТЕ ...

ПРВИ ПУТ, ДРУГИ ПУТ ... 
ЈОШ НИЈЕ ПРОДАТО !

Биће ту још артиљеријских сукоба и има да неко изгине ...
        ''Non scholae, sed vitae discimus.'' Не за школу, већ за живот учимо.

        Данас је одржана друга аукцијска продаја нашег бродоградилишта, најавио сам да знам шта ће бити и било је ... МК Група понудила уцењивачку ниску цену као да купују стеону јуницу на сточној пијаци а не једно бродоградилиште на локацији боли глава, шта ћеш тако то раде новопечени власници јахти што се обогатише на беди и јаду народа, сутра ће штампа да објави како је то било ... ја ћу се потрудити да употпуним архиву коју имам и даље нећу коментарисати, јер ред је да то напокон и неко други ради од локалне власти, којој је ваљда стало до тога да народ ради у бродоградилишту или је појединцима стало до процента од ''успешне'' продаје, до свих осталих који имају шта рећи на тему бродоградилишта и ... стварно треба онако  баш добро изанализирати шта бивши менаџер, десна рука и човек од поверења Газде апатинског ради у тиму бивших шећераша ... Чико (да вас подсетим Загоров пајташ) барата са проценти брееее, има она народна - Није пао снегда покрије брег, већ је пао снег да свака звер остави свој траг !


        Информације на кашичицу вечерас цуре у Апатину, ево како то виде из ОО ПС Апатин, добих ја мејл па га и ви читајте:     

Tuesday, August 16, 2011 9:11 PM

        Дана 16.08.2011 године,  у Апатину је одржана друга аукцијска продаја апатинског бродоградилишта. Као потенцијални купац се појавила МК Група, иначе њен власник нам је свима добро познат по силним шећеранама које је купио за један или три евра, зависи од финансијског извештаја. Продају апатинског бродоградилишта води стечајни управник у име конзорцијума повериоца, који је присутним новинараима рекао да је на адресу бродоградилишта стигло и писмо о намерама од холандске компаније Петерс Шипјард, која је заентересована за куповину апатинског бродоградилишта, те су вољни да у њему наставе изградњу и поправке бродова.

        Иначе у делегацији МК Групе био је и Јовица Кораћ, десна рука председника општине Апатин др Живорада Смиљанића. Господин Кораћ у Апатину је познат као човек од председниковог поверења и задужен је са специјалне операције. Како ОО ПС Апатин сазнаје, МК Група жели бродоградилиште да претвори у робно транспортни центар, чија главна сировина за претовар би биле житарице господина Костића.

        Поучени искуством и начином рада локалне самоуправе, те њиховом патолошком склоношчу ка махинацијама, злоупотребама службеног положаја и криминала генреално, ОО ПС Апатин сумња да се иза брега ваља договор, који ће опет ићи на штету грађана општине Апатина. Сумњамо на договор који је на релацији Смиљанићн-Кораћ-Костић-Пајтић, по принципу ми вама апатинско бродоградилиште, а ви нама Бању Јунаковић, ову своју сумњу ћемо образложити у наредним данима.

        Здрав разум налаже да је боље за грађане Апатина да бродоградилиште купи компанија која жели наставити традицију прављења бродова, где би притом било запослено неколико стотина радника, него да исто, купи неко ко ће угасити дугу историју апатинског бродоградилишта, а при том чину нанети огромну штету општини Апатин и кроз договор са председником општине. Господин Костић је један од главних финансијера ДС-а, те нам је разумљиво што локлани одбор ДС-а ћути и не оглашава се, ПС је партија борбене левице, која у Апатину улази у константан сукоб са локалном коалицијоном власти СПС-СРС, из разлога јер указујемо на њихове криминалне радње, продаја апатинског бродоградилишта тајкуну није оно за шта се ПС бори. МК Група је понудила 150 милиона динара за куповину бродоградилишта, повериоци су одбили ову понуду из разлога јер је дуг апатинског бродоградилишта нешто преко милијраду динара.

        ОО ПС Апатин ће са пуном пажњом наставити пратити дешавања око продаје апатинског бродоградилишта, како би при првој неправилности био у могућности да реагује. Наравно по овом питању апатинска опозиција као по правилу ћути, управо је то оно што Покрет социјалиста разликује од осталих политичких актера у општини Апатин, ставови ОО ПС су гласни, јасни и недвосмислени по свим питањима везаним за општину Апатин.
        Дани који су пред нама, биће занимљиви и пуни тензије, само из разлога јер ће локланој коалиционој, па и републичкој власти опет засметати Покрет социјалиста који се бори за интересе грађана. Ми смо одабрали борбу и нећемо се повући и стаћемо на крај тајкунизацији Србије!

ОО ПС Апатин
Друг Марко Кнежевић

        Шта ће даље бити, видећемо у будуће преносићу само информације и текстове новинара, политичких опција, бивших радника и руководиоца, можда и саопштења локалне власти ако их икада и буде ... ја сам доста рекао по питању бродоградилишта да сачекам мало да се и остали отворе да небудем усамљени јахач са лавором за бријање на глави ... знају они који су читали Дон Кихота.

                                                                   Мирко С. Вранеш

Нема коментара:

Постави коментар